bugün

bitki bilimi.
istanbul üniversitesi biyoloji bölümü 1.sınıfında okutulan bitki dersinin eski adı,şimdi biyoloji 1 olarak adlandırlıyor.Çeşitli bitki,agaç isimlerinin latincelerinin öğretildiği bir ders.
ege ünversitesi peyzaj mimarlığı 1.sınıfların her çarşamba, biyoloji bölümünün enteresan sıralarında aldığı ders.
(bkz: kerim güney)
biyoloji ogrencilerinin tanıştıgı ilk ders. Bitki bilimi.
an itibari ile rapidshare dan hem dosya hem de çile çeken yazar arkadaşımız. nice 20 kb/s ler olmasın diyoruz ve entryimize kabak tadı vermeden kaçıyoruz.
Yalova yolu ile izmir yolu arasındaki çevre yolunda bulunan parkın adıdır.
KARAMÜRSEL iN ÇAY BAHÇELERiNDEN BiRiNiN ADIDIR .ŞU SIRALAR YAZA BÜYÜYEREK GiRME HAZIRLIKLARINDADIR.
bitkiyi insana bitkiyle anlatma bilimidir.

(bkz: tiyatro/#783723)
"ana! sen o musun yahu?" dediğim.
aynı okulda okuduğum yazar arkadaşım.
genç dinamik sohbet edilir, sohbeti dinlenir yazar. ayrıca beni bonservisimi ödeyerek transfer edecek olan yazar.
ankara su yoksa bira içsinler zirvesi'nde tanışılan , bu sefer fazla muhabbet etme şansı bulamadık ama bir dahaki sefere dibine bile vururuz muhabbetin yazarıdır , iyi ki zirveye gelmiştir ayaklarına sağlıktır .
ncldlbz yanında onu da evlatlık edinebileceğim bir adet sevimli yazar. kardeş kişisi. geleceğin tobb etü mezunu. *
ankara su yoksa bira icsinler zirvesi'nde tanıştığım, muhabbeti hoş, güler yüzlü, mütevazi bir yazar kişisidir. ayrıca uzun baskılar sonucu tobb etü'de okumaya zorlanmaktadır kendileri. * * * *
ottan bottan bir bilim dalı.
#2358351:
--spoiler--
surati igrenc 1-2 embesilin ilah sanıp böğürmesi sonucunda kendinden geçtiği adam.
türkü dinliyene saz çalana saygı göstermeyene ben hiç saygı göstermem adamı.
ayrıca yaptığı şarkılar ve düşünce tarzı itibariyle; suratı iğrenç, götünde papyon yoook, ağzıyla koala tutamıyordan öteye gideceğini sanmıyorum.
(bkz: aslanım suratın iğrenç)
(bkz: geç bu kültürleri)
--spoiler--

bunu yazmıştır.
yorumsuz.
Şu entrylerinde sahibidir.
(#2358351) (#2358414) (#2358474) (#2358521) (#2366119)
kendisine selam edilen uuser. *
naziktir, kibardır, sevilirdir. *
daha kişiliğinin gelişme aşamasında olan, uyarıları sallamayıp 15 yaşında sözlüğe üye olan, arkasından birde sözlük kuran, sözlük kültürünü alan ama gerçek hayatta bu kültürle başarısız olunduğunu görünce yaşadığı ortamın kültürünü alıp kişiliğini o yönde geliştirmeyi istemiş, sözlüğün ona öğrettiklerini hiçbir zaman unutmayacak ve hayatının her kısmında kullanılacaktır. küçük ama gerçek bir hayat yaşamıştır sözlükte çok şey öğrenmiştir. yine henüz 17 yaşında sözlüğü araç olarak değilde yavaş yavaş amaça dönüşmeye başladığını görünce uludag sözlükte yazma örmrünü tamamlamış, yaşın getirdiği gibi yonja kızlarıyla takılıp ne bok olduklarını öyle öğrenmeye karar vermiştir.
uludag sozluğun ekşi sözlüğün kesinlikle bir eğitme gücü var bunu daha iyi kullanmak sizlerin elinde...
herkese herşeye çok teşekkür ederim..
(bkz: eyvallah)
varlığı süresince zevkle okuduğum, veda yazısında 17 yaşında olduğunu okuyunca inanamadığım, gerçek bir beyefendi. hayat boyu başarılar ve mutluluklar botanik. rastgele...
cok dinlendirici, keyif verici bir bilim dali. toprakla ugrasmak iyidir, insana cok iyi gelir..
ankarada atakule'nin yanındaki meşhur parkın adi.
bitki bilimi insanlıkla birlikte doğmuştur. ilk insan çok kısa zamanda beslenmeye arayan bitkilerle zehirli ya da şifalı bitkileri birbirinden ayırmayı öğrenmiştir. Bugün toplayıcılık-avcılıkla geçinen enı ilkel halk toplulukları bile 500′den fazla bitkiyi karıştırmadan birbirinden ayırabilir. Bu temele dayalı olarak botanik yavaş ve sürekli bir gelişme gösterdi, on bin yıl kadar önce tahıl tarımı (Cilalıtaş tevri) başladı, sonra sıra sebzeciliğe ve meyveciliğe geldi (Yunan ve Roma). Yarar gözetmeden öngörülen botanik çalışmaları 16. yüzyılda girişilen gezilerle ve Avrupa’da ilk botanik bahçelerinin kurulmasıyla başladı. Gittikçe daha ÇOK sayıda bitki derlenerek sınıflandırma yapıldı (Linne, Jussieu), sırayla bitkilerde besisuyunun dolaşımı bulundu (Hales), hücre yapısı (Robert Brown) ortaya çıkarıldı. Fosil bitkiler bulundu, oluşumu incelendi. Bitkilerdeki değişim (mutasyon), ortalama uyum, geçinme (sembiyoz), fotosentez ve büyüme olayları araştırmalarla ortaya kondu. Yakın zamanlarda bitkilerin gelişmesini etkileyen başka etmenler de bulundu. Günümüzde botanik bilimi gerek konuları, gerek araştırma alanları bakımından pek çok dala ayrılır; tohumlu bitkiler bilimi, yosunlar bilimi, mantar bilimi, bitki fizyolojisi, bitki sosyolojisi, pa leobotanik, bitki genetiği ve kimyası, polinoloji (çiçektozu bilimi), bitki asalakbilimi gibi.

Kaynak: http://www.yeniansikloped...om/botanik/#ixzz2ORccMNVE
(bkz: üçüncü nesil silik)