bugün

Genellikle sözel öğrencilerin bir kısmının * başvurduğu yöntemlerdir öyleki bazıları çığır açmışlardır buldukları yolları ne başkalarına anlatabilmekte ne de birdaha hatırlayabilmektedir.Bu şahıslar DGS* ,ÖSS,KPSS gibi bilimum ÖSYM sınavlarında Sözeli hayvani bir süratla bitirip kalan üçte ikilik zamanlarından Matematiği yeniden yazarlar.

En basidinden örneklerle gidelim.

1)Bu şahıslar yaş problemi kesinlikle çözmezler onların en büyük yardımcısı "C" şıkkındaki değerdir, o değerden yola çıkarlar eğer değeri azaltmak gerekiyorsa en fazla iki denemede,değeri yükseltmek istiyorlarsa yine en fazla 2 denemede bulabilirler doğru yanıtı.

2)Bu şahıslar yapamadığı sorulara birde rakamsal gözlerle bakarlar EBOB'ları EKOK'ları nelerdir,nelere bölünürler v.s Özellikle 3,4 ve 9'a bölünme kurallarıyla altedemedikleri soru yoktur.

3)Bu şahıslar için en kutsal sayı 100'dür çünkü bilinmeyenli problemlerin büyük bir kısmını "100" sayısıyla kolayca çözebilirler.

4)Bu şahıslar çok güzel açılım yaparlar,hiç üşenmezler hatta aralarında 2004 ÖSS'de çıkan sayaç sorusunu açarak yapanlar bile vardır *

5)Bu şahıslar üslü sayılar konusundaki önermeleri * her seferinde unuturlar ve yine her seferinde kağıdın bir kösesinde 2 üssü 3 ve 2 üssü 2 sayılarını kullanarak birkezde kendileri ıspatlarlar bu önermeleri.

6)Bu şahıslar Geometride bile akılalmaz yöntemler bularak nice ineğin yapamadığı soruları yapabilmektedirler.Demekki neymiş bazende mekanik düşünme gerekiyormuş.

7)Bu şahıslar soruların şık dğaılımı hakkında master yapmışlardır.Örneğin 80 soruluk bir sınavda her şşıkdan genelde (+,-2 olarak) 16 tane çıkmaktadır.Sınav bitince 7 boşu vardır bu öğrencinin bir sayar ki 13 tane "C" işaretlemiş 12 tanede "D" işaretlemiş hemen abanırlar "D" şıkkına ve bütün boşları "D" ile doldururlar, varsın yanlış olsun 5 tanesi ne olur ki 2 doğru 5 yanlış fazladan 0,75 net ohhh.

7)Soru kaçırmadığı konular: *

Yaş problemleri
Yüzde problemleri
Sayı problemleri
Kesir Problemleri
Sayılar
Çarpanlara ayırma
Kombinasyon
Oran-orantı

8)Yıldızının barışmadığı konular: Mekanik yollarla çözülemeyen sorulardır.

Geometri*
işci-Havuz problemleri
Olasılık
Karışım problemleri
işlem

Sonuç olarak alıp Üniversitelerde okutulası öğrenci tipidir alnından öpülesidir aile arasında tecrübeesi diğer emmiçocuklarına aktarılasıdır.Ne mutludur onlara.
o piti piti karamela sepeti en orjinalı galiba.
x yerine 3, y yerine 4 ver, o iks li ye li şeylerin sonucunu direk göremiyosan acilen uyan, veya ışığı aç, en olmadı gözlük falan al.

(bkz: oss mi büyük sen mi)
(bkz: zar atmak)