bugün

anelia

neresinden tutarsan tut bir şekilde elinde kalan yazar. Öncelikle küçük yaşına rağmen bilinçli veya bilinçsiz şekilde yaptığı şovenizmi, ırkçılığı eleştirenlere "daha 15 yaşındaki çocuk, neyini eleştiriyorsunuz, okumayın yazdıklarını" diyerek siktir çeken akıl yoksunlarına, sorunun bu yazarın yaşının değil henüz bu yaşta yaptığı ırkçılığın dikkat çektiğini hatırlatmakta fayda var. Yani bir insan nasıl 14-15 yaşında şovenist olmayı bu kadar arzulayabilir ki? Hanginiz, hangimiz o yaşlarda bu kadar faşizme meraklıydık? hangimiz bu kadar etnik kimlik muhabbeti yapıyor, kendimizden olmayana hakaret ediyorduk?. Ben kendi çocukluğumdan örnek vereyim mesela. Siyasetin hüküm sürdüğü bir mahallede yetişmiş olmama rağmen o yaşlarda hiç etnik kimlik sorunu, çatışması yaşamadım. Ha mahallede kürt çoktu, türk çoktu, alevi vardı, sunni dedeler vardı. araplar vardı, zazalar vardı. hani öyle bir etnik kimliğin yoğun olduğu yer değildi. sonra mahalledeki hiç bir arkadaşıma veya internet cafede tanıştığım bir çocuğa sen hangi etnik kimliktensin diyerek ona göre hakaretler etmedim. Bizim için o zamanlar etnik kimlik sorunu mu vardı? Hep birlikte top oynardık, yüzmelere giderdik, futbol maçları ederdik, hatta bazen mahalle kavgaları olurdu ve bu mahalle kavgalarında sen kürtsün, sen türksün muhabbeti hiç yaşanmadı.. Yani bir kürt olarak karşı mahalleden başka bir kürt çocuğunu veya 17 yıllık türk arkadaşım(şuan istanbul'da polistir) karşı mahalledeki türk çocuğunu dövmüştür.. diyorum ya işte bizim zamanımızda yoktu bu kardeşim. Hoş hala yok.. Kimseyi kendimizden değil diye dışlamıyor, her türlü hakareti etmiyoruz. O yüzden sırf savunayım diye burada saçma sapan şeyler yazmayın. 15 yaşında bir ulus için, ırk için etmedik hakareti bırakmamış bu çocuğu ve benzerlerini sizin bu eleştirmez, doğru yolu göstermez zihniyetiniz faşistleştiriyor.

Şuan çaylak olmuş kendisi. Sebebi ise kürtler ile ilgili bir başlıkta yazdığı "Kızlarını satıyorlar" tanımlamasıdır. öncelik olarak; 15 yaşında olması bu iğrenç tespitini normalleştirebiliyorsa, 14 yaşındaki ufak kardeşimi sözlüğe yazar yapacağım ve sevmediğim yazarların başlık altlarında her türlü küfürü ettireceğim, ırkçılığı yaptıracağım. bakalım o zaman "çocuk kardeşim, ırkçılık yapmışsa, küfür etmişse ne olmuş" diyebilecek misiniz.. yok yani bu yazarın çocuk yaşta gerçekleştirdiği ırkçılığa tepki gösterenler benim kardeşime sahip çıkmazlarsa yüzlerine tüküreceğim. Sonrası ise bu yazar kim ki bir ulus için "kızlarınızı satabiliyorsunuz" diyebilmektedir? Kim lan harbiden söyleyin bana. böyle bir hakkı o'na kim veriyor ki? kendisini ne zannediyor?

Kendisinin annesi rum ve yahut yunanlı sanırım. Bir gariplik var mı? hayır, gerçekten yok.. Ancak bu çocuğa şunu sormak istiyorum ben; "atatürk olmasaydı çatır çatır yunanlı sikerdik" başlığı açıldığı zaman neler hissediyorsun? Soruyorum çünkü kürt kadınları başlığına "kürt kokusu" şeklinde bir bkz verdiği için çaylak edilen ülkücü bir yazarın(posee) başlık altına mantıklı düşünceleri yüzünden hedef tahtası olmuş yazar şeklinde bir entry girebiliyor. "Yunan kadınları" başlığı altına "türklerin meze olarak kullandığı, türk düşmanı kadınlar, ahlaktan yoksundurlar, leş gibi kokar hepsi" şeklinde entry girilirse eğer ne kadar hoşuna gidecek mesela? Yani bu anelia kişisi bir çok entrysinde dile getiriyor ülkücülerden nefret ettiğini, sevmediğini ancak sırf kürtlere hakaret ettiği için bir ülkücünün başlık altına iltifatlar düzebiliyor. Düşmanımın düşmanı dostumdur tezinin adi insanlar için olduğunu hatırlatmakta fayda var kendisine..

Sonra bir muhabbet almıştır gidiyor yine; çocuk diyorsunuz niye okuyorsunuz diye. Sen niye okuyorsun lan o zaman? Veya bu çocuksa, yapılan eleştirileri neden kınıyorsun? Ben bir kürdüm evet.. kürt bir ailenin çocuğuyum.. Ve bu yazarın benim ailemide kapsayacak şekilde "kürtler kızlarını satıyorlar" genellemesi yapıyorsa yazacağım, eleştireceğim, her şeyi söyleyeceğim. Çünkü benim ablam, kardeşim satılık değildir. Ayrıca bu yazarın "kürtler kızlarını satıyorlar" genellemesine ses etmeyip, hatta onaylayan ancak "peki satılmadan iki biraya veren batılı kızlar" eleştirisi getirildiği zaman namus bekçisi kesilen ahlak zabıtalarına ne demeli?

Sonra sırf sözlükte çevrem olsun mantığı ile kendisi gibi düşünen her yazarın başlık altında(tanısın tanımasın) bir şeyleri savunma ihtiyacı duyan, asla kendi gibi düşünenlerin yanlış yapmayacağını savunan ve "polise, askere mi taş atmış ki eleştiriyorsunuz" hedesini dile getirenlere; anelia tarafından girilmiş "#4510106" entryi okumasını tavsiye ediyoruz. Yani okumadan, bilmeden, acaba kimi savunuyorum diye düşünmeden sırf yazayım, ileride elbet başlık altımda bana yardımı dokunur mantığı ile yazmak böyle çelişkilere düşürür insanı işte. Yine ayrıca; "#3301418" numaralı entrynin okumasını tavsiye ederiz bu büyük milliyetçi* yazara.

Yani kürtleri sevmeyebilir.. gerçekten sevmeyebilir.. ama "hakaret" etme hakkını kimse bu yaşta kendisine vermez, veremez. izmir'in göbeğinde zengin hayatı sürüp, rahat rahat bikini ile denize giremiyoruz, kürt çocukları donları ile denize giriyorlar şeklinde kürt sorununu çözdüğünü zanneden bu arkadaşa öncelik ile sürekli aşağılamaya çalıştığı kürt çocuklarından sadece birisi olan uğur kaymaz'ı tanımasını öneriyorum. evet öneriyorum çünkü sen izmir'de rahat rahat bikini ile denize girememeden şikayet ediyorken, hayattaki en büyük sorunun/problemin yazın giyeceğin mayonun rengine karar verememek olmuşken bak bakalım uğur neler yapıyormuş. ha Yok hakaret etmiyor, sevmediği için eleştiriliyor diyorsanız size de güleceğim. "Kızlarını satıyorlar" şeklinde başlayan hakaret içerikli sözleri kürtler ile ilgili yazdığı tüm entrylerde görülebilir. Yok eğer ki "kürtler kızlarını satıyor" sizin için yeterince hakaret içeriği taşımıyorsa, mensubu olduğunuz etnik kimlik için aynıları yazılıp, bir bayan olarak sizin satılacak bir "mal" olduğunuz söylenirse ne hissedeceğinizi bir düşünün bakalım. o beyninizi, aklınızı bir kullanın. Yani benim bir kürt arkadaşım çıkacak "türklerler kızlarını satıyorlar, leş gibi kokuyorlar" yorumları yapacak açık söylüyorum ebesini sikerim. evet küfür bile ediyorum.. çünkü hiç bir insanın, kendi ırkından olmayana hakaret etme lüksü yoktur ki bu yazarın kendisi gibi düşünmeyen kimseye saygısı yok.. kendisi için tüm kapalı bayanlar yobaz, işe yaramaz. tüm kürtler bölücü, hain, potansiyel suçlu.. ona göre dini inançları olan insanlar ile dalga geçmek normal. kürt insanlara hakaret etmek vatanseverlik. ama kendisi? bu vatanın harika evladı.. yaşının küçüklüğü bir tarafa o kadar büyük vatanseverdir ki "kemalist olmayanlar siktirsin" diyebilecek kadar ülkesinin birliğine ve beraberliğine düşkün. Bu entyrden sonra bu yazarın yaptığı ırkçılığa getirilen eleştirilere cevap veremeyipte "eee çocuksa niye okuyorsunuz, niye başlık altına yazıyorsunuz" şeklinde bu yazarın başlık altına entry giren hedelere sözüm; ırkçılık kötü bir şeydir. sevme zorunluğun yoktur, hakaret etme hakkın ise hiç yoktur.

Son olarakta başlık altıma eleştiri getirip, olumsuz entry giren yazarlara "süper yazmışsınız, harika gerçekten, devamını bekliyorum" şeklinde mesaj atmasına, mesaj attığı yazarın belong to che'ye iyi bir dayak çektireceğim hakkındaki bilgiler lazım bana kekine düşüp hakkımda bildiklerini yarım yamalak yazmasına gerek yoktur. Yani adres bilgilerim için bana özel mesaj atıp, sorması yeterlidir.