banyo yapmak 

kapat
  1. duş almaktan daha uzun ve uğraştırıcı,çocukluktan kalma bir tabir.
    #505935 (lilith, 06.08.2006 19:49)
  2. temizlenmek amaçlı yapılan, kimi çocuklar tarafından ''bıcı bıcı '' diye tabir edilen bir faaliyet...
    #506288 (grange, 06.08.2006 21:28)
  3. msn'de bazı arkadaşların kişisel ileti olarak yazdığı eylem.
    (bkz: e napiyim keseleyeyim mi)
    #506300 (kacak kelebek, 06.08.2006 21:30 ~ 21:31)
  4. banyo inşaa etmektir. muhtemelen fayans, çimento, tuğla vb.. ihtiyaç duyulur.
    #506328 (Scepture, 06.08.2006 21:36)
  5. ıslanmak...
    tekrar kirleneceksin niye öyle vıcık vıcık iğrenç suyun altına girersin ki? $ahsen yıkanmıyorum ben; eksikliğini de zerrece hissetmiyorum... ha arada bir iğrenç koktuğumu söylüyorlar çaresini buldum sarımsak yeyip her tarafıma tütün kolonyası dökünüyorum oh mis, mis valla...
    cip cip yapmak derler bizim orda; bir de çimmek denir her ne ise i$te bu kadar.

(bkz: hidrofobik)
    #1429852 (sidikli, 19.03.2007 17:12)
  6. dünyanın en rahatlatıcı şeyi. ilk defa geçen gün yaptım bu banyoyu. hakikaten güzel bir şeymiş. bundan sonra daha sık yapacağım. insan kendini kötü hissederken banyo yaparsa (duş değil, bildiğin banyo. yani keseyle, lifle, sabunla, şampuanla, plastik öredekle) dertlerinden arınmış bir halde tekrar hayata dönüyor. çok enteresan.
    #2313902 (yozishanko, 14.09.2007 08:22 ~ 08:24)
  7. banyo olmak var ya bi de hani. nasıl olmuş, nerden gelmiş, kim icat etmiş bilmiyorum fakat bir dönem çoklu kişilik bozukluğundan muzdaripmişcesine banyo oluyordum bende. üzerime fayanslar takıp takıştırıp geziyordum. geyiğe meyletmeyelim de üzerimde tuhaf bakışları gördükçe terkettim olmayı ve yapmaya başladım herkes gibi bende. banyo olmak ile banyo yapmak arasında eğer illa kelimenin salt birincil anlamı ele alınarak bir karşılaştırmak yapılacaksa her ikisi de manasız aslında. banyo yapmak da en az olmak kadar garip geliyor bana. yani burda isimden yeni eylem türetmeye çalışırken sonuna yapmak, olmak, etmek gibi bir fiil ekleyince netice galat i meşhur olsa da birazcık dikkatle eğilindiğinde üzerine rahatsızlık verebiliyor. yıkanmak gayet güzel bir kelime bence. herhalde yıkanmak için kirlenmiş olmak gerek diye zorlanıyor insanlar yıkandım demeye. halbuki kirlendin işte, hatta leş gibi de koktun. nedir yani ben sıçmam, ben kokmam, ben gaz çıkarmam tripleri kuzum. neyse çimmek var bi de ama ona hiç girmeyeceğim. "çimdim" de bir once upon time havası var. hoş değil. italyanca'dan banyo kelimesini aldık tamam da eylem için illa italyancayı sos yapmamız da gerekmiyorki. yıkanalım bence biz.
    #2313984 (coffeeandcigarettes, 14.09.2007 09:48 ~ 09:54)
  8. banyoya girmeden önce üşenilen, girdikten sonra da çıkmak istenmeyen eylemdir.
    #2903326 (PNaR, 27.01.2008 13:59)
  9. sıcak su sağolsun, mayışmaktır. akşamları yatmadan önce yapıdığı takdirde, deliksiz, mışıl mışıl, bebekler gibi bir uyku çekmektir.
    #2903353 (filozofil, 27.01.2008 14:04)

© 2008 - uludağ sözlük

banyo yapmak başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. banyo yapmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu banyo yapmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» milan rapaic » balyancho » deniz baykal » yazarlarin yazarliklarini hissettikleri anlar » bu cagda hala komunist olan insan » disasterpice » execute » din degistirmek » yuri » mahalle maci kurallari a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games