bugün

azınlık da olsa çoğu üniversitede bulunur bunlardan. şu anki dünya düzeninin her türlü nimetinden faydalanıp devrimin ne kadar gerekli olduğundan bahsederler.

eğer odtü ise bu gençler mezun olduktan sonra global şirketlerde işe girer zamanla yönetici olurlar.
Olay yonetici olmakla bitmemektedir aslinda. Bunu anlamak icin gercekten mezun olmak ve mezun olduktan sonra aslinda hayatin hic de oyle bize anlatildigi gibi toz pembe olmadigini gormek gerekir. Kotu sayilmayacak bir universiteden kotu sayilmayacak bir diplomayla(bilgisayar muhendisligi) mezun olup yurt disinda yuksek lisans yapmis daha sonra da yurt disinda calismaya baslamis biri olarak sunu diyebilirim: Tek Yol devrim.

Bilmem kac sene boyunca okumussunuzdur, genel kultur vb konularda kendinizi gelistirmissinizdir, bunun yaninda 4 dil konusabilmektesinizdir ama yine de daha onceden birilerinin kurallarini koydugu bu igrenc sistemde aslinda sizden iiy olmayan ama insanlarin kani uzerine kurulan bu sistemden parsayi kapmis geri zekalilarin maasli kolesi olursunuz. Maasiniz iyidir belki, ama hayatiniz onlarin elindedir.

Belli bir sure sonra isiniz hayatiniz olmaya baslar.Saat 9 da baslayan is 18.00 da biter ve diger gun ise yorgun gitmemek icin yemek yiyip dus alip uyumaya ancak vaktiniz kalmistir. Verilen parayla alinan materyaller sizi bir iki ay sevindirse de belli bir sure sonra alinan bilmem kac ekran lcd televizyon ya da oyun setleri vb seyler sizi mutlu etmemeye baslar. universite gunlerini cok ama cok ararsiniz.

aslinda aradiginiz okul gunleri degil 'insan'dir. cunku siz bu batagin icine yanliz saplanmamissinizdir.arkadaslariniz da bu batagin icindedir ve artik yalniz bireyler olarak hayata devam etmektesinizdir.

O yuzden her universiteli ODTu lu ya da bogazicili de olsa 'sosyalist' devrimi istemelidir. Zira bu sistem insani yipratmaktadir.
buyuk ihtimalle odtuludur.
yarın tarih sınavı vardır.
devrim ister bu ögrenci.
evet ister ama ne olduğunu bilmez.
ne olacak dersin "alık alık" bakar.
neden dersin, yanıtlayamaz.
sadece ister...
kimi zaman farklı olmak adına,
kimi zaman renksiz hayatına biraz kızıl katmak adına.
hep sonunda vazgeçer, iş hayatına atılır; o ögrencilik yıllarının devrimcisi bakıvermişin kapitalist rejimin yılmaz savunucusu olmuş.
hayat ne garip değil mi?
tarih sınavının edebiyat ve ingilizce sınavları cabasıdır.
35 yaşında iyi kazanamıyorsa * akıllı olmayan üniversitelidir. *
komiktir.
memleketine sahip çıkan üniversiteli. tıpkı işçi kardeşi, yurtsever öğretmeni, annesi-babası gibi. öyle ya da böyle aklına ve onuruna sahip çıkan, onları koruyan üniversitelidir.
(bkz: turan isteyen üniversiteli)
microyu gectik de devrim kaldı. milletin zamanı var ya...
gnctrkcll ile pazartesi, perşembeleri sinemaya gider. gidebilir yani kime ne?
devrimciliği; marjinalliğe ve ergen psikolojisine bağlayan, devrimcilere gerizekalı diyen, apolotik, kendini dünyanın merkezinde sayan öğrencilerden daha değerli olan öğrencidir bunlar. en azından geleceğine ve ülkesine dair kaygılarını sadece arkadaş arası sohbetlerinde dillendirmekle kalmaz; kaygıları, idealleri uğruna mücadele eder bu tarz öğrenciler.
belki mücadelesinde başarılı olamaz bu öğrenciler ama şu sözü de unutmamak gerekir; ''Direnenler her zaman kazanamamıştır; ama kazananlar her zaman direnenler olmuştur!''
onurlu üniversitelidir. nası kısa yoldan okulu bitirip para kazanacağıma bakmaz insanlar için,halkı için mücadele verir, onurlu insandır, kişilikli insandır, kişiliksizlerin onun hakkında atıp tutmasına izin vermeyendir.