bugün

şimon peres in recep tayyip erdoğan a verdiği ayar

esas olarak erdogan in fazlasiyla hakettigi ayardir. bu demek degil ki peres denen suzme o.c. haklidir.
erdogan tam bi dilemma nin ortasinda bir adam. o gun peres in agzina sicma girisimi de uzun zamandir kendini kasarak icinde biriktirdigi insani duygularin disa vurumu idi.
sen, bunlari soyleyen erdogan, irak ta milyonun uzerinde insan oldurulurken, yuzbinlerce kadinin ve erkegin irzina gecilirken, filistinde bu insanlik disi olaylar vuku bulurken, yetki sahibi biri olarak nerelerdeydin. yaptirim gucunle neden sicamadin bu pic kurularinin agizlarinin ta ortasina.
elinde gucun varken kullanmazsan, karsindaki lavuk suratinin ortasina baka baka senle boyle tasak gecer.***

bu arada peres in demokrasi dersi de tam bi facia. ulan demokrasi dedigin budur iste. sana ve senin gibi teror sicilli ulkelere gore hamas terorist orgut diye halkinin oylariyla secilen bir hukumet olarak legal sayilmayacaksa bize gore de basta siz, israil ve amerika olmak uzere o mantiktaki diger ulke yonetimleri de legal sayilamaz. halk ne diyorsa ona saygi gostereceksin, eger demokrasiye varim diyorsan.

erdogan da bu noktaya vurgu yapmaya calisti ama nafile, cunku gecmisini bi kenara birakarak yoluna dustugu demokratik ulkeler kervani(!) * onun bu fikirlerine kesinlikle saygi duymayacak. onlarin cikarlarina aykiri bi durumda demokrasi gecici olarak rafa kaldirilacak.