bayan peygamber ya da filozof olmamasi 

/ 2
kapat
  1. belki de vardır. erkek egemen bir dünyada yaşadığımız için bizlere ulaşmamıştır. yine de gözüken o ki galiba yok!

bir aralar çok düşündüğümüz cevabını muzipçe kendimizin verdiği durumdur.

"her bayan peygamberdir aslında. eyüp'ün sabrı vardır onlarda. isa'nın şifası. musa'nın sihri. muhammed'in hoş görüsü. fakat * * * hiçbirinin dini yokturdur."
    #1826751 (cennetten kovulan, 26.06.2007 22:48)
  2. (bkz: sahte kadin peygamber)
    #1826757 (jeam, 26.06.2007 22:49)
  3. peygamberler bozulan toplumlara gönderilir. belki de olmamasının sebebi budur.
    bayan filozof olmamasına gelince de vardır da erkek egemen toplumda yaşıyoruz ne yazık ki ve hep bastırılıyoruz..
    #1826781 (freedean, 26.06.2007 22:52)
  4. (bkz: simone de beauvoir)
    #1826789 (tudor lodge, 26.06.2007 22:52)
  5. simone de beauvoir'in halde sogan tüccari olmasi ile dogrulanan önerme.
    #1826837 (mulayim, 26.06.2007 22:59)
  6. filozof ve bilim insanı var da peygamber yok. neden acaba, hayret bak ben de merak ettim lan...dinin ataerkil yapıyı desteklemesi? evet evet.
    #1826855 (filleri kurtaran adam, 26.06.2007 23:02)
  7. tezer özlü'yü anti-tez olarak ekleyebileceğimiz önermedir.
    #1826917 (tudor lodge, 26.06.2007 23:12 ~ 27.06.2007 13:40)
  8. (bkz: bayanların duyguları ile hareket etmesi)
    #1826958 (Move!RaT, 26.06.2007 23:18)
  9. bilmem ne olanın dini olmaz diye aptal bir lafın doğruluğunu akla getirmeyecek kadar aptallaştıran kuram. * *
    #1826967 (flyaway, 26.06.2007 23:20)
  10. bence* "yaratılış"la ilgili bir durum. bayanlar bunun için yaratılmamışlar gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var.
    #1826970 (keserim ulan topunuzu, 26.06.2007 23:20 ~ 23:21)
  11. acaba dinler erkek eliyle mi dünyaya indirildi?
    yohusam tanrı erkek mi?
    ya da erkeklerin errrkekçe yarattığı bir ahlak sisteminin kurban mıyız hepimiz?

gibi soruları akla getiren durum...

*
    #1826991 (emptywords, 26.06.2007 23:23)
  12. bilindiği üzere peygamberler hitabetleri güçlü insanlardır. tok sese sahiptirler, etkileyici tonlamaları hakim olduğunu varsayıyorum çünkü hiç bir peygamberle oturup sohbet etmişliğim yok. Ama alıntı yapabileceğim hz davud örneği var, peygamberlik tarihinden alıntılamak gerekirse şahane bir sesi varmış. Bu durumda jeff buckley ve janis joplin 'i de huzurlarınızda peygamber ilan ediyorum. Evet, kendi öğretilerimden oluşan bir din hazırladım bir nüshasını milli eğitim talim ve terbiye kuruluna gönderdim. inşallah seneye müfredata sokmayı başarabilirsem gencecik müminler yetiştireceğim Allah'ın izniyle, amin.

şaka bir yana şablon kalıbından nefret etsem de girizgaha namütenasip olmasın diye kullanma gereği duydum. bilaversiyon bayan peygamber ve filozof olmaması fikrine katılmıyorum ben. şimdi felsefe ile ilintili kadın olmadığı sanrısı, kadınların bu branşa muktedir olmadıkları yolunda zihinlerde yer etse de bana göre felsefenin varoluşunun temelinde "kadın" yatmaktadır. sokrates nasıl filozof oldu sanırsınız be hey cahiller, karısı Xanthipe'nin dırdırından bir nebze olsun uzaklaşmak için bulduğu uğraştır felsefe.

felsefenin temelinde ya aşırı kadın düşkünlüğü vardır, ya da bir nevi oedipus kompleksinden dolayı kadın takıntısı. felsefeci dediğin ya bağnazın bağnazı olur, ya da çapkının önde gideni!kierkegaardniye felsefeye sardı sanıyorsun?

din konusuna gelirsek asıl adamın arkasındaki birincil güç olarak kadınların varlığını yadsıyamayız. Yani türk marka araba yok diye bursa'da üretilen fiat'ı, kocaeli'de üretilen ford'u gözardı edemeyiz.

sözlerimi noktalarken bayan filozof olmaması sanrısına da açıklık getirmek istiyorum;

(bkz: nilgün marmara)

edit ahlakı: verdiğim bkz'dan ötürü metni nilgün marmara yazdı gibi anlaşılabilir, aslı öyle değil bayan filozoflara örnek olarak nilgün marmara ismi verilmiştir.
    #1827083 (zabalayn, 26.06.2007 23:38 ~ 23:40)
  13. bayan filozof olmamasının nedeni kadınların çok eski zamanlardan beri sürekli bir iş ile meşgul olmalarıdır. örneğin; çocuk bakmak, tarlada çalışmak vb. boş zaman felsefenin anasıdır ve bayanlar hiç bir zaman bu kadar boş zamana sahip olmamıştır bu bu yüzdendir. yanii bayanların düşünce kabiliyeti olmadığından değildir.

bayan peygamber olmamasının nedenide o zamanlarda bayanların pek söz sahibi olmamasından dolayı ve eğer bir bayan peygamber olsaydı işinin kesinlikle diğer peygamberlerden daha zor olmasından dolayı olabilir. aslında kısaca allahın takdiri denebilir. *
    #1827169 (yanliz cowboy, 26.06.2007 23:52)
  14. kadın peygamber olmamasının islami açıklaması olarak yaradılı$tan gelen güç ve di$ilik kavramları nedeniyle bir toplumu izaya sokabilmenin erkek peygamberler tarafından bile zar zor yapıldığı,
    ancak bu teze antitez de " sava$maya gerek olmamı$ zamanalrda yada toplumlarda gönderilebilirdi " $eklinde olabilir.

filazof olmaması konusunda da sözü sokratese bırakalım :

" evlenin, karınız iyi birisi olursa mutlu olursunuz, olmazsa filazof olursunuz."
    #1827566 (nonserviam, 27.06.2007 01:07)
  15. antik yunan'da bi filozof,isim vermiyorum emin değilim,"kadınların doğasında gerçek din ve mizah duygusu yoktur" demiştir.
    #1827590 (metinmilli, 27.06.2007 01:12)
  16. (bkz: allah ın işine karışılmaz)
    #1827596 (CRAnium, 27.06.2007 01:15)
  17. bayan peygamber yoktur bu şunu gösterir, tanrı bile kadınlara güvenmiyor. filozof olmamasına gelince de bu da kadınların düşünebilme yetisini ortaya koyar.
    #1827636 (mfatih1, 27.06.2007 01:23)
  18. mary parker follett diye bir hanım vardır, kendisi "yönetim felsefesi" denen şeyin öncüsüdür. biraz ilgilenildiğinde 20. yüzyılın başlarındaki düşüncelerinin inceliği görülür ve hayran olunur. adalet konusunda bugünün önde gelen isimlerinin söyledikleri, yüzyılın başında mary parker follettın söylediklerini ve yazdıklarını okuyup anlamaktan başka bir şey değildir. insan yine şaşırıyor tabi bir kadının böyle düz mantıkla adalet ve yönetim konularında çok önemli saptamalar yapmasına; ama en azından varmış kadın filozof, bunu anlıyoruz. yaşasaydı araba kullanırken ruj sürenlerden olmazdı, o da kesindir.
    #1827659 (thor, 27.06.2007 01:29)
  19. bayan peygamber ya da filazof olmamasının sebebi kadınların son derece meşgul olmalarıdır, meşguldürler çünkü nice peygamber ve filazofu doğurmaları, yetiştirmeleri gerekmektedir !!!
    #1827689 (tamada, 27.06.2007 01:35 ~ 01:36)
  20. bayanlardan yönetici, insanlara yol gösterici olmayacağının en açık örneği.
    #1827699 (byLait, 27.06.2007 01:36)
  21. (bkz: erkeklerden anne olmamasi)
    #1827730 (chanson de roland, 27.06.2007 01:42)
  22. korteks işidir, erkeklerde üst beyin daha çok gelişmiştir. kadınlar da ise alt beyin potasiyeli vardır.
    #1827745 (demester, 27.06.2007 01:46)
  23. yüzyıllardır, yani sınıflı toplumlar başladığından ve ataerkil topluma geçildiğinden beri kadın ikinci plana atılmış bir varlıktır. sınıflar içinde ezilenler içindeki en ezilenler kadınlardır. bu nedenle sınıflı toplumların eseri olarak kadınlar önplana çıkamayıp. yüzyıllardır evlerine hapsedilmişler, eğitilmemiş ve yalnızca üreme araçları olarak görülmüştür.

filozofi bilgi birikimi gereken bir meslektir. bunun için yaşamı açık bir beyinle görmek ve sorgulamak gerekir. fakat sürekli önyargıların içinde yaşayyan, özgür bir aklın olmadığı ortamda insanın felsefe yapması beklenemz. daha antik çağdan beri "insan" dahi sayılmayanların felsefe yapmasını beklemek haksızlıktan öte düşüncesizliktir. kadın peygamber olayına ise hiç girmeyecem, gece gece gereksiz kişilerin hedefi olmak bana göre bir davranış değil bence.

sonuç olarak kadınların gelişmesi için sınıflı toplumlara son verilmesi. özgür aklın öne çıkartılması ve ataerkil toplum yapısından vazgeçilmesi gerekir. günümüzde kadın felsefeciler sınırlı sayıda olmasının nedeni hala feodal ataerkil zihniyetinin devam etmesidir. tabi zamanla göreceğiz ki kadın filozoflar toplumda yer almaya başlayacak ve onlarla toplumun her ferdi gibi gurur duyacağız.
    #1827760 (kisil, 27.06.2007 01:52)
  24. hiç kadin peygamber olmamasi nedeniyle ve hiç kadin filozof tanimayan küçük beyinli erkeklerin kendilerini üstün görmek için ortaya attiklari saçma kelimeler bütünü
    (bkz: tarihte hiç kadin terörist olmamasi)
    (bkz: tarihte hiç kadin seri katil olmamasi)* *

kadinlara söz hakki vermeye 20.yüzyilda ba$layan bir dünya bunun kadinlarin eksikligi oldugunu vurguluyorsa gülerim. kadinlarin dü$ünme yetisinin eksikliginden çok sadece türkiyedeki ünzilelerin sayisini dü$ünsünler. kadina baki$larini degi$tirsinler. çünkü bu dünyada kadinin adi yok(#1827749)

*
    (bkz: tarihte hic kadin filozofa rastlanmamasi)
    #1827767 (sylviaplathh, 27.06.2007 01:53)
  25. bunu iddia eden arkadaşlarımız, marit rullmann vd.'nin kadın filozoflar adlı serisini buyursun okusun. ayrıca kadın filozofların gizli kalmasının sebebi zamanında kadının hayvandan bile sonra gelmesi, değer verilmemesidir. fikrimce peygamber olmaması da, erkekler böyle düşünürken bir kadının ardından gitmeyecekleridir.
    #1827771 (momur, 27.06.2007 01:54 ~ 01:57)
/ 2
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

bayan peygamber ya da filozof olmamasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. bayan peygamber ya da filozof olmamasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bayan peygamber ya da filozof olmamasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about bayan peygamber ya da filozof olmamasi. Copyrights of the articles are belong to their authors.