bugün

allah a (c.c) inanmayan ateist toplumun bir soru karşısında afallayıp söyledikleri saçma sözlerdir.

misal: göremiyorsam inanmam hacı!.*
gönderdiği kitaplardaki çelişkili ve açıklanmayan ayetlerden dolayı kurulup körü körüne inananlara saçma gelen cümlelerdir. her ateistinde bir inananmama sebebi vardır elbet ama hiçbirinin görmediği için inanmadığını sanmıyorum.
insanlar öldükten sonra nerede saklanıyor arkadaşım? o kadar büyük bir yer var mı? açıkla bunları.. bana bunlarla gel..

ps: ben demedim. ateist bir arkadaşım dediydi.
çevremde bir tane allah' ı kitabı olan adam yok, ama hiçbirinden de bugüne kadar "ben görmediğim şeye inanmam abi yeaa" lafını işitmedim. ergen atesitleri çıkardığınız zaman, hepsinin inançlılardan daha mantıklı açıklamaları vardır inançsızlıklarına.

not: indiana pacerslıyım.
(bkz: allah yoksa biz neyi inkar ediyoruz)*
var olmayan cümlelerdir. adam akıllı yaşı başı olgun ateistler her daim mantıklıdırlar sadece tanrıyı direkt olarak reddetmeleri mantıksızdır. ama kurdukları cümleler ile dindarları çok rahat iki cümlede çürütebilirler.
ateistlerin cevaplarını anlamsız bulma durumudur ve her anlaşılmayan durumu ateislerden sorumlu tutma halidir.

münin : neden uzay sonsuz
ateist: bilinmiyor ama bilim tarafından araştırılıyor
münin : gördün müüüüüüüüüüüü yaaaaaaaaa ?

münin : neden arılar bal yapıyor
ateist : arılar evrim sürecinde gerekli glikozları arındırıp kalan kısmı balözü olarak kusarlar
münin : peki arıları buna iten güdü nedir ?
ateist : 30 yıl öncesine kadar bir önceki cevabı da bilmiyorduk ama şimdi bunu bilmiyoruz bilim araştırıyor.
münin : gördün mü aaa ibine ?

kısacası bilimin cevap veremediği tüm boşluklardan ateistleri sorumlu tutma ve alınan cevapları saçma bulma durumudur.

bu saçmalıkta dünyanın 4.5 milyar yıldır mantıklı bir açıklamayla şekillendiği cevabı saçmadır fakat bir anda pat diye dünyanın oluştuğu saçma değildir.
allaha'a inanmiyorum demek kolay degildir. hele ki muslumanken. eger bir insan bunu diyebiliyorsa sebebi gorememesi degildir. atesitten bu cumleyi duyuyorsan senle polemige girmek istememesindendir cunku bilir alacagi tepkiyi.
Allah'a emanet ol kardeşim demeleri olabilir mi ?
-beni allah yarattıysa eğer annem neden doğurma zahmetine girdi ki?.
Gerçek bir ateist dini konularda saçmalamaz, onlar sadece sonuçsuz tartışmalara girmez.

Hani, "müslüman" var bir de "kendisini müslüman sanan" varya... işte öyle de "ateist" var bir de "kendisini ateist sanan" var!

Saçmalayanlar kendisini ateist "sanan"lardır. Bu tipler, dün kıyasıya muhalif oldukları partiye az bir çıkar karşılığı geçen karaktersiz siyasetçiler gibidirler. Biraz ikna olduklarında hemen kafaları karışır. Oysa gerçek bir müslüman ya da ateistin durumu farklıdır. Onlar fikirlerini sağlam temeller üzerine kurgular. Ölümü göze alır ancak davalarından vaz geçmezler. Davalarını küçük düşürecek cahilliklerden ve saçmalıklardan uzak dururlar.

Nerde o eski müslümanlar ve ateistler mîrim...
eşyanın tabiatına aykırı talepleri olan cümlelerdir. örnek:
"ben bir iman sahibi ile ortak bir paydada fikir alışverişinde bulunacağım" ya da "inançlı bir bünye de akıl, mantık tartışabilir" tarzında abuk subuk, anlamsız cümlelerdir. doğrudur, vardır böyle ateistler...

(bkz: müslümanın dinine saygı duyan şebek kafir)
(bkz: iman sahibine laf anlatmaya çalışanın aklı yoktur)
" yıl olmuş 2012 hala dinlere inanan var. Kurandaki mantıksızlıkları görüyolar. Ama geri kafalı olmayı sürdürüylar." gibi cümlelerdir.
Edit: ateist deilim.
caillou: hadiyin gençler görüşürüz...
le ateist: eyvallah!
ayrıca;

+ kerem'i gördün mü lan doğru söyle!
- vallahi görmedim, yemin ederim!
-tamam lan yemin et o zaman allah'ın üstüne madem sen inanıyorsan inanıyım sana!. ay yani pardon yemin ay ya yani doğru söyle inanıyım.*
-allahın varlığını kabul eden tek din islammış gibi sadece müslümanlar ve kuran-ı kerım hakkında yorum yapmaları, incil veya zeburu bu kadar eleştirmemeleri ve kurana yapıldığı gibi bir açığını yakalamaya çalışmamaları.
-inşallah maşallah gibi kelimeleri kullanmaları.
-evrim teorisi çürütüldüğü halde hala hakkında konuşmaları ve bunu gerçek zannetmeleri.
-inancına bağlı insanları küçük görmeleri.
kız isteme merasiminde ki diyalogları olacaktır.

(bkz: allah in emri peygamberin kavliyle)
Bir şeyde haksız olduğu kanıtlandığında:
-Eeööö,şey tam olarak öyle değil aslında!
cümleler ya da fikirler saçma değildir, her antitez düşünülesidir. saçmada ziyade ontolojik bağlamda gereksiz saptamaları vardır. misalen tanrı'nın merhametli olduğunu nereden biliyorsun ya da bu düzeni birinin kurguladığı hassas bir denge olduğu kanısına nasıl vardın gibi sorular.

peki sormak gerek; ben herhangi bir kaynaktan biliyorum peki sen neye dayanarak bilinemeyeceğini söylüyorsun, bilinemeyeceğini sana kim söyledi?

şu bilinmezci agnostiklerden sıkılıyorum, ateistler daha mantıklı argümanlarla geliyor.
allah şaşırtmasın.
ergenlik yıllarından sonra rastlanmayan cümlelerdir. ergenlikte de doğaldır. zira tüm ergenler saçmalamaya meyillidir, bakışaçıları me olursa olsun. bu da doğal bir durumdur.

şunu da açıklamak da yarar var. ateistlerin tek eleştirdiği din islam değildir. hıristiyan toplumlardaki ateist incili, musevi toplumlarda yaşayan ateist tevratı, budist toplumlardakiler de avestayı eleştirir. zira hangi toplumda yaşıyorsa ateist, o toplunun egemen dinine mensup kişilerin hedefindedir. zaten şu an bu ülkede bir ateist, incili eleştirse ilk müttefiki müslüman din kardeşleri olur. ya da budizmi eleştirse. zira dindarlar farklı dine inanan dindarları da eleştirir. hatta hor görür. aslında bunu anlamak zor olmamalı diye düşünüyorum. gerçi eleştiriyi yapan ergen olabilir, o yüzden doğal karşılıyorum.