eski 

kapat
  1. Eskisehir Su Kanalizasyon isleri nin kisaltmasi.
    #985687 (reun 7, 12.12.2006 15:44)
  2. yeniliginden cok sey kaybetmis olan, yipranmis yillanmis...
    #985692 (reun 7, 12.12.2006 15:45)
  3. herseydir, yeni diye bir sey yoktur.
    yeni denilen hersey bir gun eski olacaktir.
    #1538785 (Billy Shears, 18.04.2007 02:26)
  4. ekşinin kimi lehçe ve şivelerde telaffuz ediliş şeklidir.
    #1541882 (mikrop, 19.04.2007 00:27)
  5. kitabın üzerinde "1967 varlık yıllığı" yazıyor..

eski kitapların kendine has kokusu yayılıyor.. siz hiç eski bir kitap kokladınızmı..

o yıl bir sürü ilginçlik olmuş dünyada, fakat bir fotoğraf var esas..
    altında, sağdan; necati cumalı, sabahattin kudret, cemal süreya yazıyor..

süreya foto da görünmeyen birine hararetli bir şey ler anlatıyor.. kudret bir rakı şişesini kadehine diklemiş ve sonunda kalanı almaya çalışıyor.. cumalı ise foto yu çekene sen de ne halt ediyorsun böyle gibi bakıyor.. kudretin önünde bir kibrit kutusu var, muhtemel vasati 40 çöp..

sonra arka sayfada bir fota daha var.. anlaşılıyor ki aynı masada çekilmiş.. cumalı çıkıyor bu foto da görüntüden, ve süreya nın konuştuğu kişinin orhan hançerlioğlu olduğunu anlıyoruz.. dinliyor dikkatle o nu.. yanında ise asım bezirci biraz uzak kalmış masaya..kudret dikkatini rakısından cumalı ya çevirmiş..

40 yıl önce bir rakı masasında, bir arada, bir şeyler konuşmuşlar onlar..

imrendim.. bir kadeh rakı ile ilişip yanlarına ne konuştuklarını dinlemek istedim.. cemal süreya yı bu kadar heyecanlandıran nedir bilmek istedim..

40 yıl sonra..
    #1571443 (havada panik, 26.04.2007 00:47 ~ 00:48)
  6. yeninin zıttı.

ayrıca
    (bkz: eskiler)
    #2132955 (keserim ulan topunuzu, 14.08.2007 19:48)
  7. kimi zaman yeniden çok daha güzel ve anlamlı olan.
    (bkz: antika)
    #2302046 (blonde mermaid, 12.09.2007 02:35)
  8. aslında yeni diye birşey yoktur, eskinin değişken uzantısıdır yeni dediğimiz. hiç bir şey eskimez öyle kolay; sadece artık yeni sözcüğüne karşılık gelemez. biz de işin içinden sıyrılmak için mi ne? eski deyiveririz çabucak. eskimek o kadar kolay mıdır hiç;etkilerini hala yaşadığın hayatında hep bir parçasıyla karşılaştığın şeye eski diyebilir misin? hala evlerinde oturduğun geçen yüzyıl senin için ne kadar geçmiş olabilir,ne bileyim sesini her duyduğunda sesinin titrediği sevgili ne derece eskimiştir?? yeni yoktur aslinda eskinin değişken uzantısıdır yeni dediğiniz
    #2793135 (potuncek, 05.01.2008 13:36 ~ 23.01.2008 01:42)
  9. eski için : eksi'nin yanlış yazılışı.
    #3750117 (maydonez, 31.07.2008 18:16)
  10. aydin ın gidilecek yegane kafe- barıdır. tatillerde tıklım tıklım olur.
    #4046131 (goruntuvarsesyok, 04.10.2008 23:20)

© 2008 - uludağ sözlük

eski başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. eski ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu eski nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» suni cim » got atmak » mine g kirikkanat » kudret cengiz » uzun ince bir yol » scurtel » kolada gecesi yaratiklari » turkmenistan milli futbol takimi » bir sabah uyandigimda gammaz oldugumu gordum » evlenmek isteyen yazarlar » polifaji » saniser » bettyboo » duygusuz kiz » ne yaptim biliyor musun » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » duellonun kurallari » hepimiz eski sevgiliyiz » yunus bulbul un bu kadar sevecen olmasinin sebebi » antidepresan » kariyer net » askin insana yaptirdiklari » indian » torrent ten dosya indirmek » 90 level wizard olup ortaligi dagitan eski sevgili » arjen robben » ayran ile sigara icmek » kavak yelleri » 12 ekim » mahalle dugununde salsa yapan cift » ulkenin isgal altinda oldugu gercegi