hayvan keserek bayram eden bir dinin mensubu olmak 

/ 4
kapat

1. bir yandan her şeyi yoktan var ettiği iddia edilenin doğal olarak var etmiş olduğu canlıların canını almak sureti ile o yoktan var edenin var etmiş olduğunun canına kastetmek yollu var ediciye karşı gelmek gibi kendi içinde çelişik bir konuma düşmeyi ve diğer yandan ise; bir cana kıymak suretiyle, her ne kadar bu can insan canı olmasa bile nihayetinde, senin benim gibi yaşayan bir canlının canını, o canı öldürme yollu çekip almak ve bunu bir inanç için bir din adına yapıp da akabinde, secdeye kapanıp yokluktan medet umma aracı olan ellerin can almak için kullanılan pençelere bürünmesi neticesinde; öldürmeyi kutsayarak, öldürmeyi emredeni putlaştırarak ve bir canlının canına kastedip de yok etmeyi bayramlaştırarak, kendi içinde anlam bulan bir dinin bütün bu anlamsızlığını sırtlanmak sureti ile bir anlamda, kendisini de anlamsızlaştırarak kişiyi insanlıktan çıkarıp başka bir kalıba sokacak evrim sürecine tabi olmaya eş bir durumdur.

medeniyet var ya hani, insanın insanca yaşadığı ve düşündüğü. hakim olan yargılar ile inançlarında insana yakışır ve yine insansı özellikler sergilediği medeniyet. işte o medeniyetin olmadığı coğrafyalara özgü bir durumdur söz konusu, yeryüzünü paylaştığımız canlıları öldürmeyi bayram kılmak, bunu bir inancın gereği saymak ve sonucunda yine kendini insandan saymak. oysa bu kocaman bir yalandır. kocaman bir aldatmacadır. yalan ve aldatmaca olan, canlıları öldürmeyi inanca endekslemek ve kendini, eline bulaşmış kana rağmen insan olarak tanımlayabilmek. burada temel sorun bir canlının canını almaktan çok, alınan o canın alınmasının dayandırıldığı gerekçe ve beraberinde sergilenen akla ve mantığa ters davranışlardır. kimse dinin gereğidir ya da hayvanlar kesilmek içindir veya doğa kanunudur gibi demagoji tadında laflar ile bana gelmesin. ben neyin ne için olduğunu ve neyin neyle ilişkilendirilmeyeceğini çok ama çok iyi biliyorum. bilmeyenlere de buradan bildiriyorum işte.

aslında islam dini çelişkilerle dolu bir din ve Müslümanlarda öyle. islam dininin temelinde bir biçimde o dinin var edicisini putlaştırma tadında kutsama ve tapınma yollu bir gelenek var. bu geleneğin en akla ziyan yansıması ise hiç kuşkusuz kurban bayramı hadisesidir. düşünüldüğünde gerçekten insan irkilmekten kendisini alıkoyamamaktadır. dinin emri gereği ve var edici olarak inanılan ama ne hikmetse görülemeyen bir varlık adına kan akıtmak. doğal olarak bu durum inanç ekseninde kaybolmayan insanlar ya da toplumlar için garip gelecektir. garipten de öte, korkutucu olacaktır. düşünsenize, din için inek, koyun değil de bir zaman sonra insanların kesildiğini. hoş bugün din adına kesilmek yanında insanlar yakılıyor gerçi ama neticede şok edici bir durum haliyle. işte zaten islam dininin iticiliği de buradan kaynaklanıyor. varlığı için ya da var olmak, yayılmak için ölümü, öldürmeyi, kan dökmeyi mubah görmek. diyebilirsiniz, hangi din bu yollu mubah saymaları var etmemiş. elbette her dinin içinde vardır, bu tür insanlık dışılıkları mubah görenler. ama bazı dinlerde bu durum daha bir baskın ve yaygındır. bilmem hangi dinden bahsettiğimi bilebildiniz mi ?

işte böyle bir gerçeklik içersinde canlıları öldürmeyi kendisi için bayram kılan bir dinin mensubu olmak her şeyden önce, tüm o ölümler ile öldürmelere ortak oldurup, eli bıçak tutup da dünyamızı paylaştığımız canlıların boğazını kesen cellattan farksız kıllar insanı. böyle bir gerçek ile yaşamak gerçekten büyük bir yüktür. insanın elini sürekli yıkaması isteği duymasını beraberinde getirir. çünkü; o ele bulaşmış bir kan vardır ve o din var oldukça, o bayram olur kılındıkça da eksik olmayacak, çıkmayacaktır. böyle bir yaşama insanı mahkum eden bir dinin mensubu olmak görüldüğü gibi insanı yormakta, onu bir süre sonra insanlığını taşıyamaz kılmakta ve cellada büründürmektedir. ben böyle değilim, olanlar düşünsün efenim.

ayrıca konu ile ilintili olarak;

(bkz: kurban kesen müslümanın insan olma ihtimali)
    #4318078 (bluevelve, 04.12.2008 23:24)
  2. islam la şereflenmiş kişi olmaktır. en güzel bişeydir.
    #4318087 (imhotep, 04.12.2008 23:27)
  3. inanç üzerinden atıp tutma ya güzel bir örnek.
    (bkz: herkes baksın dalgasına)
    #4318089 (gogocu, 04.12.2008 23:28)
  4. islam dinine inananlardır. bayram olmadığı halde kesilen hayvanları yiyerek doyduğunu zanneden insan gibidir. bayrama gerek yok oysa biraz kafayı çalıştırsak , hergün hayvan kesiliyor kasaplar dolsun diye mangal yapalım diye. neden iş bayrama gelince herkeste bir bok atma çabası ?
    sen değilmisin mevsiminde mangalı körükleyip kzu pirzola pişiren , ya da olmadı kanat ? sen değilmisin vücudun beslensin diye haftada bir et yemek zorunda olan hatta buna bayılan? koyun eti yemesende tavuk yiyorsundur onu yemesen de balık mutlaka yiyorsundur. eee iş bayram olunca mı kıymete bindi hayvanlar? hayvan yaz mevsiminde de hayvan bayramda da hayvan kebapçıda da hayvan.

edit : bayram seyran beni açmaz , kapamaz ben aynı ben. benim tepkim saçmalıklaradır. sadece bayramda kesilmiyor bu hayvanlar söylemek istedim.

(bkz: yan gelen gerçekler)
    #4318098 (bambu, 04.12.2008 23:29 ~ 23:33)
  5. keşke her kula nasip olsa dediğimiz durumdur.

siz varken hayvan kesmek.. harbi lan bunu niye düşünmedik.

ıkın aslanım sen devam et, kokuna alıştı bu sözlük.
    #4318111 (carriye roxalina, 04.12.2008 23:32)
  6. eğer bu başlıkları açanların hepsi vejeteryansa insanı varlığından utandıran fakat değilse marketten sosis ve sucuk alırken o ineklerin intihar ederek mi o raflara geldiginin bir kere daha düşünülmesi gerektigini vurgulamak istedigim başlıktır.
    #4318113 (meydanbenim, 04.12.2008 23:32)
  7. "lokantada yediğin bilmem ne soslu bilmem ne eti nereden geliyor lan götüm" diyebilmektir. ha birde senin hergün öğününden eksik etmediğin etin, fakir sofralarında da olabilmesini sağlamaktır.
    #4318125 (exiq, 04.12.2008 23:36)
  8. (bkz: sözlükte islam a laf atma hastalığı)
    #4318127 (alien, 04.12.2008 23:37)
  9. Din hikayelerinin temelinde kurban eyleminin bir oğula karşılık tanrı tarafından indirilen koçtan sonra başladığı masalına bakılırsa bu dine mensup olanlardan ve bu işi bayram kılıfına sokarak kutlayan insanlardan tiksinme sebebidir. Şimdi lan lavuk et yemiyor musun sen demeyin. Yemesine yiyorum da kalkıp bu işi aşağılık bir din ritüeli haline sokmuyorum. Bunu geçtim , gelenek olmuştur olmamıştır , insanların boğazına iki lokma et giriyor girmiyordur ayrı mevzu şu araplar değil miydi hacca gelenlerin kestirdiği kurbanları topluca gömen ve imha eden. Neymiş tüketicisi yokmuş. Bir de şu kurban kesenler arasında al dalak ver böbrek olayı gerçekleşir ki şaşı bak şaşır yani. Lan topluca danaya gireceğinize topluca dünyaya inin artık.*
    #4318132 (nekrofili, 04.12.2008 23:38)
  10. baska canlilarin oldurulup yenilebilir oldugunu dogal karsilayan insandan hicbir farki yoktur. kisi eger vejetaryen ise dayanak noktasi daha saglam olabilir ama bir etobur olarak yasar ve beslenirken, neye karsi ciktigina dikkat etmek gerekir.

bu arada kurban bayraminda insanlarin bayram ediyor olmalarinin sebebinin, hayvan kani akitmak oldugunu dusunen birinin, muslumanlik hakkinda bilgisi olmayan bir hristiyan oldugunu dusunebiliriz saniyorum. cunku kurban, bayramin amaci degil aracidir.

hayvanlarin oldurulmesine karsi olmak cok hakli bulunur, cok dogru bir davranis oldugu kadar, bunu sirf muhalif olmak adina yapmak, bu hakliliga golge dusurur.

bu yuzden de hayvan keserek bayram eden bir dinin mensubu olmak tespiti sadece talihsizdir. anlatmak istedigini dogru ifade edememektir. kurban kesen muslumanin insan olma ihtimali basliginin bu basliktan bir farki yoktur.
    #4318141 (ruh hastasi, 04.12.2008 23:39 ~ 23:42)
  11. dinde bir reform şart. illa herşeyi 1500 yıl öncesine göre yorumlamamak lazım. başka kitap gelmeyeceğine göre çağın şartlarına göre dinde reform yapılmalı. din bilginleri toplanmalı fıkıhlar geliştirmeli. örneğin gündem kurban, kurbanla ilgili olarak amaç fakirlere yardım ise onların karnını doyurmak ise illa bir hayvan kesip onun canını almak yerine o hayvanın değeri kadar fakire yardım yapılabilir. o zaman yardım sadece et yoluyla olmaz değişik gıdalara yayılır. böyle bir yardım fakiri daha çok sevindirir. zaten kurban dinimizde farz değil sünnettir. hz. ibrahim zamanında daha ortada islamiyet yokken gelmiştir.
    #4318160 (casua, 04.12.2008 23:42)
  12. hayvanların pek hoşuna gitmeyen mensubiyettir.
    #4318159 (ifrit, 04.12.2008 23:42)
  13. mantık yanılsamasıdır. örnekleyelim:
    sikişmek : insan insana bunu yapar mı ?
    #4318173 (rakıbalık, 04.12.2008 23:45)
  14. maneviyat düşmanları islamın kutsal günlerini ganimet bilip nemalanmaya devam ediyor. gören de, bu ülkede hiç hayvan kesilmiyor, et tüketilmiyor, sadece kurban bayramında hayvan kesiliyor sanır. bayram olmuş olmamış kırmızı et tüketiliyor, hayvanlar kesiliyor, bu sadece allah adına yapılınca mı suç oluyor? daha evvelde dedim, bu üstten bakışlara bir son verin, karanlıkta mıyım, bırakın beni karanlığımda, ben böyle mutluyum. iman bu arkadaş, iman. senin bilimsel tezlerle çürütebileceğin bir şey değil.* ben bu dinin mensubuyum ve gayet güzel bir şey eğer merak ediyorsan. eğer sen bu dine mensup değilsen seni neden bu kadar gerdi, anlamış değilim.
    kurban allah yolunda en değerli varlığını feda edebileceğinin simgesidir. öküz altındabuzağı aramayın.
    son olarak konuyla alakalı alakasız fuzuli'ye kulak verip öyle bitirelim.

bir kurban keserler halk-ı alem ıyd içün
    dem-be dem saat-be saat ben senin kurbanınam
    #4318204 (nerde kalmistik, 04.12.2008 23:52 ~ 05.12.2008 00:42)
  15. gurur duyma ve şükretme nedenimdir. ya bu sözlükte ki din ve fen yobazları gibi olsaydım?

cehalet zor tabi.

ama araştırmadan yazmak ahmaklık kategorisinde.

(bkz: din yobazı)

(bkz: fen yobazı)
    #4318219 (yazmayanyazar, 04.12.2008 23:54)
  16. Kurban kesmenin amacını algılayamayıp iyice saçmala yolunda harket etmeye devam etmenin ta kendisidir.

Çocuk kesilmesin diye inen koç bluevelve adlı yazarın entrysinin en başında da belirtiği gibi canı varedenden almak eyleminin ta kendisidir. "Ona kıyma buna kıy" kavramının ta kendisidir. Kurban, islamiyet'in ilk zamanlarında açlık çeken araplara varlığı olanların yardım etmelerini teşvikten başka bir şey değildir. Günümüzde standart olarak günde onlarca büyük ve küçük baş hayvan kesilmektedir kırmızı et ihtiyacını karşılayabilmek için. Zaten hazırda kesilmiş bir hayvan varken neden daha fazlasını kesip kanını anlımıza sürüp güzelini kendimize kötüsünü sevap olsun diye fakire dağıtıp bir de bayram ziyaretine gidelim ki? Biraz mantık biraz da duyguyla Müslüman olmak daha da güzel daha da mükemmel olacaktır eminim ki. Kurtulun tabulardan.

(bkz: kurban bayramı)
    #4318227 (zerrekadargamiolmayanadam, 04.12.2008 23:56)
  17. insanın zihnini 'insan olma hali' ile meşgul eden durum.
    dini bir bayram=din zarar vermemeyi emreder=dini bayramı kutlama şekli=hayvan kurban etmek...
    çelişkiler silsilesi.
    #4318237 (lilithh, 05.12.2008 00:02 ~ 00:03)
  18. (bkz: insan mı kurban etseydik)
    #4318243 (Cappucino, 05.12.2008 00:04)
  19. Hayvan sever olduk şimdi de. Koruyalım koruyalım a.q.

Bunu diyenin rakı sofrasında balık ızgara, yılbaşında hindi yahnisi bulunmuştur.
    #4318244 (sick the red, 05.12.2008 00:04)
  20. sözlükte kısır döngü haline gelen tartışma konusu.

2009 kurban bayramında görüşmek üzere anacığım.
    #4318247 (suicidal imbecile, 05.12.2008 00:05 ~ 23:12)
  21. "sana ne?"dir. bu ülkede insanların din ve vicdan özgürlükleri vardır. isteyen istediği dine mensup olur, gereklerini de başkalarını rahatsız etmeden yerine getirir. yargılamak da, onlardan değilsin diye onları incitecek başlık açıp onları tahrik etmek de kimseye düşmez.
    #4318250 (thecure, 05.12.2008 00:06)
  22. beyinin üretemeyeceği cümleler vardır. geri kalan herşey için bluevelve...
    #4318264 (ayenci form, 05.12.2008 00:08)
  23. (bkz: illa bir şey mi kurban etmeli)
    #4318268 (lilithh, 05.12.2008 00:09)
  24. (bkz: herkesin tuttuğu kendine)
    #4318272 (zeki yaratik, 05.12.2008 00:09)
  25. "dini eleştireyim, türkiyeye bok atayım, atatürkü kötüleyim beni adam sansınlar." felsefesinin ürünü olan düşünce.
    #4318273 (oovxvoo, 05.12.2008 00:09 ~ 15.12.2008 20:07)
/ 4
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

hayvan keserek bayram eden bir dinin mensubu olmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hayvan keserek bayram eden bir dinin mensubu olmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hayvan keserek bayram eden bir dinin mensubu olmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about hayvan keserek bayram eden bir dinin mensubu olmak. Copyrights of the articles are belong to their authors.