bugün

nedense yıllardır adını ve görevini unutamadığım organeldir.o bizim için bir organeldir fakat salgısever kişiler için bir orgeneraldir.
Golgi aygıtı, bir hücre organelidir. Çekirdeğe uzak sentriyolün civarında bulunan kanalcık ve kesecik sistemidir.

Granülsüz endoplazmik retikuluma benzer, yani üzerinde ribozom yoktur. Golgi aygıtı, salgı yapan hücrelerde ve sinir hücrelerinde iyi gelişmiştir. Alyuvar ,sperm ve bakteri gibi hücrelerde bulunmaz. Golgi aygıtı lizozomların zarını oluşturur. Golgi aygıtı, lipoprotein, glikoprotein, mukus ve bitkilerde selüloz gibi maddelerin üretilip, salgılanmasını sağlar. Hücre zarı yapımında zar fabrikası gibi çalışır. Gerektiği zaman yağları depolar. Uzun zaman pek önemli bir organel olmadığı gerekçesiyle dikkate alınmayan golgi aygıtı; son zamanlarda hücre zarının özgüllüğünü saptamada önemli görev alması nedeniyle dikkatleri üzerine çekmiştir.

Golgi aygıtının bozulması, salgıların azalmasına neden olur. Örneğin,tükürük bezinden salgılanan tükürüğün azalmasında golgi aygıtı etkilidir. Tükürüğün azalması ağzın kurumasına neden olur.
hücrenin karaciğeridir. bir taneciktir o sevimli cisimcik.
biyoloji derslerinde en çok ilgimi çekmiş olmayı başaran cisimcik hala seviyorum lan seni keşke ele gelsende azcık sevebilsek. bir ikincisi için (bkz: mitokondri)
benim yıllarımda hücrenin postanesi olarak öğretildi.
hoşsohbet, mahallenin kral delikanlı organellerinden bir tanesi. Ailesi bulgar göçmeni olmakla birlikte aynı zaman da lübnan ile bağlantılarının olduğu da sanılmaktadır. Üç öğün tükürük yerler, yakın arkadış olan çekirdekle aralarındaki mesafeden dolayı ayda bir görüşebilmektedirler.
çok fena bir organizasyona sahip organeldir. yakın zamana kadar en gizemli organel idi.
eskiden biyoloji derslerinde endoplazmik retikulum ile birlikte gönülleri fethetmiş cisimcik.
Nedense bir türlü beyinciğimin hatırlayamadığı şey. Zaten tek yaptığı er'den alıp bir yerlere yollamakmış diyolla. Neyse susayım şimdi sonra siternelerim tıkanır falan.
Yıllar geçmesine rağmen unutmadığımız terim ABV golgi cisimciği.
tüm dünya ünivsersiteleri bilim adamları bir araya gelse 1 tane yapamaz. ama her insanda 10 trilyon civarıda olduğu sanılıyor.

(bkz: akıllı tasarım)
görsel

cismi anladıkta aygıt nedir aygıt.
lisede her öğrencinin illallah dediği organeldir.
biyoloji sınavında o hücre bilmemnesini kopya ile çizerken yakalanmıştım. zaten sonra fen ve matematikle hiç alakam kalmadı çok şükür.
(bkz: golgi aygıtı)
Çok tatlı bir isme sahip hücre organeli. insanın yanaklarını sıkası geliyor.