bugün

bir zamanlar ünlüler çiftliğine ev sahipliği yapmış Kocaeli ilçesi.
(bkz: hareke)**
2 yıl öncesine kadar birçok kocaeli üniversitesi fakültesini barındıran ancak çoğunun umuttepeye taşınmasıyla yalnızlaşan süper şirin küçük sahil kasabası.favori mekanları arasında ayışığı çay bahçesi başı çeker.birde o dönem tüm öğrencilerin bildiği halen dönem dönem ziyarete gittiğimiz dayısı vardır.dayı tüm hereke tarafından tanınır.moda bomonti çay bahçesinin eskişef garsonudur anneannesi japondur.istanbuldan adapazarı ekspresiyle bir saat onbeş dakika mesafededir.marinası meşhurdur.
tekirdağ'da bir köyün adı
istanbuldan arabayla 45 dakikada gidebileceğiniz şirin kocaeli ilçesi. Özellikle Dilovasından sonra cennet gibidir. Yukarı hereke ve sahil kısmı olarak 2'ye ayrılır fakat yukarı hereke'ye gitmemeniz mümkünse hep sahil tarafında kalmanız şiddetle tavsiye olunur şu sıralar pek bi sessiz olduğunu tahmin etmekteyim zira Kocaeli Üniversitesi Hereke'de bulunan birçok bölümünü umuttepeye taşımıştır. Ayışığı, marina en popüler yerleridir sahi bide pırıltı diye bi cafe vardı kampüsün arka kapısından çıktığınızda karşınıza gelen pasajın içindeydi tabii nolmuştur bilinmez.
halen kocaeli üniversitesi'nin bazı meslek yüksek okulu bölümlerini barındıran, her kasaba gibi , şirin sahil kasabası.
deniz kenarında güzel bir piknik alanı bulunan küçük bir kasabadır. kocaeli üniversitesi güzel sanatlar fakültesinin ilçe de bulunması burayı daha bir yaşanılır kılmaktadır.
kendini özlettiren üniversite yıllarımın bir bölümüne ambargo koymuş mekan...
karşısında karamürsel olan izmit' in ilçesi.
sahil kısmındaki havuzlu siteler yazlık tadındadır ama merkezi texas gibidir.

edit:gittim gördüm.
fikret kızılok'un ilk profesyönelleşen bestesi.
kocaeli üniversitesi iibf ve iletişim fakültesi umuttepe'ye taşındıktan sonra tadı tuzu kalmayan, müthiş anılar barındıran, okurken "bir an önce bitsin de kurtulalım", bittikten sonra "ah o günler" diye iç geçirten, kocaeli'nin körfez ilçesine bağlı şirin kasaba. sahildeki balık restoranları, ayışığı ve marina cafesi, halı saha turnuvaları, bahar şenlikleri, tren istasyonu, yıldızoğlu pastanesi, vize ve final öncesi dolup taşan fotokopicileri, iddaa bayii, iş bankası, alt geçidi, tıklım tıklım adapazarı - haydarpaşa ekspresi ile bir rüyaydı.
ha bir de ünlü türk düşünürü armağan çağlayan da burada doğup büyümüş. öyle dipnot olarak verelim.
3K sı ile meshur izmit ilcesi
(bkz: Kiraz)
(bkz: Kilim)
(bkz: Kızlar)
(bkz: hereke istasyonu)
(bkz: güzeller geçidi)
marina cafe
ayışığı cafe
greenhouse cafe
sosyal hizmetler tesisi
öztürk internet cafe
burcu büfe
hanımeli büfe
üniversite fotokopi
hilal fotokopi
kıraathane(necdet abinin mekanı)
gibi sayılı esnaflardan oluşmuş hoş sevilesi bir öğrenci kasabası..
aslinda denildiği gibi,
(bkz: #186361) (bkz: #1646346) (bkz: #2403964) ilçe olmayan kocaeli izmite bağli belde. yillarimi yemi$ fakat her aninin tadını cikardiğim güzelim yer.

ps: halisi ise dünyaca meshurdur.
(bkz: hereke halisi)
suyunu içen birdaha kopamaz herekeden derler.

ama suyu yuvacık barajından gelmektedir ve tüm kocaeli beldesi bu suyu kullanmaktadır *
hereke çok enteresan bir yerdir gerçekten kopamazsınız. hiçbir sosyal akivitesi yoktur denilebilir. yani bir genç olarak herekede yapabileceğiniz sınırlı şeyler vardır mesela ya sahilde çay içeceksiniz , ya sahilde yada istasyonda alkol içeceksiniz hadi çok farklı birşeyler yapmak istiyorsanız nos pls'ye gidip pls oynayabilirsiniz.

ayrıca düz yeri yoktur hep bayırdır. bayır çıkmaktan gına gelir oyüzden hiç altyapı sorunu sel olayı falan olmaz çünkü yağmur suyu durduğu yerde durmaz aşağıya doğru akıp gider.
kocaeli üniversitesi'nin güzel sanatlar fakültesi burada bulunmaktadır. sahili olmasa hiç çekilmeyecek beldedir. mecburiyetten 'güzeldir' taklidi yapılır. yaşanır ve gidilir.
kocaeli'nin minicik ve sempatik sahil beldesi. küçük bir marinası ve o güzergahta yer alan çok güzel balıkçı lokantaları, çay bahçeleri vardır.
herekeden ilk defa milletvekili çıktığı dönemde 50 yılın üzerindeki belediyeliğini yitirip son yerel seçimlerle birlikte körfeze bağlanmıştır. sahil şeridi (yerliler kordon der) oldukça sevimlidir ve küçük bir tatil kasabasını andırır. güzel balık restaurantların yanında çok da güzel balık ekmeği ve midye dolması vardır. yıllarımı yemiştir yemeğe de devam etmektedir.
yarımca'ya bağlandığı 1987'den önce gebze'ye bağlı belde statüsünde olan, bu statüsünü 2009'da kaybeden, karamürsel'e vapurun kalktığı kasaba.
Güzel Sanatlar Fakültesinine ev sahipliği yapan biricik beldemizdir.ilk zamanlar alışmak oldukça zordur zamanınızı alır fakat bir süre sonra kopamazsınız canınız sıkıldığında istanbul'a ya da izmit e geçebilirsiniz.
marinasıyla,sosyal tesisleriyle,çay bahçesiyle sıcacık yuvanızdır.
halı sahasını unutamadığım yer. aşağı hereke birde yukarı hereke vardır. güzel yer.
trenle her geçişimde hoş görünür gözüme.