bugün

(bkz: hanım koş mal gelmiş)

yine başlık başa kuzgun leşe.
Katıldığım ilk görüşün. Türkçe popun içine ettiler. Dinlemezdim dinlemiyorum ve dinlemeyeceğim.. Bizim kültürümüzde adam akıllı müzik yapan insan sayısı neden bu kadar az diye sorduğum günde duygularıma terc-ü man oldun. Teşekkürler...

Edit: Tamam Türkçe pop'un içine henüz edilmedi. Ama adam akıllı müzik yapan kimse yok. Bunu kabul edelim yani...
Verdiği ülkelerin vatandaşlarının psikolojik hastalıkları türk sanat müziğiyle tedavi edildiğiden bi haber olan çakma fransızın ön görüsüdür.
kültürsüzler biraz ağır oldu. bi de yarası olan gocunur, durup dururken kimse türkçe müzik dinlediği için kültürsüz olmaz.
ömrünü uludağ sözlükte çürütmemiş olmasına rağmen bu başlığı görüp yazarının kim olduğunu tahmin edebilmiş insanlar topluluğudur.
(bkz: müzik evrenseldir)
(bkz: maldanadam ve cooladamın arasındaki duygusal bağ)
anca üç dili birden yazıp konuşabilen bir insanın destekleyeceği bir durumdur. bir insan anlayamadığı bir müziği dinlemek istemez okey ezgileri sözleri çok güzel olabilir ama sadece anlayan insana güzeldir. şahsen bende türkçe müzik pek dinlemem dinlediğim türkçe müzikler 90'ların pop albümleridir. ama yinede türkçe müzik dinleyen kültürsüz değildir.
bu başlığı açan, haddini bilmeyen ve nsanları zevklerine göre kategorize eden çok mu külütrlü diye soruyo insan kendine. harvarda da giderim demet akalını da dinlerim.
herşeyi geçtim çince sadece çin'de konuşulduğunu varsayalım. 1.5 milyar insan konuşuyor bu dili. fransızca ne 1.si ilk 5'e girerse öpüp başımıza koyalım.

müziğe gelirsek. rakı-balık-tsm 3'lüsünü yapmayan bir insan yaşıyorum demesin bana.
müziği 3 başlık altında toplarsak

-armonik müzik (klasik müzik)
-homofonik müzik (batı müziği)
-polifonik müzik (türk halk müziği - türk sanat müziği)

bu bağlamda bakınca batı müziği ile türk müziğini karşılaştırmak anlamsız olur.
--spoiler--
hepimizin icinde bulundugu ve icinde yer almayi dusundugu, dinledigi "polifonik muzikler"i olusturan 3 unsurdan bahsedelim: Melodi, Armoni, Ritm...

bir de muzigin tanimini yapalim: duygu, dusunce ve imgeleri teksesli ya da coksesli olarak anlatma sanati...

tercih sizin...
--spoiler--
o halde ismail yk dinleyip kültürlü olma yolunda kocaman bir adım atıyoruz.
bir yandan hak veriyorum maldanadama.türkçe müziğinin içine ettileriama bu diğer müziklerinde kötü olduğu anlamına gelmez.o kadar işini düzügün ve kaliteli yapan sanatçılarımız var böyle demek onlara yapılmış en büyük hakaret olur.her türkçe müzik dinleyen kültürsüz değildir.insanların kültürleri müzikle anlaşılmaz.bu arada en çok konuşulan ve bilinen dil ingilizce dir.
akla bu başlığı açan yazarın ne kadar kültürlü olduğu gelir.baska milletlerin şarkılarını yüceltip baş tacı ederken kendi müziğimizi yerlere vurmanın ne anlamı var ki.siz ne alman ne fransız ne de başka birseysiniz. türksünüz türk !tabii ki türkçe müzik dinleyecegiz.
ama eğer ki bu kültürsüzlükse kültürsüzüz arkadaş.
(bkz: bırak allah aşkına yosun tuttun)
sözlüğe arada sırada takılan biri için bile "maldan adam entry fabrikası" üretimi olduğu zakkadanak anlaşılabilen başlık ve "yorum"dur. o kadar malCA.
Teoman, zeki müren, pamela, kurban, athena, kenan doğulu ve gibi bir çok çok iyi sanatçılara sahip olmamıza rağmen bardağın dolu tarafı yerine boş (ajdar, vs, vs, ...) tarafına bakan bir sözlük yazarının resmen Türkçe müziğe sövmesidir.
mesela şimdi fikret kızılıok dinleyen biri kültürsüz mü oluyor?

ya da barış manço dinleyen???

daha birçok örnek sayarım...

gündüz çalışırken, arabada dolaşırken, istanbul trafiğinde sepultura mı dinleyeyim, radyoda bişey duyup seversem onu dinlerim.
rakı masasında dire straits veya guns'n roses mi dinleyeyim? tabii ki sanat müziği dinleyeceğim.
marmarise gidip iç anadolu türküleri mi dinleyeyim? tabii ki greek müziği dinleyeceğim.

müzik tercihlerimiz, mekan-zaman-ruh hali değişikliklerimize göre farkılaşabilir. yabancı veya türkçe sözlü müzik de dinlenilebilir, enstrümantal da dinlenebilir. müzik müziktir, zaman olur, insan keyif aldığı zaman arabesk de dinleyebilir. müzikte insanlar kategorize edilmemelidir, ayrıca insanlar da kendilerini "ben şu müziği dinliyorum" diyerek kategorize etmemelidir.

bakmayın nick'imin de metallife olduğuna, her güzel müziği dinlerim yıllardır, sadece hayatta tek terketmeyeceğim müzik metal müzik. beni ben yapmıştır. ondan...

saygılar...
verilen örnek müzikler açısından bakarsak öyle, poşet diye şarkı mı olur amk oldu olacak kaput diye de yapsınlar.
(bkz: bu mal sözlükten gitti dedilerdi)
(bkz: bi troll vardı canı sıkılan)
Canı sıkılan Türkçe ve Türk kültürüne laf ediyor. Meydanı boş buluyorlar galiba. Kime ne benim dinlediğim müzikten. Kalkmış bir de kültürsüz diyor bu başlığı açan dengesiz. iliklerime kadar işleyen türkülerdeki türkçeyi seviyorum ben. ne dediği dahi anlaşılmayan şarkılara baş sallamak değil benim zevkim.
en çok kullanılan dilin Çince olduğunu bilmeyen yazarın 'laf'ı dır. kendisine türk sanat müzigiyle tedavi uygulanmalıdır. ayrıca kültürü yanlış anlamıştır zannımca.
insanların hem türkçe hem ingilizce hem almanca hem de yunanca müzik dinleyebileceğini birtürlü kabul edemiyoruz heralde.
türkçe müzik diyince aklına aptal pop şarkıcıları ve aptalların saçma sapan şarkıları gelen insanın sözleridir. popun içine etmiş olabilirler zaten türkiye'de artık pek çok şeyin içine ettiler. ama popu türkçe müzik olarak genellemek bi sürü adam gibi şarkıcıya saygısızlıktır.

serdar ortaç, demet akalın falan filan tamam hepsi sana, bana, bize saçma geliyor olabilir. ama diğer yanda popla ilgisi olmayan sağlam müzik yapan bülent ortaçgil, teoman, şebnem ferah, pentagram, erkan oğur ve daha niceleri var. hee illa bi genelleme sıçmak istiyorum diyorsan yanlış kulvardasın adamım!
Türkçe müzik'in belli bir kısmını dinlemiş insan sözlerine denir.

Bence; Türkçe müzik yapılmaz, müziğin üzerine Türkçe söz yazılır. Müzik yapmanın da 2 farklı yolu vardır ki biri tamamen insan özverisiyle olanıdır, diğeri de makinelerle yapılanıdır. Makinelerle yapılanı gerçekten çivisinden çıktı. insan özverisiyle yoğun uğraşlarla yapılanı hala yerinde sapasağlam durmakta. Türkçe müziğin sadece Türkçe pop bahçesini görenler için tavsiyem; şebnem ferah, pentagram, mor ve ötesi gibi adamakıllı müzik yapan kişi ve grupları gözden geçirmesidir.