ikame 

kapat
  1. yerine geçmek, başka bir şeyin yerini doldurmak.
    (bkz: marjinal ikame orani)
    (bkz: ithal ikamesi)
    (asiti kaçmış kola, 26.05.2006 21:13)
  2. psikoanalize göre ulaşılamayan bir hedefin yerine, daha kolay ve ulaşılabilir bir hedef koyup, kendini tatmin etme, kendini savunma durumu.
    (asiti kaçmış kola, 04.06.2006 01:01)
  3. sıfattır. belirli bir fayda sağlayan bir mal veya hizmet ile değiştirilebilecek, aynı faydayı sağlayan farklı bir mal veya hizmete ikame mal veya ikame hizmet denir.

Örneğin, susadığımız zaman su içeriz. Oturduğumuz yerde su olmayıp da, hemen elimizin altında bir bardak süt olduğunu farz edelim. kalkıp su almak, elimizin altındaki sütü içmekten daha zorlayıcı gelirse eğer, efor açısından kazancımız olacağı için, süt içmeyi tercih ederiz. Bu olayda, süt susuzluğu giderme faydası için suya ikamedir. Bu şekilde çeşitli faydalar elde etmek için mal hizmete, hizmet de mala ikame olabilmektedir.
    (kelkeshoze, 26.07.2007 20:11)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» biometrik resim » pelikan silgi » nilinci » sezer komsuoglu » dertler benim olsun » park » hasilat bilgisi » acitasyon » malcolm x » resmi tatilde calismak » acmak istenilen basliklarin onceden acilmis olmasi » polat kafa kes » gida krizi turkiye icin firsattir » restless heart » hazarlar » abazanov kardesler » ozlu sozler » cildirin » is yerindeki anlasilmaz durgunluk » erkekleri anlamanin yollari » birini elde ettikten sonra ondan sogumak » hop osurup hop kalkmak » gecici plaka » nargile kafelerin kapatilmasi » yeter anne » takvim » 2008 cannes film festivali » guzel gothic kizin gothic olmasa daha guzel olmasi » kiyamet olacak diye magaraya saklananlar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa