kiler 

kapat
  1. -yiyeceğin,içeceğin ve erzağın saklandığı ambar bölümü.
    -istanbul'da bir market ismi.
    #181622 (asiti kaçmış kola, 19.04.2006 15:57)
  2. sayko kiler (bkz: killer)
    #181629 (TTTDDD, 19.04.2006 15:58)
  3. yiyecek,icecek ve erzakin saklandigi, korundugu oda veya dolap.
    #196814 (Hexagram, 25.04.2006 14:00 ~ 09.12.2006 02:22)
  4. istanbul'da yaklaşık 60, ankara'da da caner'ler marketi almasıyla toplamda 100 şubesi olan türkiye'nin en büyük yerel marketi.
    #215757 (arjen robben, 06.05.2006 09:22)
  5. Ak partili bir milletvekilinin açtığı marketler zinciri
    #331461 (senil, 09.06.2006 14:47)
  6. emanet bolumunu pkk teror orgutunun biraktigi bir bombanin patlamasiyla adindan soz ettirmis supermarketler zinciri
    #331482 (markasiz, 09.06.2006 14:52)
  7. evin 7-8 aylık zahiresini barındıran bir bölümüdür. Başta pilavlık ve köftelik bulgurlar, çorbalık keşkeklik döğmeler (kendüme), mercimek, fasulye lovik ve nohutlar, ağızları beyaz ve nakışlı örtülerle kapalı, kırmızı topraktan yapılmış yerli büyük küpler veya peteklerde; sıra sıra dizili sırlı yeşil çinilerde ise unlar, pekmezler, ballar, peynirler, salçalar, turşular; küplerlerde yağlar, kavurmalar, kıymalar, tarhanalar; muhaşır, erişte gibi şeyler ise büyük kamış sepetler;salamura ve sirkeler için fıçılar; soğan, sarımsak, sebze ve meyve kuruları için sırık askılar, mayiler için şişeler, meyve saklamak için kumluk yine kilerde tavana asılı ekmek salıncağı üzerinde tandır ekmekleri bulunurdu.

Yakın geçmişe kadar şehirlerde mutfak ve kiler iç içe olduğu gibi ayrı ayrı da olurdu. Köy ve kasaba evlerinin çoğunda mutfak ve kiler birlikteliği devam etmektedir.
    #523286 (lilith, 10.08.2006 20:53)
  8. bir tek markanın bir tek ürününü 3 metrelik rafa en tepeye kadar silme dizmeyi reyon düzeni sanan reyoncularıyla; müşteriye "s**tir git lan" diye bağıran ve stand görevlisi kızları sıkıstırıp rahatsız eden güvenlik görevlileriyle, bir kıza 2,5 litrelik içecekleri depodan cıkarttırıp tasıtan iktidarsız yetkilileriyle, markaların tanıtım elemanlarını ezmeyi marifet sanan en alt kademe elemanlarıyla (evet çöpcüsü dahil) yuvarlanıp gitmeye calısan mağazamsı.

bunlar muadil ve kaliteli ürünün fiyatını yükseltirler, ikinci kalite ürünü her adım basına yığarlar ve bunu adına ŞOK iNDiRiM derler. müşteri de kafasında kıyas yapar, ucuzu alır, bunlar stok eritirken avuclarını simpsons'taki müdür gibi ovustururlar ve paralarını sayarlar. sonra da fakir fukara edebiyatı yaparlar. coca cola sattım diye bana düşman olurlar kovAmazlar ama bunu her an o iktidarsız halleriyle insanı hayattan bezdirerek belli ederler.

bu entrymi kötüleyecek olanlara not: evet herkes insandır, evet bu da dahil butun genellemeler yanlistir, evet kiler mağazasının iyi çalısanları da vardır ama sonuc olarak kesinlikle ama kesinlikle bir sistemi bile olmayan bi yerdir. herkes kafasına göre herkese emir verebilir, kimin ne iş yaptığı belli değildir ve basarılı yada cok satan bi yer olmasının tek sebebi fakir fukara edebiyatı yapması ve müşteri profilinin belli bir kesim olmasıdır. benim de derdim bununladır.
    #684083 (marjinal fayda, 01.10.2006 19:46)
  9. fransız ürünlerine boykot uygulayan ilk marketlerden biri. takdir edilesi.
    #749259 (asiti kaçmış kola, 17.10.2006 21:28)
  10. fransız ürünlerine boykot uygulamasının sadece kar marjını arttırmak, hedef kitlesine yaranmak olduğunu düşündüğüm mağazalar zinciri. zaten pek fazla yabancı marka satmaz, ülker şampuan üretse onu kullancak, loreale ne hacet! *
    not: evet boykotu destekliyorum, sadece kilere gıcığım.
    #751578 (marjinal fayda, 18.10.2006 15:51)
  11. danimarka'ya boykot yapıldığı zamanda boykota katılmış olan marketler zincirdir.
    #1114977 (muhasebeye giris, 06.01.2007 17:32)
  12. sloganı kiler hipermarketleri kazancli alis veris olan marketler zinciri.
    #1115037 (t square, 06.01.2007 17:45)
  13. eskının nofrostu.
    #1193125 (nllss, 23.01.2007 08:31)
  14. tüketici haklarına da şikayet edilesi market hatta bakkaldır. çünkü
    * çikolata alırsınız, son kullanma tarihi geçmiştir.
    * et alırsınız, plastik gibidir, tadı bir değişiktir.
    * meyve reyonuna bakınca ışıltıdan gözünüzü alamazsınız, eve gelince poşetten çürük meyveler çıkar. *
    (bkz: daha neler neler)
    (bkz: biri buna dur desin)
    #2547747 (alfred hickorkmaz, 02.11.2007 18:40)
  15. malum filmde harry potter ın odası olma şerefine erişen normal hayatta yiyecek içeceğin saklandığı merdiven altı ya da karanlık olma özelliklerinden herhangi birine sahip odacık.
    #2547764 (tulbentustundesakiz, 02.11.2007 18:45)

© 2008 - uludağ sözlük

kiler başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kiler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kiler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» estetikle tansu ciller e benzemek » gramine » sigarayi birakmak » ataturk kanunu » verecek super cevabi varken susmak » ramazan davulcusunun tipini merak etmek » ingiliz harward universitesi » ben ki sevmekten hic usanmam » karabasan » st ilyas kilisesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci