salihli

izmir'den 90 km uzaklıkta bulunan, 100000'i aşan nüfusuyla hiçbir kanun hükmünde kararnameye gerek duymadan adeta başlı başına bir il olmuş manisa ilçesi.

şimdi efendim, şahsımın da hala haftanın 5 gününü geçirdiği bu güzide ilçemizle ilgili bazı bilgiler verelim, gezelim görelim tadında ;

- suyu güzeldir evet. ancak ilçenin her yöresinde aynı kalitede su bulamazsınız. kaplıca çevresi nemalanmaktadır bu güzel sudan genellikle. kalan kesimlerde bildiğin musluk suyu. izmir'dekinden farkı olmayan şebeke suyu.

- plakalar, "45 sa" diye başlar. mazallah, bir araç ilçe dışındansa ay gibi parlar kurudere caddesinde. *

- bu güzide memleketimizin her yanı üzüm bağlarıyla doludur efendim. son sayıma göre 72 adet köyü vardır bu ilçenin. bu köylerde bağcılıkla uğraşmayanı dövüyorlar sanırım, zira hangi köylüyü görsem ucundan kıyısından bir bağ işine girmiştir. hani öyle ki, kirazı meşhur diye geldim üzümü meşhur çıktı, o derece.

- kurudere caddesinden gerisi yalandır yalnız, onu söyliyeyim. çınarlı, atatürk caddeleri falan da var ama hayat kuruderede burda hacı. kenan evren parkı'na kadar yorulma hiç, zaten o kadar yol gidersen de kipa'ya gir de bir soluklan derim ben. hatta git otoparkında go-kart falan yap. * *

- yollarında trafik kuralı namına sadece kırmızı ışığa uyulan bir memlekettir kendisi aynı zamanda. onun nedeni de şehirdeki ışıkların %90'ında kamera bulunması ve polislerimizin kamera başından şakır şakır ceza kesme kabiliyetlerinin üst düzeyde olmasıdır. kırmızı ışık dışında, geçiş üstünlüğüymüş, sollama kurallarıymış falan hikaye. dikkat et de iki tane motorsikletli velet takılmasın peşine.

- en güzel özelliği, insanları çağdaş ve ilericidir salihli'nin. ki izmir'den kalkıp gelen şahsımı en çok şaşırtan özelliği de bu olmuştur aslında. denizden uzaklaştıkça kafaların örümcek bağlama oranındaki hızlı artış burada pek işlemiyor efendim. hatta ters işlemiş. e güzel.

- toprağı müthiş verimlidir. hani derler ya ne eksen çıkar diye. aynı o hesap. toprağın altında altın, uranyum , jeotermal ısı kaynakları ne ararsan var. toprağın üstünde de binbir çeşit meyve sebze yetişiyor. bereketli vesselam.

- ve son olarak, ne yapıp edin, salihli'ye bir de allahdiyen'e çıkıp da bakın. kanınızdaki alkol alma isteğini artırırsa -ki genelde artırır- hiç karşı koymayın, koyverin gitsin derim ben. nacizane.

işte, güzel mi değil mi siz karar verin artık. anlatması benden.