hayat felsefesi 

kapat
  1. hayat felsefesi yerine hayat görüşü ya da bakış açısı kullanmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.çünkü felsefe zaten hayattır.
    #795026 (buhara, 31.10.2006 13:00)
  2. bazı kesimlerce yanlış anlaşılıp "hayatı belli kalıplara sokmak" şeklinde benimsenir. gerçek olan ise hayatı belli erdemlere ve düzene göre yaşamaktır. bu felsefeyi hayata geçirmiş olmak; tutarlılıktan da öte bir eylemdir ki; tutarlılık sadece gözlem yapılabilecek bir zaman diliminde oluşan davranışlar bütünüdür. buna göre hayat felsefesi beyinde olgunlaşıp tekrar beyin durana kadar geçerliliğini koruyan bir düşünce yapısıdır. sadık olunmalıdır; gereken sadakat de felsefeniz tarafından size gösterilecektir.
    #795055 (kelly, 31.10.2006 13:08)
  3. her günü son günmüş gibi dolu dolu yaşayarak hayatın hakkını vermek olmalıdır.
    #795079 (abberline, 31.10.2006 13:14)
  4. doğumla ölüm arasındaki o büyük boşluğa bi anlam yüklemek.
    #795099 (fatal, 31.10.2006 13:18)
  5. "neye göre ve nasıl yaşıyorum bi anlıyım diyen insanın hayatına başlık atması" Genelde laf.. Ama 12den vuranı da vardır.
    #795125 (truthurts, 31.10.2006 13:27)
  6. herkeste olan felsefedir. evet herkesin vardır. benim hayat felsefem yok veya hiç hayat felsefemin ne olduğunu düşünmedim diyenler varsa onlarında hayat felsefesi düşünmeden veya akışına bırakarak yaşamaktır. ve herkeste olmalıdır zaten çünkü;
    hayat denilen şey başka başka yerlere çıkan yollar ise, hangi yoldan gideceğine karar vermek gerekir. muallakta veya karambolde bir hayatı yaşamak pek mantıklı olmasa gerek. kısacası nereye gideceğinize karar vermediyseniz, bir yere varamazsınız. hayat felsefesi nereye gidileceğine karar vermektir.
    #795163 (istanbul icin efkar vakti, 31.10.2006 13:36)
  7. anketlerin vazgeçilmezi olan sorulara kaynaklık eder.
    #1755958 (aura, 11.06.2007 22:35)
  8. (#2192012)
    #2192022 (t bag, 24.08.2007 19:58)
  9. hayat felsefesi gayet alegorik olduğu gibi bir o kadar da numizmatiktir.
    düdüklü tencerede pişirmek daha sağlıklıdır ama teflon da olur.
    pembeleşinceye kadar kısık ateşte 15 dakika civarı ısıtılıp yenir.
    yiyenlere afiyet girsin. son olarak bir manzume ile veda edelim:
    felsefesi olmalı mı hayatın?
    hayatın var mı ki felsefesi?
    felsefesi olmalıdır hayatın.
    hayatın var işte felsefesi.
    #2192113 (meister writer, 24.08.2007 20:14)

© 2008 - uludağ sözlük

hayat felsefesi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. hayat felsefesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hayat felsefesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» roadrunner records » geiko » lan ne boktan entryler yazmisim vaktizamaninda » elektromanyetik radyasyon » unutulmayan dizi replikleri » bilfen koleji » sicarken dinlenilecek sarkilar » kemiklerin iri olmasi » turku diyenler » ingilizce a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci