bugün

Galatasaray Lisesini bitirmiş, üniversiteden sonra gazetecilik yapmıştır. Akşam gazetesinde yayın yönetmenliği yapmıştır.Bir çok eseri mevcuttur. bunlardan birisi de gazi ve fikriye' dir.
1923 istanbul doğumludur. galatasaray lisesi ve istanbul üniverstesi hukuk fakültesini bitirmiştir. istanbul gazeteciler sendikasının kurucusudur ayrıca.
"Türk Basın Tarihi" eseriyle türk basın tarihini (II. mahmuttan, 2002'ye) inceleyen usta gazetecidir.
Başın öne eğilmesin adlı anı kitabının yazarıdır.
abdülmecit'i anlattığı kitabı şiddetle tavsiye edilen tarihçi-yazardır.
1960'lardan beri çeşitli afrika ülkelerini gezerek pazarlarda, müzayedelerde topladığı maske ve heykellerden oluşan 'kara afrika sanatı' isimli sergisi bir müzeye bağışlanmadan önce son kez izmir folkart gallery'de sergileniyor...

adını ilk kez bu sergi vasıtasıyla duymuş olmak hem cehaletimi yüzüme vurdu, hem üzüldüm. gazeteci ve tarihçi kişiliğinin yanında gerçek bir sanatsever... yıllardan beri binbir emekle ve kendi maddi olanaklarıyla oluşturduğu 400 parçalık koleksiyonunu bir çırpıda bağışlaması gerçekten hayranlık uyandırıcı. öğrendiğim kadarıyla bir belediye müzesine bağışlayacakmış, fakat tam olarak nerede olacağı belirlenmiş değil.

insanlığın afrika'da doğduğunu ve dünyaya buradan yayıldığını biliyoruz; dolayısıyla inançların da ilk doğduğu yer afrika ve fakat nedense gerek modern batı dünyası gerek inanç çevreleri kanalından afrika yerlilerinin yaşam-ölüm-ruhlar ve tanrılar gibi konularda olan inanç mitleri, ve bu mitlerin toplumsal yaşamlarını nasıl tertiplediği konularında bir ölçüde kayıtsızlık ve ilgisizlik hakim. oysa bu esrarlı coğrafya hakkında yeterince aralanamayan ve araştırılması gereken pek çok sır perdesi var.

işte bu sergi de, tarihten günümüze afrika'nın kadim kültürünü ve yaşayış biçimini, köklü geleneklerini yansıtmakla beraber, aynı zamanda sanat ile inancın, sanat ile sosyal yaşamın ne denli içiçe geçtiğini gösteriyor bize.
hem maskların niteliklerinin ve hem de oradaki animist kültür ile bu kültürün saçaklandığı paganist öğretiyi ve de bu koleksiyonun öyküsünü anlatan, bizzat hıfzı topuz'un hazırladığı katolog kitaptan satın almak ve onu inceleyip okuduktan sonra sergiyi gezmek konu hakkındaki kavrayışımızı derinleştirecektir. fakat bu koca kataloğun 60 tl'ye satılması herkese ulaşılabilirliği adına güzel olmamış, en azından daha küçük boyutlarda ve makul fiyata alternatif bir katalog hazırlansa daha iyi olabilirmiş.
yine de gitmeden önce animizm ve animist kültür hakkında araştırma yapmak kesinlikle faydalı olacaktır.

http://folkartgaleri.com/sergi/kara-afrika-sanati
Elimde "taif'te ölüm" adlı şaheseri var.

99 basımı.

bilgili bir yazar.
Donanımı, bilgisi, duruşu ve zerafetiyle ülkenin, pamuklara sarılası aydın yazarlarındandır.

iyi ki vardır.
illuminati türkiye şubesi başkanı.
100 yaşındaymış. allah uzun ömür versin. bu yaşına rağmen bu kadar sağlıklı düşünebilmesi, konuşabilmesi, psikomotor özelliklerini halen çok iyi kullanabilmesi muhteşem. bu kadar bilgi birikimiyle türkiyenin elindeki nadir değerlerdendir bence.
şu yaşında bile, siyasal islamcıların alayından daha sağlıklı kararlar alabilir.

https://www.youtube.com/w...;ab_channel=%C4%B0STHABER

https://tr.wikipedia.org/wiki/H%C4%B1fz%C4%B1_Topuz
100 yaşında hayatını kaybetmiş.

https://www.hurriyet.com....ayatini-kaybetti-42336241