bugün

Telefon ile itibar olacağını sanan insan işidir. Karnını doyuracak parası yok telefonu son model olacak.
ne varmis bunda anlamadim.kim istemez ki son model akilli y
telefon kullanmayi şayet ben LG G3 aldim taahhutle oduyorum fakat ilk faturasini yatirmadim, onumuzdeki 3 gun icinde odeyecegim bir gercek. ve ayda faturama 106 TL yansiyor. bence cekirtirecegine allah herkese versin diyebilmeli insan. Ayrica aylık 106 liraya araba verdiler de biz mi almadik?
zenginin malı fakirin çenesini yorar derler tam tersinide görmek nasip oldu.
ayıp bir şey değil.

ayıp olan teknolojiyi halk kitlelerine fazla görmektir. adam buna parasını verip legal bir biçimde sahip olmuşsa lafını yapana anca bok yemek düşer.
Bunu düşünüceğinize maaliyeti ve ülkeye girişi 500-600 tl olan cihazın neden 2000 tl ye satıldığına kafa yorsak hepimiz için daha kârlı olmazmı ?
sistemin sevilen kuludur. aranan, istenilen bir tüketicidir. yaşadığı hayatta başarılı olduğunu düşünür. şahsen tebrik eder başarılarının devamını dilerim. ırk, dil, din, mezhep, burç belirten bir ayrım değildir sakin olalım. alışverişlerde ihtiyaç-istek ilişkisi hakkında basit bir eğitimle farklı bir insan olabilir.
Marlboro içer kaliateli giyinirler.
Maaşlarına %50lik bir zam yapılması durumunda taksitle ferrari alabilecek kapasitede, azimli insanlardır.
sokağa çıktığınızda gördüğünüz çoğu insanın gerçekleştirdiği eylemdir. bunu 2 entryde bir araba almakla, ev almakla kıyaslayan salakların olduğunu görmek de toplumun geldiği nokta hakkında yeterince bilgi veriyor. bak kardeşim, otomobil ile cep telefonu aynı şey değildir. bunu nasıl bir tutabiliyorsun anlamış değilim. 2000 liralık telefon insanın hayatını araba kadar kolaylaştırıyor mu? ya da araba alan insanlar 2 senede bir araba mı değiştiriyor? bir araba alırsın ayağını yerden keser, otobüslerde ayakta sürünmezsin.

peki ev almakla kıyaslayanlara ne demeli? buna hiç girmiyorum bile. yani o telefonlarla ne yapıyorsun da araba almakla, ev almakla bir tutuyorsun? yaptığınız şey Facebooka girmek, whatsapp'tan yazışmak. sonra da karşında böyle salak bir gençlik. size bişey söyleyeyim mi, teknolojinin bokunu çıkarıyoruz. 2000 liraya kocaman ekranlı telefonlar alıyorsunuz, sonra onu elinizde tutamayıp yere düşürüyorsunuz. sonra o kırık ekranla otobüste falan rezil oluyorsunuz. ya da iphone alıp ona 10 liralık adi kulaklıklardan takıp yine rezil oluyorsunuz.
Borç yiğidin kamçısıdır. Harcayın harcayabildiğiniz kadar.
Sırf bu sayede Türk olduğunu anlarsınız bir insanın.
gayet normaldir. Kredi kartı diye bir şey icat edildi tavsiye ederim. Çektiriyorsun sittin sene taksitlere bölerek ödüyorsun. Misal 2000 liralık bir telefonu 12 taksite faizsiz böldürürsen, 2000/12=166 lira taksit ödersin. 1000 tl maaş alarak sigara içen insanlar olduğunu düşünürsen sigara içmeyen birine bedava gibi gelir. Tamamen gelir gider dengesi.
ondan sonra devlet bize az maaş veriyor. oğlum/kızım o telefon senin neyine? görgüsüzlükte dünyada birinci sıradayız.
1000 tl alıp da maaşından her ay yaklaşık 200 tl ayırabilen birisi için çok da ölümcül bir hata değildir. Bana göre mantıklı değildir tabi, ama o da kişisel bir şey.
gösteriş meraklısı mal insan eylemi. gösteriş meraklısı bu insanlar daha sonra bu telefonlar ile kendilerini gittikleri her mekanda etiketliyor ve görgüsüzlüğün dibine bir kez daha vuruyorlar.
görgüsüzlük, eziklik ve zavallılık demektir.
su kemalist memur zihniyetinden kurtulamadiniz gitdi. gelirini giderini iyi ayarlasan seni memnun edecek seyleri almak sanki suc amk.

duzenli bir geliri olan insanin yapacagi gayetde normal bir eylem.
2000 Tl kazanıp 250000 Tl ye ev alanlarıda artık çükünden asmak lazım.
dizilerde fakir ve varoş çocuğu oynayıp, elinde iphone ile gezmektir.

(bkz: pis yedili)
bi telefonu 20615234615 ay falan taksitle almak suretiyle gerçekleşen gerzekliktir.
turk halkinin genel ozelligi. elinde sadece uc kurusluk gotu kalsa onu da satar son model telefon alir.
taksitle almıştır,genç heves etmiştir. kursağında mı kalsaydı.
adam heves etmiştir. almıştır normaldir..
170 bin tl ye ev almak da salaklık mıdır ?
bu mantığa göre ayda en az 20.000 tl kazanmadan araba almamak gerekir.
keyfine ve lükse düşkün insandır. onu sorgulamak kimseye düşmez.
(bkz: tüketici toplumu olmanın gereklilikleri)