bugün

(bkz: doğum günüm bana geldiğin gündür)
26 ağustos 2010 fenerbahçe paok fc maçı'nda tekrar görmek istediğim türk futbol tarihinin en anlamlı pankartı.

edit: bu entry'yi bile eksileyen kompleksli bjk'li ve gs'li arkadaşlarıma *;

(bkz: biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu)

ayrıca;

(bkz: fransız da olursun yunan da senin sorunun tohumunda)
gelen her turistin iki kere gitmeden rahat etmediği kültür kentidir.
bir beşiktaşlı olarak fenerbahçe taraftarını takdir ettiğim bir harekettir. panathinaikos maçında açılmıştır. hatırlarım o maçı, çocuktum o zamanlar 9 yaşında olmam lazım. yunanlı birisi arık diplomat mıdır, yönetici midir, ya da her neyimse kafasına ayran şişesi isabet etmişti. bildiğimiz casper oluverdi birden yunan. tabi ki bunun arkasına geçip göbeği hoplata hoplata kahkaha atarak çirkefleşmemek, onların pozisyonuna inmemek gerekir ama yunan ne de olsa. dökülmeye alışkın bunlar...
Beşiktaşlısından galatasaraylısına, ordusporlusundan adanasporlusuna kadar herkesin katılacağını tahmin ettiğim, Türk futbol tarihine yapılmış en güzel ortalardan biriydi o eşleşme.fenerbahçe taraftarı dışında tüm türk taraftarlarının da içinin yağlarını eriten bir klaslıkta vuruldu bu ortaya ve o demir çivili topun yunan taraftarının suratında patlaması ise...sadece tebessüm ediyorum, herhangi bir tanım bulamıyorum.
fenerbahce taraftarinin 'istanbul' kelimesinin kokeninde "islam bol" ifadesi olduguna dair Evliya Celebi tarafindan sallanan yalana inandiginin gostergesi olan pankarttir.

Halbuki tipki konstantinopolis gibi, Istanbul kelimesi de yunanca kokenlidir. "stanpoli" ifadesinden gelir, Sehir demektir ve Bizans doneminde de Konstantinopolis'i nitelemek icin yuzyillarca kullanilmistir. Londra'ya the city denmesi gibi bir durum soz konusudur.

Istanbul ve konstantinopolis ifadelerinin bir arada kullanilmasi durumu 1453'ten sonra da degismeden kalmistir zaten.

ayrica tribunlerde milliyetci "koyduk, soktuk, artik bizim bu diyarlar" tandansi yerine dostluk, kardeslik pankartlari gormeyi yeglerim.
şöyle bir hikayesi vardır;
http://www.facebook.com/h...v=319000164915&ref=nf
Dünya futbol tarihine geçen bir pankarttır.Bir rivayete göre tam arkasında da yunan ve türk dostluğunu gösteren bir el sıkışması olduğu söylenir ama yunanıların yaptığı taşkınlık sonucu diğer tarafı açılan pankarttır.*Ayrıca bir kfy pankartıdır.Muhteşem bir çizim ve betimleden oluşmustur.Bu pankarttı tutabilmek için maraton tribununde bayagı insan seferber olmuştur lakin polis pankarttı tutmaya çalışanları tek tek aşağa indirmiştir...
bir galatasarylı olarak gurur duyduğum pankart.
(bkz: fenerin yaptığı tek başarı)
(bkz: helal olsun be!)
istanbul u hala sahiplenenlere karşı verilmiş muhteşem bir cevaptır. (bkz: aferim fenerbahçe)
*
maça "konstantinopolis" pankartlarıyla gelen pao taraftarına verilmiş ayardır.

http://www.youtube.com/watch?v=jKoPvHxix3M
ağlamak istiyorum sayın seyirciler sözünün cuk hatta hart diye oturduğu pankart.
istanbul is not constantinopolis anymore diye de bir şarkı vardır.cuk oturmuştur.
fenerbahçe taraftarının belki de tek yaratıcı hareketi olup, aynı zamanda uluslararası bir maçta en yaratıcı ve muhteşem pankarttır.
türkiye'de açılan en anlamlı pankarttır... istanbul'da oynanacak yunanistan maçı rövanşında görmek istediğimizdir..
istanbul'da muhtemelen saracoğlu'nda oynanacak olan milli maç rövanşında, boyutlarının, fenerbahçe'nin atam izindeyiz, 1907 pankartları gibi tribünü tamamen kaplayacak şekilde bir hal almasını dilediğim unutulmaz pankarttır.
bu haliyle de güzel olsa da hedef kütlesi düşünülünce aslı since malazgirt 1071 olması gereken pankart.

(bkz: ne dersiniz hoş olmaz mı)
avrupa maçlarında açılmış en güzel pankart.
yunanlılara ara sıra hatırlatmamız gereken gerçektir.
gereksiz bir pankarttir...ama fener taraftaridan bekledigim icin sasirmadiim pankart...
haz etmediğim fenerbahçe taraftarını alkışladığım tek olay, sinir küpü olmuştu bütün yunanlılar, ne de güzel olmuştu. kim düşündüyse plaket verilmeli.
Gereksiz yere polemik yaratmaya yönelik ifadeler içeren pankarttır. Yanlış bir ifade içerir. Bunu tartışma konusu haline getirmek ise milliyetçilik olarak görülmemelidir, zira biz türklerin böyle bir sorunu yoktur, olmamalıdır. Yani Konstantinopolis te bizimdir, Asitane de bizimdir, istanbul da bizimdir, varsın isteyen Konstantinopolis desin, o bizim şehrimizdir, bundan zarar gelmez. Biz sahibiyken ismine Trablusgarp dediğimiz yere şu an Tripoli denmesi gibi. Ben hala Trablusgarp derim, bunda kötü birşey yoktur, ne Türkiye'ye yararı olur ne de Libya'ya zararı dokunur.
açılmasıyla yürekler ferahlamış, ruhlar huzur bulmuştur. yunan gazetelerinde yer alan yazılar türk tarafı tarafından çok dikkate alınmaktadır. *
efe pao macında da acılan pankart.