bugün

müziğe bağlamayla başlanılması sonucunu doğuran ve ''ben bu bağlamayı bir türlü öğrenemedim'' diyen müzisyenlerin en çok imrendikleri durum.
neşet ertaş (#5550228) numaralı yazıda belirtilen sanatçıların ustası değildir. daha çok iç anadolu türküleri okuyan bir sanatçıdır sadece.

ayrıca;
(bkz: ruhi su)
(bkz: aşık veysel)
(bkz: dertli divani)
(bkz: hüseyin ali rıza albayrak)
(bkz: mikail aslan)
(bkz: ahmet aslan)

bilmem alevi midir üstatlar ama (bkz: erkan oğur) ve (bkz: ismail hakkı demircioğlu)
bizim elimize 3 yaşında saz verdilerdi de bizmi beceremedik? kanımca alevilerin türkülerdeki başarısı çinlilerin masa tenisindeki başarısı ile aşağı yukarı aynı kategoridedir.
7/24 antremanlı olduklarından ve haftada en az 3 kez topluluğa çaldıklarından olsa gerek...

takdire şayandır.
yüzyıllardır pek çok dertle uğraşmışlardır, nice nice zulmlere tanık olmuşlardır, bu birikimin kuşaklar boyu aktarılması bir şekilde gerekmekteydi. bu işi de iyi başarmışlardır...
(bkz: alışmış kudurmuştan beterdir)
(bkz: yok artık lebron james)
Türkülere ibadet asKi ile sarIlan bir toplumun satSInamaz özelligidir.
(bkz: türküleri iyiydi ama kendileri kötüydü) *
türkü, alevilerin ibadeti niteliğinde olduğundan normal olan başarıdır. en iyi türk halk müziği sanatçıları, halk edebiyatı temsilcileri , alevi-bektaşi tasavvuf anlayışından çıkmıştır.

(bkz: halk edebiyatı)
(bkz: aşık veysel)
(bkz: aşık mahzuni şerif)
(bkz: arif sağ)
(bkz: sabahat akkiraz)
(bkz: mustafa özarslan)
(bkz: erdal erzincan)
(bkz: hasret gültekin)
(bkz: cengiz özkan)
(bkz: zülfü livaneli)
(bkz: güler duman)
(bkz: özlem özdil) ...

halk edebiyatında ve türk halk müziğinde insan sevgisi temasının ön plana çıkması da bu sebeptendir. (bkz: yunus emre) (bkz: hacı bektaş veli) (bkz: pir sultan abdal)
doğru bir önermedir. türk halk müziğinde sınırları aşmış ve herkese mal olmuş ozanlar, aşıklar alevi-bektaşi düşüncesine sahip kişilerden çıkmıştır. çünkü türkü, alevi ve bektaşi kültüründe önemli bir yer teşkil eder. ozanlar, milletin sorunlarını protestolarla, isyanlarla, devlete kafa tutarak değil türkülerle anlatmaya çalışmışlardır. bu yüzden de türkü, yüzyıllar geçmesine rağmen hala dinlenir... keşke herkes sorunlarını şarkıyla, türküyle anlatsa da bugünkü karışıklığı yaşamasak...
neşet ertaş alevidir. Adım gibi eminim üzgünüz listeye neşet ertaş da dahil oldu.
tartışılmazdır. mesela nesimi çimen ruhumda sızı
https://youtu.be/zJUQBG8LWug
türküler bu milletin seyredilmeye doyulmaz gül, nergis, menevşe kokan bir tablosudur. kimin fırça izlerinin olduğunun ne önemi var ki ?
bu tartışmalarla tabloyu iki parçaya ayırmak ülkeye de sanata da ihanettir.

ne güzeldir illerimiz
türkü söyle dillerimiz
bağlamada tellerimiz,
türkü söyler türk'üm diye.
gerçekten öyledir. hayatı, duyguları, olayları anlatmak konusunda başka bir ruha sahipler. hani bedri rahmi eyüboğlu diyor ya; "ne zaman bir türkü duysam, şairliğimden utanırım" diye gerçekten alevi türkülerine çok derin sözler, çok başka bir söyleyiş hakim.