historiacalamitatum 

kapat
  1. 3. nesil bir yazar. *
    #1052669 (sinameki, 25.12.2006 03:28)
  2. tanıdıklık hissiyatına gark olmamın müsebbibi yazar. ho$gelmi$tir.. kendisinin adını çok duyacağa benzer bu sözlük.
    #1053573 (ceviz agaci, 25.12.2006 13:09)
  3. (bkz: geliş ne yandan)*
    #1053601 (zaknafien, 25.12.2006 13:20)
  4. (bkz: historia calamitatum)
    #2128031 (profesor bonbon, 13.08.2007 23:53)
  5. a) çok güzel ve etkileyici bir üslûpla yazdığı entryleri ilgiyle ve zevkle okunan, düşündüren yazar.
    b) düşüncelerine her zaman katılmasam da ne yazmış diye merak edip yazdıklarını okuduğumda içi dolu bir entry göreceğimden emin olduğum yazar.
    c) yaşamayı unutmamış yazar.
    #2284999 (kitapkurdu, 08.09.2007 22:53 ~ 23:07)
  6. çok harika yazılara imza atan gerçek bir yazar. mesela şu : (#2124502)
    #2548393 (yoga yapan mistiq kedi, 02.11.2007 21:08)
  7. yakında bir romanı çıkacak olan gerçek yazar....

(bkz: tevriye)
    #2799699 (balyancho, 06.01.2008 20:24)
  8. yakında bir romandan çıkacak, ki o, romanının adında hayat olan başkalarının dediği 'bir gün bir kitap okudum ve hayatım değişti.' kitabını bulamayıp kendi kitabını yazan, o kitabı hayatına, hayatı o kitaba çeviren, gerçek insan.
    #2800097 (usuyitik, 06.01.2008 21:50 ~ 23.03.2008 14:00)
  9. (#3184526) entrysinden dolayı teşekkürü borç bildiğim yazar.
    #3184544 (neazadem, 24.03.2008 16:18)
  10. kelimeler ve onları öğretene and olsun.

deniz kızı boynunu büktüğünde usul bir dalga gelir öperdi çenesinden, parmaklarında dolaşan harflerden emanet bir hüznü takardı kızın boynuna. mavi bir gömlekti, gri saçlarında dolaşan hınzır parmaklardı, elele delilik ülkesindeydi deniz ile deniz kızı. sonra med- cezir, deniz çekildi. uzun yolculuklarından birine çıktığında bir başkası toparlanın gitmiyoruz demişti. bugün çok güzeldi, üzerinde denizden emanet hırkalar, ayağında onun hediyesi ayakkabılar. bugün çok özeldi, uykusunu alamamış bir kediydi gri kulaklarında paslanan o kanlı küpe. yapraktı sarı çiçeklerde, filbahrilerdi, kokusunda çok eski bir kervanın sulu elmaları. dudağında üç çizik vardı, acemi tanrılar gibi çocuk gibi dudağında üç çizik vardı. deniz kızının üzerinde emanet iki yüzlü kelimeler, fesleğenler ve o ibrişim kuşak. şirazesi neydi bu hayatın? denizler med ü cezir ettiğinde kayan yıldızlar çok uzaktı. çok uzaktı şimdi o mavi ipin bağladığı parmaklar. uzak neresiydi? yaman bir kırlangıcın kanadında 15 katı mıydı göğün? yok gök yüzünden dökülen lacivert gülüşler miydi? mavi gömleğinde sarı bir leke, denize düşen yas, suya düşen yalı. sahi günlerden neydi? az önce miydi, çok sonra mı? sahi ne zamandı mürekkep kaçtı gözüme? bugün bir kez daha aşı oldum sol göğsümden.
    deniz boynunu büktüğünde utangaç bir kuş öperdi çenesinden, dalgalanırdı saçların.

tanrı bu geceyi korusun.
    #3186102 (usuyitik, 24.03.2008 22:32)
  11. düşüncelerini ifade etmedeki özgün tarzıyla başka bir diyarda ve başka bir "zaman"da bu satırların yazarının hemen dikkatini celbeden yazardır.

işte o zamanlarda ilk hoş geldin benden olmuştu kendisine.

şimdi bu diyarlarda kendisiyle rastlaşmak kadar beni şaşırtıp mutlu eden az şey olurdu herhalde.

kendisine Cioran'dan seveceğini düşündüğüm bir alıntı takdim etmek istiyorum.

"Bu evren o denli geniştir ki, biz bir kum taneciğinden daha ufak kalırız... En büyük problemlerimiz bizle birlikte hiçliğe karışır... Biz basitçe, Tanrıların oyuncaklarıyız, yine de Tanrılar oyunlarına bizi layık görmüyorlar bile..."
    #3218539 (zongulca, 01.04.2008 17:44 ~ 17:45)
  12. akli dirayet, fikri rusuhiyetten peyda olmuş fikr-i infiradisi ve tasavvur-u şahsisini idrak edebilenin büyük bir cuş-u huruşla takdir edesi bir yazardır. malum-u ilam ile abesle iştigal etmeyen ama jakoben tadında perfect çeken, kendisinde bir winner ön prototipi gördüğüm yazar...
    #3225094 (kobayashe, 03.04.2008 13:47)

© 2008 - uludağ sözlük

historiacalamitatum başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. historiacalamitatum ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu historiacalamitatum nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» pazarlik yapan insanlarin hissettigi muthis huzur » basbakan serefsiz degildir » veda » matbuat kanunu » oha falan oldum yani » komsularla toplanmak » corum » verecek super cevabi varken susmak » ksilem » bir sigarayi bitirmeden oburunu yakmak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci