bugün

tuncay güney

Tuncay Güneyi emniyette ilk sorgulayan dönemin Organize Suçlar Şubesi Emniyet Amiri Ahmet ihtiyaroğlu anlatıyor efendim

--spoiler--

Sorguladığım 24 bin kişi arasında, her konuyu bilen tek kişi oydu. Nasıl eğittiler bilmiyorum. Yaşı itibariyle anlattığı olayları bilmesi mümkün değil. Birileri bunu almış, aylarca-yıllarca kurmuş kanaati oluştu. Zaten bize getirilişi de hayli şüpheli. Bildiğimiz, operasyonuna, sorgusuna katıldığımız olayları bile bize farklı anlatıyordu. Sanki bu adam bizi sorguluyordu. Yaşadıklarımızdan bile bu anlatımlarından sonra şüphelenmeye başladık. Söylemek istediklerini "Şimdi aklıma geldi" deyip biz sormadan anlatıyordu. Bu hali normal suçlu psikolojisine uymuyor. Fazlasını veriyor, üstelik rahat veriyor. Ses tonu son derece yumuşak. En küçük tedirginlik yok. Hali-tavrı "Bunları veriyorum ama bana bir şey olmayacak" gibiydi.

http://www.hurriyet.com.t...ndem/10803834.asp?gid=229

--spoiler--

kimin uşağı olduğu belli olmayan bu adamın söylediklerinden yola çıkarak bu operasyonun ilerlediğine hala inanamıyorum. bu adam bariz ruh hastası psikolog olmaya ya da herhangi bir eğitim almaya gerek yok o derece ruh hali ortada. davanın selametini, tarafsızlığını etkileyecek olmasına rağmen sen tut bu adamı son derece tarafsız olması gereken trt'nin canlı yayınına çıkar hükümetin propagandasını yaptır. adı çetelere, mafyalara karışmış isimlerle ömrünü vatanına, devletine adamış insanları bir arada zikret onların kötü görünmesini sağla, tek yaptığı budur.

tsk'yı sonuna kadar yıpratma halkın gözünde güven duyulamaz, pislik yuvası bir kurum olduğunu idda etme çabasıdır. emniyette varolan fetullahcı yapıyı bilmeyenemiz yoktur heralde? şuanda türkiye'de hükümetin tek söz geçiremediği baskı altında tutamadığı kurum tsk'dır. onu da tuncay güney gibi insanların saçma sapan söyleriyle yıpratıp halkın gözünden düşürdükten sonra sahip olmayı amaçlamaktadırlar kanımca.

tıpkı hitlerin almanayasında olduğu gibi önce kime güveneceğini bilmeyen halkı korkut önlerine bazı isimler ve iftiralar at, polisi kendi tarafına çek, basını ve yayın organlarını baskı altında tut özgür düşünceye kilit vur sonunda da kaldıralarak inandırılmış halkı arkana alarak orduyu oyun dışı bırak. hitler almanyasında da en son ordu kalmıştır alınamayan ve onuda Reichstag yangını gibi provokasyonlarla kandırıp ele geçirmişlerdir.

herkesin çok iyi bildiği gibi günümüzde Türkiye'de askeri darbe yapılma olasılığı koca bir sıfırdır. bizim gibi azda olsa gelişmiş ülkelerde darbeler artık topla, tüfekle yapılmaz kansız olur tek kurşun sıkılmaz tek insan ölmez belkide. artık darbeleri sivil insanlar yapar dostlar üniforma işe yaramaz yıldızlar halka sökmez.

(bkz: sivil darbe)

bu konuda çok daha detaylı bilgiye soner yalçın'ın köşe yazısından ulaşabilirsiniz.

http://hurarsiv.hurriyet....=10800992&yazarid=218