hz harun 

kapat
  1. hz musa'nın kardeşi. onunla aynı devirde, aynı halka peygamberlik etmiştir.

(bkz: aleyhisselam)
    #772143 (nuh tufan, 25.10.2006 03:24 ~ 03:27)
  2. peygamber olmasinin nedeni musa'dir. musa, rab tarafindan aracilikla gorevlendirildiginde 'ben firavun'la konusmayi beceremem, yanima bir yardimci ver' demistir. cunku musa kekemedir ve kulturlu biri degildir. rab de musa'ya 'madem oyle diyorsun, kardesin harun da seninle gitsin, firavunla o konussun, sen de mucizeleri goster' demistir. ayrica harun, musa'dan tam 3 yas buyuktur, musa'nin abisidir.

edit: aralarinda 3 yas fark oldugu kutsal kitapta yazilidir, kaynak tevrat'tir. peygamberlerin yaslari, kac yasinda oldukleri vesaire hepsi ahit sandigi'nda kayitlidir.
    #2078682 (hezekiel, 06.08.2007 07:45 ~ 15:47)
  3. hz musanın sözcüsü ve yardımcısı konumundaki peygamber.

hz musa, sarayda yetişmiştir. ifade zorluğu çekmesinin sebebi kültürsüzlük değil, küçükken ağzına attığı bir köz parçasının dilini yakması sonucu peltek konuşmasıdır. hz harun bu sebeple firavun'a karşı o'nun sözcüsüdür.
    ayrıca hz musa'nın inizivaya çekildiği dönemlerde, israiloğulları'nın reisliğini yapmıştır.
    #2079264 (neretva, 06.08.2007 12:58 ~ 12:59)
  4. ibranicesi için. (bkz: aaron)
    #2079272 (imhotep, 06.08.2007 12:59)
  5. hz musa dan üç sene önce 123 yaşında vefat etti!
    #2079294 (zarth vader, 06.08.2007 13:05)

© 2008 - uludağ sözlük

hz harun başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. hz harun ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hz harun nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» tarihte yenilmis en buyuk kaziklar » ayarini verdim bekliyorum » stay with you » allen » aydemir akbas » anahtar isik » dethkrush » hayatinda hic ac kalmamis insan » celiskili atasozleri » anne yazar olsa acacagi olasi basliklar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci