ayla algan 

kapat

1. usta tiyatrocu. actors studio'da uzun sure workshoplara katilmistir. kendisine zamaninda hollywood'dan teklif gitmis ama kocasini yalniz birakamama bahanesine sarilip gitmemistir. iyi mi yapmistir tartisilmaz kendi tasarrufudur ama kendisi de bunu zaman zaman dusunur. metod oyunculugu konusunda turkiye'de kanaatimce tek ustadir.
    #88086 (laz pacino, 25.02.2006 20:18)
  2. çok önemli bir kariyere sahip şehir tiyatroları oyuncusu.

"1937'de istanbul'da doğdu. tiyatro sanatçısı beklan algan'la evlendikten sonra, sahne tecrübesini geliştirmek amacıyla amerika'ya gitti ve burada bir süre new york actor stüdyo'da öğrenim gördü.
    sahneye ilk kez amerika'da öğrenimini yaparken çıktı. 1964'te vedat türkali'nin senaryosundan ertem göreç'in yönettiği, türkiye'deki işçi sorununu ve grev olgusunu işleyen karanlıkta uyananlar ile sinemaya geçti. sinema ve tiyatro sanatçılığının yanı sıra, hafif müzik dalında da ün yaptı. 1971'de paris'te olimpia'da sahneye çıktı. 1973'te altın orfe şarkı yarışması'nda ikincilik ödülünü kazandı ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki şarkı yarışmalarında türkiye'yi temsil etti."

http://www.sehirtiyatrolari.com/
    #342198 (vernon sullivan, 13.06.2006 16:30)
  3. aliye adlı dizide refüş anneanne karakterini canlandıran oyuncu ve şarkıcı.
    #1602612 (isildur, 03.05.2007 13:34)
  4. notre dame de sion ve fransa versailles lisesi mezunudur. Amerika'da new york actorStüdyo dan sahne eğitimi alan sanatçı, 1961'de tiyatroda ilk rolünü oynadı. lcc de tiyatro öğretmenliği ve oyuncu çalıştırma dersleri veren Algan, yönetmenliğini ertem göreç in yaptığı, senaryosu vedat türkali ye ait olan karanlıkta uyananlar filmi ile ilk kez sinema dalında çalışmalara başladı ve ardından 39 filmlik bir kariyer getirdi. aktif olarak oyunculuğa devam etmesinin yanıda şu an yaratıcı ve çağdaş tiyatro teknikleri kursu veriyor.
    #2606618 (dark darkest darko, 19.11.2007 14:50)
  5. (bkz: ah güzel istanbul)
    #2606635 (walter klemmer, 19.11.2007 14:54)
  6. ah güzel istanbul filminin ayse'si olarak beyaz perdede arz-i endam eden, gün görmüş Gözleri ebnâ-yı âdemden o kadar yılmış kendi dalgasında bir kompozisyon yaratan sadri alışık ile öyle bir oynar ki kah onun sapşallıklarına göz yaşı dökersiniz, kah ekranın içine girip iki şaplak atasınız gelir.

hele ki 'ayşedir benim adım' diye ahaliyi tükürük sağanağına tutması ile yerlere yatarsınız.

bir kücük cezve olarak sarkılar,filmler, ögretmenlik yaparak seyahat etmektedir. yillarin vermiş oldugu darbeler ne kadar kalaylanmış parlaklığını azaltsa da dıştan içten gelen o ısık gözlerine sirayet etmiştir.

malum sadri alışık Ah Nideyim Sahn-ı Çemen'i bosubosuna terennüm etmemiştir, o halde ses veriyorum haydin hep beraber;

Ah nideyim sahn-ı çemen seyrini cananım yok
    Ah bir yanımca salınır servi hıramanım yok....
    #3404288 (mulayim, 16.05.2008 14:05)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ayla algan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ayla algan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ayla algan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ayla algan. Copyrights of the articles are belong to their authors.