bugün

varsa alırım bi dal
ama şuan ki demokrasi nalıncı keseri gibi sadece kendilerine.
ben oylarla geldim hedehödö, her istediğimi yaparım demek değildir demokrasi. bir ülkede demokrasi ne zaman gerçekten var olur biliyor musunuz? demokrasi o ülke vatandaşlarının çoğunluğunun kafasında yer ettiği zaman.

yoksa vatandaşlarının kafasında demokrasinin ne olduğuna, vatandaşlık ve insan haklarına, medeniyete dair en ufak bir bilgi kırıntısı bile bulunmayan milyonların gidip oy verdiği bir seçimde sandıktan, yolsuzluk çıkar, hırsızlık çıkar, değerleri istismar çıkar, çıkar babam çıkar, tek bir şey çıkmaz o da demokrasi.
dünyanın neredeyse her yerinde uygulanan yunan töresi. atatürk bile göstermelik getirmiş ve yaşamı boyunca ülkenin başına tek adam olarak oturmuştur.

biz başa gelince demokrasiyi kaldıracağız ve meritokrasik bir militokrasi getireceğiz.

(bkz: savaş dostumuz ordu ailemizdir)
milletin bilinçsiz ve kendine zarar verecek bir biçimde kendi kendini yönetmesidir.
türkiye'de karıncayı sikip, belini incitmemektir.

not: tanım araktır.
Özgürlüğün kısıtlandığı anda demokrasi konuşmaz.Demokrasi emparyalist devletlerin skça kullandığı fiilen gerçekleştirmediği bir kelimeden ibarettir.
orta düzey beyinleri keklemek için kullanılan kavram.

alt düzey beyinlerin zaten umurunda değildir.

üst düzey beyinler ise gerçeği görmüşlerdir.
bu ülkenin yarısının anlamadığı ve anlayamayacağı kavram.
en iyi tanımlarından biri ferhan şensoy tarafından yapılmıştır.

iki hamalın bir profesörü, üç çarşaflı kadının iki üniversiteliyi azınlıkta bırakabileceği bir çoğunluk egemenliği rejimidir.
Tek zaafı art niyetli insanların egemenliğinde, suistimal edilmesi olan bir rejimdir.
an itibari ile daha olumlu şekilde yansımıştır seçime. hemen hemen aynı oyu alan partinin durumu ortada. hak etmediği oylarla kurduğu saltanat biraz daha bitmiş oldu.
geri zekalılar için değildir. veya çoğunluğun geri zekalı olduğu bir ortamda işlevsizdir.

örneğin 6 kişilik bir erkek grubu düşünelim ve sokakta yürüyen 1 kadın. 6 kişilik erkek grubu içerisindeki 4 kişi kadına tecavüz etme konusunda hemfikir diğer 2 kişi bunun doğru olmadığı yönünde hemfikir ancak çoğunluk azınlığa hükmediyor ve 4 kişinin istediği oluyor.
Bugun tecelli etmiştir.
ne kadar zararlı bir lanet olduğunu dünkü seçimlerde görmüş olduk. 79 hain terörist türk'ün divanına girdi, hatta en son bu sayı 81 oldu yanılmıyorsam.
bu millet demokrasi ile yönetilemez; sen ona seçim hakkı verirsin, o gider terörle anlaşma yapan akp'yi seçer. biraz araştırsan belki ailesinde şehit vardır ama şu an onun için önemli olan 'survivor'da kim ödül alacak, ülke batmış umrunda değil. sen ona seçim hakkı verirsin; o gider solculuk ayağına 40 bin mehmetçik'in katilini meclise sokar, adına da 'demokrasi' der. oysa onun adı ekmeğini yediğin toprağa ihanettir.
neyse ki devlet bahçeli yüreklere su serpti ve 'alın kurun ihanet koalisyonunu karşınızda türk milleti var' dedi. erken seçim olursa oyum mhp'ye inşallah. olmazsa da göreceğiz bakalım akp teröristlerle koalisyon yapacak mı? olur mu olur; bu zaten danışıklı dövüştü, ikisi de ülkeyi bölecek ve o kadar söyleme rağmen tükürdüğünü yalayacak kadar omurgasız.
Bu kavramı türkiye ye hdpkk nın getireceğine inanan beyinsizleri gördükçe kahroluyorum.
yozlaşmis ve geri kalmis ulkelerde adeta at sikinde bir kelebek misali görünen sey.
demokrasi diye yazılır diktorterlik diye okunur.
akp ' lilerin bu çok kötü dediği şey, yav he he kesin öyledir. adete siyaset uzmanı kesildiler. ulan daha düne kadar halk bunu istemişse saygı duyacaksınız diyordunuz şimdi ya bu çok kötü aslında çok gereksiz diyorsunuz. bu ne perhiz bu ne yavşakça bir tanım.
en güzel yorumu zübük yapmıştır:
Demokrasi öyle bir şeydir ki tadından yenmez.
demokrasi liberallerin temcit pilavi gibi oraya buraya tükürükler saçarak her zaman başa kakarcasına kullandıkları terimdir. yani bir liberalin genel olarak demokrasinden bahsetmesi doğaldır; ama bir marksist hangi sınıf için demokrasi? demeyi asla unutmaz.
Yunanca bir kelime olup anlamı halk gücü'dür. Bugün demokrasi denilince anlanması istenen şey özgürlükler, düzgün bir tartışma ve fikir paylaşma ortamı, azınlıkların korunması ve farklılıkların kabul edilmesi. Demokrasi çok iyi birşeydir, tadından yenmez.

Yunan töresi olarak ortaya çıkmış bir yönetim biçimi, eski yunanistanda zaten bu yönetime halkın çok küçük bir kısmı katılıyordu. insanların %90'ı yönetime katılamazdı. Bu sistem Roma'da da devam etmişti ve sadece özgür, Roma'da doğan erkekler oy kullanabilirdi. Dar alanda az insanla yapılmasının en temel katkısı elit ve birbirini tanıyan insanlar daha iyi anlaşıyor ve yetkileri daha makul paylaşıyor ve karar alıyorlardı. Bu sistemi 500 milyon seçmenli Hindistana uygularsanız işe yaramaz.

(bkz: magna carta)
(murderking demokrasi) dinleyin şarkıyı anlayın demokrasiyi :D
türkiye'de cılkı çıkan kavram. despotluğun, iş bilmezliğin üstünü örtmek; şiddeti meşrulaştırmak için demokrasi üzerine türlü türlü masallar anlatılıyor. dinleyeni bol, inananı çok.

belli düşünürlerin demokrasi hakkındaki düşünceleri:

Kelimenin tam anlamıyla gerçek bir demokrasi hiçbir zaman var olmadı ve varolmayacaktır. Jean Jacques Rousseau

***
Demokrasinin kötülüklerinden birisi, sevsen de sevmesen de seçtiğin insana katlanmak zorunda olmaktır. Max Lerner

***

Demokrasi, çoğunluğun kanunu değil, azınlığın saygısıdır. Albert Camus

***

Demokrasinin bütün hastalıkları daha fazla demokrasi ile tedavi edilir. Alfred E. Smith

***

Demokrasi despotizmin en ileri şeklidir. Aristo

***

Demokrasi, geriye kalanlar hariç en kötü yönetim şeklidir. Winston Churchill

***

Demokrasi insanları sayar, halbuki onları tartmak gerekir. Ludwig Wittgenstein

***

Demokrasi iki farklı aşırılığa sahiptir; aristokrasiye dönüşen eşitsizlik ruhu ve despotizme dönüşen aşırı eşitlik ruhu. Montesquieu

***

Demokrasi keyfi güçten başka bir şey değildir. Pierre Joseph Proudhon

***

Demokratik kurumların özgürlüğü ve medeniyeti er ya da geç mahvedeceği konusunda ikna olmuş bulunmaktayım. Thomas Babington Macaulay

***

Bütün despotizmler içerisinde demokrasi, en az dayanıklısı olmakla birlikte en kötüsüdür. Fisher Ames

ayrıca: (bkz: demokrasi paradoksu)
çoğunluğun diktatörlüğüdür derler.

insan hakları konusunda gelişmemiş toplumlar için çok haklı bir söylemdir.

nitekim zordur hakkını vermek, ağırlığı altında ezilmemek.
Bu ara bir bencillik kelimesini kullanma modasi var. Hayatta en komik buldugum kelimelerden biridir bu. Cogunlugun kararina uyma ve hep azinlik olarak bencil yaftasini yememe neden olur. aslinda dusunuldugunde bir cogunluk kararinda, bu cogunlugun icindeki her bir bireyin bencilliginin bileske kuvveti azinliginkinden her zaman buyuktur. Neden hep azinlik bencildir de cogunluk degil. iste demokrasi bu. Bencillikler arasi secme sansinizin olmasi.