her kurt potansiyel pkk lidir 

/ 2
kapat
  1. turk solu dergisi yazarı gokce firat'ın kurt varsa sorun var baslıklı yazısında kullandıgı bir soz.

" kurt varsa sorun var quot baslikli yazida su ifadeler yer aldi: Kimileri kabul etmese bile, ben Kürdüm diyen herkes, potansiyel bir PKK'lidir. O nedenle en iyi Kürt, ben Türküm diyen Kürttür. Bozüyük'te olanlara sasirmamak gerekir. PKK'nin sokaga indigi yerde Türk de sokaga inecektir dogal olarak. Bu isin bir Bozüyük'le kalmayacagini, iki, üç daha fazla Bozüyük olacagini öngörmek içinse müneccim olmak gerekmez. Bunun arkasinda bir provokasyon arayan kafa, ipi disarida kafadir. Susup evimizde mi oturalim?"

bu mantıga gore, ben cerkezim diyen her cerkez ya da ben lazım diyen her karadeniz'li vatandas turk degildir, ve potansiyel tehlikedir.

2000 dehap'lı terorist'in yedigi boku koca bir topluma mal etmek, sanırım fasizanlıgın danıskasıdır.

vol 1

-abi biri paramı gasp etti
    -kurt muydu ?
    -boyle kara kuru bır sey kesın kurt

tespit: her kurt potansıyel hırsızdır.
    ...

- abi bır kÜrt bana sarkıntılık ettı
    - vay serefsiz

tespit: her kurt potansıyel namussuzdur.
    ...

- abi kurt'un bırıni dovdum
    - peki sonra
    - 20 kisi toplanıp saldırdı bana

tespit: her kurt potansıyel kallestir.
    ...

- abi surda bir torbacı pehdah oldu
    - kurt mu lan
    - evet abi

tespit: her kurt potansıyel uyusturucu satıcısıdır.
    ...

- abi dehap'lı bir kurt aponun posterini actı
    - yuruyun seferogulları yakaladıgınız kurdu dovun

tespit: her kurt potansıyel bolucudur.
    ...

- abi bir kız goturdum adı rojan
    - ooo kurtse tamamdır

tespit: her kurt kadını potansiyel motordur.
    ...

- abi pkk yıne doguda mehmetcıklerı sehıt ettı
    - pkk mı ? ne beklıyorsun oglum kurtlerden

- senın kurt musun
    - evet
    - turkiye'de yasayıp ta nasıl kurdum dersın bolucu herif

tespit: her kurt potansıyel pkklıdır.
    ...

vol 2

- abi trabzon'da papazı vurdular
    - kim bilir ne bok yedi papaz

tespit: her hırıstıyan misyonerdir.
    ...

- abi orhan pamuk ermenı soykırımı var dedı
    - tez kellesı vurula

tespit: turkun aleyhınde konusan vatan hainidir.
    ...

- abi bir hrant dink vardı ne oldu ona
    - su ermeni gavurdan mı bahsedıyorsun?

tespit: her ermeni vatan hainidr.
    ...

vol 3

- abi abdullah catlı ve ekıbı bahcelievler de 7 ogrenciyi oldurmus
    - bu reis buyuk adam vesselam

tespit: her katil potansiyel kahramandır.
    ...

- abi hrant dink'i vurmus trabzonlu bir cocuk
    - hay dassagını yedigimin evladı, elıne saglık

tespit: her ermenı olduren vatanseverdir.
    ...

son vol

- abi hrant dink'i vuran cocuk lazım dıyor
    - kocum benim iste gercek turk
    - ama turk'um demesı gerekmıyor mu?
    - gerek yok kı!
    - e peki ben kurtum dıyen
    - onlar ayrı, bolucu onlar
    - peki abi ben aleviyim diyen
    - anarsik, komunist onlar
    - peki abi kurtulus ve canakkale savında hepimiz carpıstık
    - dun dundur bugun bugundur
    - pekı abi bu kadar olum, katlıam ve insan hayatı ne olacak ?
    - bana sagcilar adam olduruyor dedirtemezsiniz

- peki abi...
    - pekinin amına koyim, sende mi bolucusun lan yoksa
    - estafurullah abi
    - nerelisin lan sen? kokenın ne?
    - abi baba trabzonlu anne diyarbakır
    - demek diyarbakır...

(bkz: hanım kos tufegimi getır)

tespit: etnik kokeni ne olursa olsun turk'um demeyen potansiyel tehdittir.

hey gozunu sevdigimin turkiyesi, hey gozunu sevdigimin gokce fırat'ı... (!)

(bkz: allah akıl fikir versin)
    #2356850 (ederleziavela, 21.09.2007 22:30 ~ 22:39)
  2. tarkanın kurdundan dolayı yanlış bir önermedir. zira kendisi hun türkü sayılabilir.*
    #2356988 (osmanthegral, 21.09.2007 22:43)
  3. kinetiğe dönmediği sürece de sorun yoktur.
    #2357000 (korn, 21.09.2007 22:44)
  4. çok saçma bir yargıdır. bu söz amerika'nın 'her müslüman teröristtir' yargısını haklı çıkarmaktadır. bundan dolayı bu sözü söyleyen insanda terörist kimliği taşır.
    #2357050 (tuhh kahretsin, 21.09.2007 22:49)
  5. (bkz: her insan potansiyel pkk'lıdır)*
    #2357182 (venividivici, 21.09.2007 23:02)
  6. her insan potansiyel bir genelleyicidir önermesiyle aynı paralelde olan önerme. genellemenin dayanılmaz hafifliği...
    #2357192 (nikim yok benim, 21.09.2007 23:04)
  7. başlık olarak açıldığına göre düşünülmesi gereken söz..
    #2357235 (justinank, 21.09.2007 23:08)
  8. her insan potansiyel katil midir diye dusunduren onerme...
    #2357244 (errein, 21.09.2007 23:09)
  9. potansiyel olarak öyle gorunsede çok yalnış bir yaklaşımdır. hiç bir türkün yada vatanını seven türkiyelinin böyle bir gorüşe sahibi olmaması gerekir. devletini ve vatanını seven herkesin derdi sadece böluculerledir kinimiz asla damarlarda dolaşan kanların dna sına değildir.
    #2357326 (StEagle, 21.09.2007 23:19)
  10. gökçe fırat gibi kendini yetiştiren partisinden işbirlikçilik suçundan kovulmuş birinin yaptığı onlarca aptalca tesbitten biridir. kendi faşist ve dengesiz zihniyetinin bir eseri olarak herkesi kendi gibi görmesinden kaynaklıdır.

kendilerini besleyen kemal alemdaroğlu'na saldıran ordu göreve pankartı açacak kadar densiz ve ukala, üniversitede öğrencilere kimlik kontrolü yaparak doğu illerinden olan kürt kökenlli olan yada olmayan her insana saldıran bir zihniyetin sonucu ve hatta üreticisi olan bir dengesizin söyleyebileceği sözdür kendisi.

yasasin halklarin kardesligi.
    #2357442 (kolibandı, 21.09.2007 23:36)
  11. (bkz: genelleme yapmak)
    #2357455 (eagle, 21.09.2007 23:38)
  12. (bkz: aptalca genelleme yapmak)
    (bkz: yanlış önermeler)
    #2357459 (unique270, 21.09.2007 23:38)
  13. türk olup da teröre hizmet eden şerefsizlerin de bulunduğunu düşünürsek sadece kürtler potansiyel terörist değildir; tüm insanlar potansiyel teröristtir. unutmayalım ki yıllarca kürtlerle kardeş yaşadık. ancak bazı pislikler bu kardeşliği çok aşağılıkça bir yoldan bozuyorlar...
    #2357505 (mta88, 21.09.2007 23:45)
  14. "kürt sorunu yok kürt istilası var" diyen, sol kavramına ırk damgasını yapıştıran faşist turk solu'nun açıklaması. "her türk potansiyel faşisttir" kadar yanlış bir cümledir.
    #2357511 (hasta la victoria siempre, 21.09.2007 23:46)
  15. (bkz: her amerikalı potansiyel pkk'lıdır.) pkk'ya silah yardımı
    (bkz: her suriyeli potansiyel pkk'lıdır.) yardım ve yataklık
    (bkz: her yunan potansiyel pkk'lıdır.) yardım ve yataklık
    (bkz: her filistinli potansiyel pkk'lıdır.) pkk kampları
    (bkz: her ıraklı potansiyel pkk'lıdır.) pkk kampları
    (bkz: her türk potansiyel pkk'lıdır.) rant kavgaları, devlet yardımlarından yararlanma v.s.
    liste daha italya, rusya ve gibi ülkelerle uzar.
    #2357548 (derindusunur, 21.09.2007 23:51)
  16. kesinlikle doğrudur. genetik denen bir şey var dimi?

dağa çıkan x kişisinin kardeşi de potansiyel pkk lıdır, annesi de babası da...

kan bağı sebebiyle teyzeler, amcalar, dayı ve halalar... derken tamam işte. hepsi bildiğin terörist. ne genellemesi yahu, bilimsel bir gerçek işte, anlatıyoruz nasıl olduğunu.
    * * matematiksel işlemlerde ilk basamağı doğru yaparak sistemin diğer basamaklarında yapılan yanlışlar sebebiyle yanlış sonuca ulaşılabilir ama yanlış başlayıp doğruya asla ulaşılmaz derlerdi. başlıkla benim entryim arasındaki bağ ise ikinci gruba dahildir efendim. saygılar. *
    #2357575 (asmin, 21.09.2007 23:54)
  17. pek çok izlenim ve tecrübelerime dayanarak diyebilirim ki,doğruluk payı yüksek bir önermedir bu.pkk bağımsız kürdistan için savaşmaktadır(güya).peki her kürt böyle bağımsız bir devleti ister mi istemez mi?bunun cevabı ile bu başlığın yakın ilişkisi var. başlıktaki "her" kelimesini "çoğunlukla" veya "genellikle" şeklinde anlamak daha doğru olacaktır. zira tarihte pek çok örneği olan bir gerçek vardır ki;çok iyi toplumlardan çok kötü insanlar,çok kötü toplumlardan da çok iyi, hayırlı ve barışsever insanlar çıkabilir. genelleme denen kavram yüzde yüz doğruluğu sağlamak zorunda değildir. hümanist ve dünya insanı olma erdemlerini sergilemek isteyen yazar arkadaşlar, bence biraz daha düşünmeliler. ortada çok sağlam destekleri olan bir önermeyi sırf insancıl ve sevgi kelebeği görünmek için peşin bir fikirle reddetmemek gerekir. nefret nefreti doğurur fenomeniyle yaklaşmak gerekirse bu önerme son derece yanlıştır, daha doğrusu yanlış olmalıdır.ama gerçekçi davranmak gerekirse atalarımızı katletmiş, kalleşlik yapmış bir milleti(ya da her neyse) sevgiyle kucaklamak ne derece mümkündür bilemiyorum.hiç çekinmeden "bu dere türk kanı akardı" , "bu köye türk giremezdi" diyen kürt kişilere ne derece sempati duyarsınız onu da bilemem. şahsi kanaatim uzak durmak gerekliliğidir. ırkçılık kesinlikle yanlıştır, savunulacak yanı yoktur. savunduğum şey kesinlikle ırkçılık değildir. arif olan anlar diyip şimdilik bitiriyorum...
    #2358262 (beatleboy, 22.09.2007 01:40)
  18. çoğu avrupa ve amerika vatandaşının ülkesindeki gazete manşetlerine bakarak edindiği fikrin ortak yönüdür, önyargıdır.

hiç mi elinde kaynak yok, hiç mi kitap okumuyorsun, hiç mi farklı gazete karıştırıp karşı görüşü okumuyor, dinlemiyorsun?

hadi burası türkiye, fakir memleket. bırak fakir halkı, öğrenci bile kitap alamıyor kendine. e, bu yuzden de avrupa birliği ne almıyorsun. senin elinde fırsat var, para bok gibi, o obez vücudunu yerinden kaldırıp bir kitap almaya da mı mecalin yok?

dünya gerçekten öküzlerin boynuzu üzerindeymiş de haberimiz yokmuş lan.
    #2358563 (sadirvan mehmet cadiroglu, 22.09.2007 02:38 ~ 02:40)
  19. Potansiyel olmasına gerek kalmadan her PKK'lı Kürttür...
    #2434982 (Kotucenk, 06.10.2007 13:54 ~ 17:26)
  20. (bkz: bu da dahil bütün genellemeler yanlıştır)
    #2435028 (baskalaricehennemdir, 06.10.2007 14:08)
  21. yavrusu şehit olup kürkçe ağıtlar yakan analar varken yanlış bir sözdür. kürtlük ile kürtçülük aynı şey değildir. hele hele pkk aynı potada erimez.
    #2462401 (blonde mermaid, 12.10.2007 20:12)
  22. bu zihniyet yüzünden şu an pkk bu pozisyonda ve canlar yakıyor.
    #2462403 (jikase, 12.10.2007 20:14)
  23. tersi de geçerli değildir. görünen o ki pkk'lı sadece silah taşıyan bomba atan bizzat aktif olan terörist değildir, pkk'ya destek veren müsamaha gösterendir. esas savaşılması gereken de budur. sanılmasın ki pkk silahlarını uzaktan kumandalı mayınlarını dağlardaki gelişmiş labratuarlarında yapıyor.pkk'NIN uyuşturucu taşıdığı her grup ya da kişi ,silah aldığı her devlet , insan kaçırdığı her ülke pkk'lıdır. maalesef türkiye'de yaşayan herkes türkiyeli değildir, bu da pkk bitse de yenilerinin çıkacağının kanıtıdır.
    #2462411 (hefeweizen, 12.10.2007 20:16 ~ 13.10.2007 17:50)
  24. şimdi yazınca hain olmak işten değil ama yazmasak da olmayacak. osmanlı'nın zamanında ermenilere bakış açısının bir değişiği. katliam, soykırım, çatışma kavramlarından bağımsız olarak, koskoca bir milleti onlarca ilden toplayıp suriye'ye sürmek de buna benzer paranoyak tavrın ürünüydü. bir de derler ki eski değerlerimizi kaybediyoruz. kaybetmiyoruz canım kardeşim, bak paşa paşa adapte ediyoruz. geçmişimiz geleceğimize ışık tutuyor. "bence kürtlerin içinden rastgele seçilecek kişiler hapsedilmeli, publicly. rasgele bazıları idam edilmeli, publicly. ya da sayılarını daha managable bir hale getirmeliyiz." (bkz: battlestar galactica)
    #2462431 (siyah inci yagmuru, 12.10.2007 20:26 ~ 19.05.2008 19:43)
  25. bir kürt olarak yazıyorum ki kesinlikle ama kesinlikle yanlış bir genellemedir. böyle düşünen insanları da ben potansiyel ayrımcı ülkeyi bölmeye çalışan insanlar olarak nitelendirmekte bir sakınca görmüyorum. çünkü pkk'yi destekleyen sadece kürtler değildir ve o kahrolasıca terör örgütünü ve teröristleri destekleyenlerdende bir gün mutlaka şehitlerimizin hesabı sorulacaktır ve bunu biz böyle yanlış genellemeler yaparak değil türkiye'mize sahip çıkarak, bir olarak, tek bir vucüt olarak sorarız.

türkiyemiz için hep birlikte el ele.
    #2462525 (mrrepla, 12.10.2007 21:04)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

her kurt potansiyel pkk lidir başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. her kurt potansiyel pkk lidir ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu her kurt potansiyel pkk lidir nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» radak emikis » aktutun karakolu » ertugrul saglam in istifa etmesi » welcome to the machine » pkk kamplari bizim icin bbg evi » orlon kazakli adam » turuncu kusak » cool tequila » yaran facebook yorumlari » sperm deyince gulen universite ogrencisi » fahiselerin botanik tinili takma isimler secmesi » klorin » pagan fears » osurunca ileri giden iliski » miguel alvarez » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » turk irki » subyancilari hadim etmek icin yasa tasarisi » ahmet turk » on ayak » yuruyen merdivenin ciftler uzerindeki etkisi » oy verin lan » happy go lucky » second life » pasifize etmek » pkk » avrupa nin kuslari » x takimi taniyalim » doldur bosalt » cemo » windows u turkler yapsaydi olabilecekler