bugün

--spoiler--
gözü yormayan kağıt nohudi renkte olur...
--spoiler--

Hayır am rengi olur.
Ortaokul zamanlarımda elimi çok sık kesmişimdir kağıt yüzünden. Fena acıtıyor.
kâğıt, çoğunlukla yazma işlemlerinde kullanılan, üzerine baskı ya da çizim yapılabilen veya ambalaj amacıyla kullanılan ince malzemedir.

kâğıt ve kâğıt hamurunun yapım sürecinde; kâğıdın arkeolojik olarak ilk defa parçaları çin'de bulunmuş ve bu parçaların mö 2'nci yüzyıla ait olduğu tespit edilmiştir.
"kağıt kesiğinin neden acıdığını biliyor musunuz? bu neden mikroskobik bir seviyede kağıtların oldukça kaba olmasından kaynaklanmaktadır. bir bıçak düz bir kesim yapar, ancak kağıt testere gibi davranır ve hücrelere, sinir uçlarına daha fazla zarar verir. yani kağıt derinizi kestiğinde, arkasında kaotik bir yıkım yolu açarak geçer, düz bir çizgi bırakmaz; derinizi yırtar, parçalar, dağıtır."

- ya meraktan

görsel
Lsd * güzel şeydir uyuşturucu değil mental bir şey. Kendinizle yüzleşiyorsunuz farklı bir şey denemeden size anlatamam.
Eski dilde akyaprak diye adlandırılan geçmişi günümüze taşıma aracı.
izlediğim güzel filmlerden.

Güzel olan şu ki:
Emrah kendisiyle çelişkiye düşmemiş. Yani devlet gibi yapsaydı, Müzeyyen'in hayatını karartsaydı, öldürseydi vs., kendisiyle çelişkiye düşecekti. Devletin yaptığını yapacaktı.

Güzel film.
--spoiler--
Türkiye’de yaklaşık 1 milyon ton kağıtla gereksiz yazışmalar yapılıyor.
--spoiler--
Saklama kabı.
ilk kağıt fabrikasını kuran alim ibni Fazıl dır.
tüketimine bir kontenjan koyulması gereken üründür. zira gereksizce fazla tüketiliyor ve bu doğaya zarar veriyor. mesela resim çizmeyi deneyen bir insan denem boyunca kağıt kullanır, yırtar ve atar.

bir kağıt ortalama 5 kuruşa satılıyor nasılsa. ağaçlar bitmenin eşiğine geldiğinde fiyatları çok yükselecek. kağıtlar bilgi aktarmak ve saklamak için bulunmuştur. ancak günümüzde ticari bir hedef haline gelmiştir.
Bir kağıt parçası 7 seferden daha fazla katlanamaz.
sinan çetin yapımı film. muhteşem bir drama olmuş. izleyiniz izlettiriniz. ülkenin hali hala da bu.

"Her yasak kendi isyancısını doğurur."
Atası (bkz: kagas) (bkz: kagat) .
Şu an kullanilan kağıdı avrupalılar geliştirmiştir. Köken olarak taaaa çin e dayanan kâğıt kültürü, ipek ve pamuktan yapılmakta idi. Neyse ki haçlı seferleri ile avrupaya giden uzakdoğu icadı ilk baslarda maliyeti nedeni ile pek revaçta olmamış. Bunun üzerine kafa yoran europa insani, aklederek kağıdı, pacavradan ve selülozdan yapmayı başarmıştır.
Tebrikler !
büyüklüğü ne olursa olsun, 7 defadan fazla katlanamaz.
Sinan Çetin'in filmlerinden bir tanesi konusu hakkında yorum yapmayacağım ama filmdeki efektler çok zayıf ve bu kadar kötü kamera geçişleri özellikle yapılmış sanılıyor gerçekten kötü. Turk Web TV üzerinden bedava izleyebilirsiniz.
sinan çetinden pek hazetmem ama bu film olmuş. yeni izlediğim için baya bir hayıflandım, bir film kendini sıkmadan izletiyorsa konu ve oyuncular başarılı ise olmuş demektir. ve bu film gerçekten on numara olmuş, öner erkan cuk oturmuş rolüne. zira filmi kendisi için izlemeğe karar vermiştim ama film beni şaşırttı. bu kadar güzel olabileceğini düşünmemiştim, özellikle emrahın müzeyyenle olan diyalogları efsane. sonundan memnun kalmasam da, türk sinemasından bu denli anlamlı bir film çıkması takdire şayan. ayrıca önere bir kere daha aşık oldum, o ne piskopat bakışlardır, o ne güzel müzeyyen deyiştir. izleyin izlettirin efendim, pişman olmazsınız.
üzerine yazı yazılabilen katlanıp küçültülebilen bir madde.
(bkz: alex schoeller)
net.
Bürokrasiyi eleştireyim derken, kavramları karıştırıp sıçıp sıvayan Sinan Çetin filmi... Yine de izlenmesi gereken, en azından kafanızda oluşacak sorularla birlikte, nasıl bir düzen olması gerektiği hakkında düşünmenizi sağlayacak olan filmdir.

--spoiler--
Kanunsuzluğu bireysel özgürlüğün temeline oturtan ve asıl özgürlüğün kanunların olmadığı bir toplum düzeninde yakalanabileceğini savunan bir film gibi görünmesinin yanı sıra, bu sırada da bürokrasiyi eleştiren bir film niteliği taşıyor. Bürokrasiden yakınırken, filmin sonunda bir anda istiklal Mahkemeleri'ni, Deniz Gezmiş'leri görüyoruz. Peki eleştirilen ne? Toplumun yozlaşmış kısımları mı, yoksa anarşizmin hakim olduğu bir sistem mi ya da ikisi birden mi?

Sinan Çetin, toplumsal özgürlük ile bireysel özgürlüğü birbirine karıştırıyor. Gerçi bu iki kavramın sorgulanması film ile sağlanıyor, burası ayrı bir konu, ancak Sinan Çetin'in amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Filmin bürokrasi eleştirisi getirdiği kısımları eleştirmek söz konusu değil; ancak işin içine devlet hizmet etmek için var sorunu girince, bu hizmetin nasıl olması gerektiği sorusuna da bir cevap vermeniz gerekir. Dedik ya, niyet bağcıyı dövmek. Devlet dediğiniz kavram, asıl olarak bireysel özgürlüklere değil; toplumsal özgürlüklere yönelik girişimlerde bulunur. Asıl olan toplumsal özgürlüklerdir. Toplumsal özgürlüğün sağlandığı ölçüde, bireysel özgürlüklere yönelir. Toplumsal özgürlükler, bireysel özgürlüklerin garantisi konumundadır. Bu yüzden toplumsal özgürlükler uğruna, bireysel özgürlükler kısıtlanabilir. Buna hukuk dilinde "kamu yararı" denir. Şimdi bunu tartışmaya açabilirsiniz, bu konu hakkında iki kelam edebilir, bu durumu eleştirebilirsiniz. Ancak bu konuya giriyor ve hiçbir söyleminiz olmuyor ise burada getirdiğiniz eleştiri havada kalmaktan başka bir işe yaramaz. Sinan Çetin'in yaptığı da budur, kendince ortada bir sorun vardır ama bu sorun için bir yanıtı yoktur.

Filmin Sinan Çetin boyutunu göz ardı edecek olursak, film, en azından bazı kavramları sorgulamanızı sağlaması açısından olumlu yön taşıyor. Filmin size verip verebileceği en değerli nokta burası. Sinemasal değer açısından ise olmamış bir film. Mesaj dediğiniz kavram masada size hazır bir şekilde size sunuluyorsa bu sinema değildir. Bu şekilde, sadece fikirlerinizin propagandasını yaparak kendi egonuzu tatmin edersiniz; ancak yaptığınız şey film olmaz.
--spoiler--
çinliler tarafından üzerine yazı yazılması için icat edilen ancak türkler tarafından oynayan nesneleri sabitlemek için kullanılan, genellikle ince ve beyaz nesne.
http://www.youtube.com/watch?v=XbRruw_uqjY
yapımına dair detaylı bir video için:

http://www.youtube.com/watch?v=MPe21I4jNYA

not: bu video'dan sonra ben nasıl kağıt israfı yapayım sözlük! artık her şey geri dönüşüm kutusuna...
Uçak yapımında kullanılan ince, hafif materyal.