bugün

bir universite
(bkz: erciyes universitesi)
http://www.erciyes.edu.tr
(bkz: kayseri erciyesspor)
yüksekliği 3916 m bazı kaynaklar ise 3917 m geçen, kayseri il merkezine 12 km uzaklıkta sönmüş volkanik dağdır.
kış günleri soğuğuyla anamı ağlatan dağdır. geceleri havayı -20 dereceye kadar düşürüyor. erciyes üniversitesi merkez kampüsü erciyesi tam cepheden görür. 2.öğretimler kış akşamları genelde bu dağa küfretmektedirler*. resmi için buyrun

http://www.kayserim.net/albumd.asp?id=290 ankara'dan erciyes
http://www.kayserim.net/albumd.asp?id=298 bulutlar altından
8-9 ekim 2006 tarihlerinde bize cok iyi davranan ve havanin gayet guzel oldugu, tirmani$imiza engel olmadigi heybetli dag. kuzey kismindaki topraklarin alti tamamen buzullarla kaplidir, ekipmansiz [krampon vb] cikilmasi tavsiye edilmez.

(bkz: horguc kaya)
üç zirvesi vardır ve bir açıdan bakıldığında bu üç zirveyi kanatlarını açmış bir kartal silueti olarak görürsünüz.. (bkz: algıda seçicilik)
fotografik acıdan cok ama cok şık olan bir dag
bu sene hala kar yağmadığı için kayakçıların pek uğramayacağı dağ.gerçi turistik olarak kullanılmadığı için bundan sadece kayseri'de yaşayanlar ve üniversite öğrencileri etkilenecek.birde hotel ve telesiej sahipleri var.
http://img86.imageshack.us/img86/2087/erciyesce1.jpg
budur

veya bu

http://img86.imageshack.u...mg86/7669/erciyes2hb2.jpg
kayserililerin tepesindeki kar eriyince kıyamet kopması, akşam ezanı vaktinin güneş tam erciyesten çekilince gelmesi ve doğu batı doğrultusundan bakınca yamaçlarındaki buzulların
arapça allah manasına gelmesi gibi mistik öğelerle donatılmış volkanik küme.

erciyes'e çıkmayı ilk başaran kişi 1837 yılında w.j. hamilton'dur. ilk türk ise 1924 yılında miralay cemil cahit bey'dir.
(bkz: erciyes dagi)
küresel ısınmadan nasibini almış olan iç anadolu'nn en yüksek dağı.

http://www.milliyet.com.t...07/07/04/son/sonyas15.asp
zirve tırmanışında dibine kadar sövülen ve zirveye çıkılır çıkılmaz manzaranın bir anda karşıda bulunmasıyla seneye ne zaman çıkabilirim diye planlara başlanan inci gerdanlığın * bağlantı topuzudur . Eski adı argeos'dur ve o zamanlar insanlar bu doğa harikasına tapmışlardır. Yan yüzündeki karların kısmen erimesiyle arapça ALLAH yazısı ortaya çıkar.Orta Anadolu'nun çatısıdır. Ş
Zirve tırmanışında dibine kadar sövülen ve zirveye çıkılır çıkılmaz manzaranın bir anda karşıda bulunmasıyla seneye ne zaman çıkabilirim diye planlara başlanan inci gerdanlığın * bağlantı topuzudur . Eski adı Argeos'dur * ve o zamanlar insanlar bu doğa harikasına tapmışlardır. Yan yüzündeki karların kısmen erimesiyle arapça ALLAH yazısı ortaya çıkar. Orta Anadolu'nun çatısıdır. zirvesine ulaşmak için yapılacak olan tırmanış parkurları kolaydan zora doğru; Şeytan deresi parkuru, Süt donduran parkuru, Buzul parkurudur. * Her tırmanışta yapılan ve dikkatimi çeken hoş bir detaysa; zirveye ulaşılınca Erciyes'ten helallik istenmesidir.
Küçüklügümde odamın camına düşen dagdır.Kayseriye her dönüşte görülmesi ile birlikte yarattıgı heyecan anlatılamaz.
gördüğüm en karizmatik dağlardan birisidir. çok heybetli görüntüsü vardır. çevre illerden de görülebilen türkiye'nin en yüksek dağlarından bir tanesidir.
kayserililerin bu dağla öyle bir övünüşleri vardır ki, yıllardır illet olurum. sanki teknolojik bir harika .mına .oduğumun dağı. rüzgar eser, üzerindeki karın soğuğu şehre vurur, her kış götünüz donar. lan hepsini geçeyim de altı üstü bir dağ sonuçta. övünecek başka şeyleri mi kalmadı kayserililerin? yıllardır kayseri'de kalıyorum, sırf bu duruma gıcık olduğum için bir kere bile kayağa gitmedim erciyes'e. gidenlerle de alakayı kestim. evet biraz sorunlarım var.
kapadokya bölgesinde jeolojik devirlerde aktif olan volkanik dağ. haşin püskürmeler ve patlamalar yaklaşık olarak yüz milyon yıl önce başlayıp, iki milyon yıl önce bitti.
kayseri'de merkez ilçeden develi ilçesine giderken, 19 km sonra sağ tarafınızda kalan dağ. merkezden bakıldığında heybetli duruyordu. yanına yaklaştığımda heybetinden bişey kaybetmemişti, ortalama yarı yüksekliğinde bulutlar vardı.
kar kalitesi yüksek olduğundan kayak için en elverişli dağdır. açılan yeni kayak pistleriyle alternatifler arttırılmıştır ama ne yazık ki bu güzel yerin pazarlaması iyi yapılamadığından gerekli ilgiyi görmemektedir. kayak yapmaya gidecek olanlara tavsiye olarak, kiralayacağınız ekipmanın saatlik ücretini değil günlük ücretini sorun. "günlük kiralayacağım abi ne kadardı bu gecen sene hatırlayamadım " ayaklarına yatın. aksi halde bir günlük kiralayacağınız ücrete birkaç saat kayarsınız. * * *
en fazla yarım saat uzaklıktaki kayserililerin sadace kışın sucuk yemek için, yazında ülkücülerin kurultayı için gittikleri yerdir.
kayserinin turizm umududur ancak ev gezmelerinden, piknige gitmekten, evde oturmaktan yahut caddede dolaşmaktan kiymetini bilmezler bu sosyal ve spor tesislerin.
(bkz: erciyes sokta)
bünyesinden bir şehir daha yaratan dağdır. kış sporları için iyi bir mekandır ama yapılaşma konaklama vb şeylerde kıt imkanları vardır. pisti küçüktür okuz gibi görünür ama action yaptırmaz. pistin ortalarına dogru taşlık alan vardır ve bourdun içine eder o taşlıklar dikkat edilmesi gerekir.
kayserinin ilk görülmesi gereken yeridir, kayserinin su deposudur. ayrıca bir zamanlar hasan dağıyla ortaklaşa çalışıp kapodakyayı yapmışlardır,o doğa harikası erciyesin ürünüdür.
bazı seneler, yaz aylarında üzerindeki karların erimesiyle şehre bakan yamacında arapça "Allah" lafzı çıkan volkanik dağdır kendisi.

(bkz: http://www.kizilorenim.com/images/haber/1803.jpg)