bugün

--spoiler--
görmeden inanmak gibidir..
--spoiler--
evrenin yarattığı en değerli şeyden, bilinçten yoksun insanın zekasıdır.
tali yoldan ana yola çıkan bir şöforün yavaşlayıp kafasını saga sola çevirip gelen bir araç varmı acaba diyerek kontrol ettikten sonra yola çıkması ne garip.bir yaya nın bir araç büyükçe bir aracın önünden geçip yavaşça kafasını uzatıp araç geliyormu diye bakarak karşı kaldırıma geçmesi ne salaklık. görmedigi bir şey den korkması gerçekten zeka eksikliginden olsa gerek.
seni görmüyorum ama korkuyorum bak

demek ki olabiliyormuş...
(bkz: öcü) (bkz: cıss) (bkz: kaka)
görmediği atasını maymun sanan maldan çok ileri zekada olduğu kesin.
olmadığı halde fikir belirtmeye çalışan insan (olmayan)zekasından daha üstündür.
(bkz: zenci yarrağı)
virüslerden korkan birininki kadardır.iki parmağının ucunu gözüne koy. Bir şey görebiliyor musun dünyadan? Sen göremiyorsun diye bu alem yok değildir.*
Görmediği bir şeyden korkmak...

Son derece normal bir davranıştır.

Gördüğü, bildiği, duyduğu, dolayısıyla hakkında bir fikir sahibi olduğu bir "şey" hakkında sevmek, beğenmek, korkmak, hayran kalmak, iğrenmek, kayıtsız kalmak, burun kıvırmak, dönüp te gitmek ve benzeri onlarca davranışta bulunabilecek olan insan zekası, o ana kadar hiç görmediği, bilmediği, fikir sahibi olmadığı bir "şey"den elbette -en azından ilk anda- korkacak ya da meşrebine göre tedirgin olacak, "acaba" diyecek, şüphe duyacaktır.

Çünkü kişi, bildiği, duyduğu - uzatmaya ne hacet- fikir sahibi olduğu bir konuda tepkisini gösterirken insani zekasını kullanacak ve fakat o ana kadar hiç görmediği bir "şey" için tepki gösterirken -en azından başlangıçta- içgüdülerinin yönlendirmesine göre hareket edecektir.

Bu son derece doğal bir davranıştır. Ve "sahibini" korumaya yönelik bir duygudur bu içgüdü...

Çünkü, bu "içgüdü" olmasaydı eğer, ne bu güne kadar gelebilirdi insanoğlu, ne bu başlığı açabilirdi değerli üye ne de bu yorumu yapabilirdi bu satırları yazan kişi...

Ha, elbette, en azından bu gezegendeki en yetkin varlık olan insanoğlunun "görmediği bir şeyden korkması"nın hemen ardından yaptığı şeydir yine onu bugünlere getiren: Merak ve araştırma...

Meraklısına not: 2001 Uzay yolu macerası/Bölüm 1/insanlığın şafağı...
radyasyondan zerre korkusu olmayan, kendince zeki, özünde ahmakane tavırlarda yuvarlanıp giden kişi algısı.

bu adamlar akıldan, zekadan dem vurur ancak hep aynı lafları tekrar etmekten bir arpa boyu öteye gidemezler. sadece bu sözlükte bile aynı lakırdıların onbinlerce tekrarını bulabilirsiniz.
beynin olduğunu iddia ediyorsun. göremiyorsun da. hiç bir zaman da göremeyeceksin. çünkü yok. üzgünüm.
görmediği tanrıya inananlarla aynı seviyededir.
hayal gücü yüksek insandır.

(bkz: hayal et)

(bkz: hayalet)
--spoiler--
Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Aziz ve celil olan Allah'tan korkan kimseden her şey korkar. Allah'tan korkmayan kimseyi ise Allah her şeyden korkutur."
--spoiler--

derdine yan arkadaş.
göremediği halde, aklının olduğuna inanan insanla aynı davranışı sergileyen insandır. ha aklının olmadığını iddia ediyorsa orda bu hiptalamus çürür arkadaş. hipotalamusun çürüdüğü yerde hipotenefüs başlar bu da biraz argoya girer, şimdi ona hiç girmeyelim o başka mevzu zaten.
velhasıl görmeyen kör kılavuz ister.
(bkz: allahtan korkmak)
görmediği her şeyi yok sanan enbesilden daha ileri derecede zekadır. 200 sene önce mikrop bakteri de görünmüyordu, yani o zamanlar bakteri mikrop yok mu diyecektik. 200 sene sonra hepsini laboratuvar ortamında görebiliyoruz, demek ki göremeyince yok olmuyor. Allah'ı ne zaman görecez dersen, korkma dostum, hani deriz ya 3 günlük dünya diye, işte o 3 günlük dünya bitince.

Tavsiyem şimdiden, zannedersem kullanmayıp kenara koyduğun beynini kullanmayı dene ve etrafına bak ve yaratıcıyı görmeye çalış, cehennemden hiç iyi bahsetmiyolar.
(bkz: görse korkmazdı)
gard alınamadığından kaynaklanan bir olaydır. gördüğün şeye kıyasla daha zordur gard almak.
göremediği bir şeyi yok sayan insan zekasından daha üstün olan insan zekasıdır. bu başlığı açan insanın beynini, zekasını da göremiyoruz. o halde... *
aynı mantıkla öleceğini bildiği halde yaşamaya devam eden insanında problemleri olması lazım demek istediğim önerme.
insan doğası zaten bildiği, gördüğü, somut şeyden korkmaz. beyin algılayıp nasıl karşı koycağını kestirebilir.
insan gözünün her şeyi görebildiğini sanacak kadar 'cahil ve ukala' yapay zekalılardan daha yüksek olan zekadır, kuşkusuz.

insanın aczi ortadayken, ömrünün bir anına dahi müdahale edemez, hükmedemezken bu denli kibirli olması sözcüğün tam anlamıyla cehaletindendir.

peki, görmediğin bir şeye yani 'korku'nun var olduğuna nasıl inanıyorsun? hissediyorsun öyle mi? hissediyorsun ve gözünle görmesen de inanıyorsun.

ben de bir yaratan olduğunu hissediyorum. ve o'nu kalp gözümle görüyorum, anladım mı 'görüyorum' ve inanıyorum, tüm benliğimle...
asıl insan aklı ve zekası bilinmeyenden korkar. bilinmeyen her zaman karanlıktadır. insan sonunu ya da mahiyetini bilmediği bir eylem gerçekleştirirken korkar. bildiği işlerden korkmaz. asıl zeka bunu gerektirir. yanlış çıkarımlar yapıp doğru davrananları eleştirmeyi değil...
bu iddianın sahipleri genelde müslümanların kuran'da okudukları ayetlerle allah tarafından tehdit edildiklerini zannederler. "sizi cayır cayır cehennemde yakacağım" gibi..

ancak allah c.c. kuran'da hiç bir yerde "sizi yakacağım" mealinde bir şeyler buyurmamıştır. kuran'da "insanları ve diğer görünmeyen varlıkları ancak bana ibadet etmeleri için yarattım", "allah'ın yolundan gitmeyenler için acıklı bir azap vardır", "cehennemin azabı ne kötüdür" mealinde hitaplar buyurmuştur..

islam'a muhalif olanların bazen ne derece yanlışlar içinde olabildiğinin farkına varılmalıdır. ayrıca samimi bir müslüman peygamberi incitmemek ve allah'a uzak düşmemek için ibadetlerini yerine getirir ve yalnızca bundan korkar.