bugün

pegasus airlines

Havayolu şirketidir. Fakat şehir içi dolmuş gibi geliyor insana. Sorunlu görevliler, uçuşta yaşanan heyecanlı dakikalar, sırasını kaçırmak istemeyen dolmuşçu gibi pilotlar olduğunu gözlemledim nedense bu firmada. Esenboğa'da başımdan geçen bir olay, bu firmayı bir daha asla uğramayacağım firmalar arasına sokmuştur.
Bagajımı vermek üzere sırada bekliyordum ve önümde bir bayan vardı. Bayan oradaki görevliye gayet rahat bir şekilde 34 kg olan bagajını hiç bir ekstra ücret vermeksizin teslim etti. Bagaj sınırı 20 kg olmasına rağmen hiç bir uyarı almadı. Hani gözüm yok, ama benim 22 kg olan bagajıma ekstra ücret talep eder ve el bagajıma sorun bulursa işte orada olay çıkarırım arkadaş.
Uçağımız küçük, uçakta sıkıntı olur, gördüğünüz alana eğer elinizdeki bagajı sığdırırsanız izin veririm vb. nedenler öne sürerek beni çıldırtmıştı pegasus görevlisi. Bu uyarılardan sonra valizi açtım, ablamla konuşmaya başladık neyi götüreyim, ne kalsın. Orada yaşadığım rezilliği asla unutamam. Ramazan ayıydı, daha orucumu açmamıştım, ablam hastaydı... Orada o kadar yükü poşete koyup, ona bırakmak gitmemeye zorluyordu beni. Allah kahretsin uçağınızı diyordum.
Daha sonra görevlinin istediği gibi yaptım bagajımı, ama sinirliyim her an yumruk atacak pozisyonu aldım. Olaydan etkilenmiş olacak ki güvenliği çağırmıştı pegasus görevlisi.Daha sonra ben sıraya gireceğim anda bir de baktım bagajı olmayan bir yolcu. Hemde aynı uçaktayız. Fırsatı kaçırır mıyım? Hemen yanına gidip, ikna edici bir dille derdimi anlattım. Mümkünse kalan bagajımı onun biletine geçirebileceğimi sordum. Allah razı olsun kabul etti. Hemen gidip gerekli işlemleri yaptık. Ablamın gözünden süzülen yaşları görmeliydin sözlük, hüngür hüngür ağlıyordu. Hiç o kadar önemli bir olay değil, gibi görünüyor. Ama öğrencilik zor sözlük. Hele de o zamanlar. Neyse pegasus görevlisi yaptığınız yasak deyince ''yasaklar ciğnenmek içindir adamım'' demiştim. ilk kez bir insanın morardığına şahit olmuştum. Yolculuk bittikten sonra bile bana iyiliği dokunan o insanı hiç unutamadım. Saolsun, varolsun.
Bir firma görevlisinin, firmaya ne kadar zararının dokunduğunu böylece anladım.

edit:imla
güncel Önemli Başlıklar