bugün

los angeles lakers boston celtics 2010 nba finali

ilk maç itibarı ile pau gasol'un kendisi hakkında herkesin hemfikir olduğu "korkaktır, serlik görünce kaçar" görüşünden bıkarak evrim geçirip hakeem olajuwon'a dönüştüğü seri denebilir. üstüste üç pozisyonda yaptığı bloklar, ki bir tanesi garnett'e, potaaltına korkmadan girip bulduğu sayılar ve temposu ile takımın adeta motoru oldu. black mamba'yı zaten söylemeye gerek yok, yine harika oynadı ama son saniyede attığı şut yakışmadı bence. keşke o son saniye üçlüğünü atmasaydı deyip geçelim. andrew bynum'un yaşadığı ağır diz sakatlığına rağmen çıkıp oynaması ve lamar odom'unda belli bir seviyenin üstüne çıkması sanırım "lakers uzunları sertlikten kaçar" eleştirisine cevap niteliğindeydi. rondo karşısında paspas olur dediğimiz derek fisher ise tecrübesi ile tam bir baskı altında oynama uzmanı olduğunu gösterdi adeta.

boston celtics cephesinde ise işler hiç de beklenildiği gibi başlamadı. özellikle rajon rondo'nun beklentilerin altında kalması ve beş sene öncesinin tony parker'ı gibi silik bir görüntü vermesi garipti doğrusu. ray allen'ın çok erken faul problemine girmesi ve hiç sahada kalamaması celtics'in hücum opsiyonlarını bir hayli daralttı. öyle ki bir ara nate robinson ve tony allen aynı anda sahadaydı ki allah düşmanıma göstermesin, o derece kötü bir durum. rasheed wallace'ın sadece 9 sayı 1 blokta kalması ve kevin garnett'in muhtemelen hayatındaki en kötü basketbolu oynamış olması sonrası zaten celtics'in staples center'dan galip ayrılması imkansızdı. garnett üstüste iki topta ve neredeyse bomboşken potaya tipleyemedi diyeyim, izleyememiş arkadaşlar anlasın rezilliğin boyutunu. e bu kadar sıkıntı üstüne glen davis ve kendrick perkins'ten gelen katkı da doğal olarak çok sınırlı olunca boston tabi ki badem olacaktı.

hakemlerin de sertlikten bu kadar çekinip her halta düdük çalması maçın beklenen tempoda oynanmasının önüne geçti diyebiliriz. daha otuzuncu saniyede karşılıklı teknik faul çalıp herkesin gazını aldılar ama doğal olarak da maçın temposu çok düştü. seri 2-3-2 formatında oynanıyor; yani los angeles'da bir maç daha var ve sonra seri üç maçlığına boston'a gidiyor. lakers'ı üstüste üç maç yenmek bence mümkün değil. o yüzden boston'un ikinci maçı alması şart, yoksa durumu 2-0 yapan bir kobe bryant oradan yüzüğü kaptırmaz.

ikinci maç pazar gece yarısından sonra yani pazartesi sabahının ilk saatlerinde tsi 04de ntv'den yayınlanacak.