bugün

bugünkü yerel seçimlerin sonuçlarına göre insanın alması gereken derslerdir.
birincisi: laf yetiştirerek seçim kazanılmazmış.
izmir'i de istiyorum, diyarbakır'ı da alacağım tarzı kibirli açıklamaları nedeniyle akp ve recep tayyip erdoğan için:

(bkz: böbürlenme padişahım senden büyük allah var)
oylar sayılırken elektrik kesintileri olabileceğinden jeneratör bulundurulması,
oy sandıkları kaçırıldığı için sandık korumalarının görev alması.
chp iktidara oynamak istiyorsa doğu illerine yoğunlaşmalıdır. hatta gün tam bu gündür. akp'nin ve dtp'nin ambargoladığı şehirlere seçimsiz vaadsiz kalp kazanma mitingleri düzenlemeleri ve biz sizi unutmadık sevmekten de vazgeçmedik mesajını vermeleri gerekiyor. deniz baykal'da o popo var mıdır? bilinmez. en azından il parti üyeleri bu ritme girmeli.
chp'nin ozellikle pay alması gereken derslerdir.zira oyları standartlarda olmasına ragmen * anadolu'da esamesi okunmuyor kıyılardan ziyade artık iç kesimlerle ozellikle doguyla ilgilenmeli.eger iktidar olmak istiyorsa.
ihaleye açılıp, resmi güvenlik ile değil de özel güvenlik ile korunan devlet daireleri gibi seçim sandıklarının da korunmaya ihtiyacı olduğu tarzı eğitici, öğretici tecrübelerin tümüdür.
Malumunuzdur ki resmi güvenlik ekipleri başaramamıştır, sandık korumayı. Çalınmaya kalkılmıştır. Belki askeri ücrete bağlı milenyum lejyonları, bu işi becerir. *
güç bende, ceketimi aday olarak koysam kazanır düşüncesinin yanlışlığını kabul etmek
proje destekli seçim yatırımlarına önem vermek
bokuna muhalefeti terkedip yapıcı muhalefete yönelmek
bölücü tavırlardan vazgeçmek
alınması gereken derslerden bazılarıdır.
medya siyasi partilerin de üzerinde bir güçtür.
açım, işsizim, iflasın eşiğindeyim, hak ettiğimi alamıyorum demeyeceksin ya da aklınla oyunu vereceğinin dersinin cıkarıldığı secimlerdir.
açım, işsizim, iflasın eşiğindeyim, hak ettiğimi alamıyorum demeyeceksin ya da çaresiz önüne alternatif diye koyulan, halkı küçümseyen, adamakıllı bir çözümü de olmayan elitistlere oy vereceksin. sırf açım, işsizim, iflasın eşiğindeyim, hak ettiğimi alamıyorum diyebilmek için galiba.
buzdolabı, çamaşır makinası almak işe yaramıyor. Kömür daha iyi , hem de ucuz.