bugün

olsa da din öğretmeni atayacaklar hemen celallenmeyin.
benim şansım muhtemelen, bir kere hazırlanıp şu sınava gireyim dedim girdim alanda iyi geçerse atanırım diyordum hop kaldı şubata vay ameka.
Seçim olmadığı için normaldir.
ben zaten aylar öncesinde bekliyordum ağustos ayında atama yapılmayacağını ancak sorun şu ki; milli savunma bakanının bir gecede milli eğitim bakanlığına getirildiği ülkeden ne beklenir?
önce atama yok derler. sonra 10 bin atamayı müjde olarak verirler. taktik öğrenin oğlum biraz.
Yeni milli eğitim bakanın yaptığı açıklamaya göre bu sene eylül ataması olmayacaktır.

http://www.kpssguncelbilg...retmen-atamasi-olmayacak/
http://www.kamuajans.com/...ri-ne-olacak-h491722.html
çıkan haber aslen chp milletvekilinin aforizmasıdır bakan tarafından resmen( meb sayfasında ya da büyük haber kaynaklarının hiçbirinde böyle bir haber yok) açıklanan bir şey yoktur( varsayımsal olarak ben de karşı partiden biri gelse bana atama olacak mı diye sorsa içten içe bak kardeşim şu kadar atama yapmayı planlıyoruz ya da şu şu sebeplerden dolayı atama yapamayacağız diye açıklama yapmazdım, başımdan savmak için yapmıyoruz der geçerdim, atama yapacağız derse konu uzar kaç bin atama olacak hangi alanda ne kadar, ki atama yapmayacağız demiş diye twitter da paylaşım yaptığına göre chpli mvli bunu da duyururdu ki asıl problem de atama yapacağız deyip yapmamak, atama yapmayacağız deyip atama yapılınca her zaman sükse yapar bu durum haberlerde), ancak bu sene gerçekten ağustosta atama olsa da olmasa da şaşmam olursa en az 10 bin en fazla 20 bin olur yani ortalama olarak 15 bin atama yapılır tahminimce. ayrıca gerçekten yapmayı planlamadıysan ilk sınavı neden mayısa aldın ikinci sınavı(öabt) neden temmuzda yapıyorsun, yap kasımda falan yazın bir işte çalışmak isteyen çalışsın dönemlik ya da çalışmak istemeyen rahat rahat çalışsın sınavına. atama yapılmazsa derece bile yapsanız mal gibi 7 ay bekleyeceksiniz ve de o sürede puanınız yüksek ise zaten bu atanır diye hiçbir özel kurum sizi almak istemeyecek.

not 1: aynı milletvekili ağustosta 30 bin atama var deseydi buna da mı inanacaktınız. türkiye atama var denilip yapılmayan, atama yok denilip yapılan bir ülke. eylüle kadar ne olacağı belirsiz çünkü şimdi öğretmen alınırsa onlar da göreve başlamadan eğitime alınacak ve şubatta göreve başlayacaktır. şimdi atama yapılmazsa da şubatta yapılacak atamadaki öğretmenler de yeni çıkarılan adaylık sisteminden dolayı bir sonraki sene göreve başlayacağına göre, arada oluşacak açıkta okullar öğretmensiz kalacaktır. bu yüzden çok olmasa da ağustosta atama yapılması muhtemel eğer referandum kararı falan alınırsa meclis kapanmadan, atama yapılması muhtemel değil kesin olur. bu arada 15 bin de atasalar, 30 bin de atasalar, bu öğretmenler yazın yürüyecek 100 bin atama bile yapsalar arkada yaratılan bir yığın var!

not 2: umarım bu atama yapılır, insanların emekleri çöpe atılmaz.

not 3: meb her sene bu sorunlarla uğraşacağına, 2. öğretimleri kapattırdığı gibi acilen kontenjanları azalttırmalıdır. piyasada sürü ile öğretmen var iken, millet işsiz gözükeceğine okusun mantığı ile kontenjanları arttırmaya gerek yok, ayrıca en önemlisi türkiyede sanki öğretmen yokmuş gibi önüne gelene formasyon vermeye de gerek yök. yoksa dediğim gibi şu an 200 bin atama yapılsa topluca tüm açıklar kapatılsa meb okullarında, en az o kadar kişi yine açıkta kalıyor.