bugün

cüneyd zapsu

"Zaten, babam, Saint George'da. Halalarımdan biri de Saint George, diğeri Dame de Sion'da. Katı Müslüman olan bir insan, tutup papaz okullarına çocuklarını gönderir mi? Ki o zaman tam papaz okulu Saint George. Biz döndüğümüzde Almanya'dan, babam kendi okuluna gitmemizi istemişti. Biz istemedik. "Yok baba, Alman Lisesi daha güzel. Biz papazların yanına girmeyelim." dedik."

"Babam, 1960'ta Avrupa'ya gitti. Birkaç ay hiç havadis alamadık. Bir-iki ay Marsilya'da, Rotherdam'da kaldığını sonra öğrendik. Avusturya Lisesi'nden mezun olduğundan dolayı Almancası var, Münih'e yerleşmiş. Annemi, ağabeyimi ve beni de aldırdı. Rahat bir ortamdan gelip küçücük bir odada dört kişi yaşadık. Annem çok üzülürdü, bir tek ona üzülürüm. 4 yaşımı bile doldurmamıştım, anaokuluna verdiler. Sadece Katolik Kilisesi'nin anaokulları vardı o yıllarda. Rahibelerin anaokulunda geçirdiğim süre bana seneler gibi geldi. Meğer, sadece iki hafta kalmışım."

"Anne tarafım Balkanlıdır. Annem Bursa doğumludur. Diğer dedem ibrahim Uzel'e baktığınız zaman, zaten Üsküp civarından. Birinci Balkan Savaşı'nda gelmişler. Siyasi tarafı olmayan, tipik burjuva ve çok çalışkan bir aile. Babaannem tam Kürt'tür.

Kırmançı. Kürt Pertev Paşa'nın torunu. işte Bedirhaniler kısmı babaannemden. Babamın babası, yani Abdürrahim Zapsu ise internette baktığınız zaman, ben de yeni gördüm. Yurtdışında yayınlanmış bir eser var. Oradaki şeceresi ta nerelere kadar gidiyor."

"Muhafazakâr bir kökenden gelmenize rağmen 'içki de içmektedir' denerek sizi olumlayanlar var.

(...) kendimi günahkâr bir Müslüman olarak görüyorum. Ama Müslüman olarak görüyorum. Dinimizin en güzel taraflarından biri de, Allah'ın kendine karşı yapılan her şeyi affetmesi."

"Cenneti garantilediniz bir hadise göre.

Dendiği gibi yetiştirmeyi becerebilirsem. içimin rahat olmasının sebebi, bilerek hiçbir zaman birinin hakkını gasp etmedim. Hâlâ ağabeyim de ben de hak hukuk meselesine çok dikkat ediyoruz."

şeklinde nuriye akman'a röportaj veren ulu varlık.
o değil de, o hadis neymiş? kullar arası ayrım olmaz; biz de faydalanalım.

"Masturbation is to sex as philosophy is to reality."*