bugün

baris hemen simdi

dün şu entryi girdi---> (bkz: #42364593)

ben de entrysine cevap yazacağımı bildirmiştim, sonra bana hakaret ve küfür etti terbiyesiz.
yalan yanlış bilgilerle türk düşmanlığını ortalığa kusması yetmezmiş gibi bir de küfür ve beddua ediyor.

ama köpeğin duası kabul olmayacağı için ettiği beddua da tutmadı keyifli bir pazar geçiriyorum ben.
umarım sen kaza geçirmezsin kardeş, kaza geçirmeni, senin ve ailenin başına bir şey gelmesini istemem, üzülürüm bundan dolayı.

herneyse.
bu arkadaşımız bahse konu olan yazısında "abd'nin osmanlı'ya vergi ödemediğini, korsanlara karşı korunma amaçlı para ödediğinden" bahsetmiş.
görsel

yazdığı şey ile kendi kendini yalanlıyor bir yerde.

osmanlı ile abd arasında yapılan antlaşmanın adı; trablus antlaşması'dır.

bu arkadaşımız "üç bilemedin beş gemi" diye küçümsediği antlaşmanın öncesi osmanlı'ya bağlı denizciler tam 15 abd gemisine el koymuş, akdeniz'de osmanlı'dan habersiz, osmanlı'ya vergi ödemeden ticaret yapılamayacağını dünyaya duyurmuşlardır.
demek ki bu arkadaşın küçümsediği gibi 3-5 gemi değilmiş.

osmanlı'ya bağlı korsanlar (bakın bu korsanlar filmlerde gördüğünüz korsanlar değildir, osmanlı'nın deniz komandolarıdır, batı akdeniz'in güvenliğinden ve osmanlı çıkarlarının korunmasından bunlar sorumludur, korsanların başı cezayir beylerbeyidir ve bu kişiye dayı lakabı verilmiştir) abd gemilerine el koyunca abd hükümeti osmanlı korsanlarına karşı bir donanma inşa etmek için başkan george washington'a tam yetki vermiş ve 700.000 altınlık bir ödenek çıkarmıştır.

ama donanma inşa edip osmanlı ile savaşa girmek o dönemin tabiri caizse "cücük makarnası" olan amerika için bir felaket anlamına gelirdi, o yüzden de abd osmanlı ile anlaıp vergi ödemenin daha cazip bir seçenek olduğunu düşünerek osmanlı'ya vergi vermeyi kabul etmiş ve trablus antlaşması imzalanmıştır.

bu arkadaşımız ne yazmış bu antlaşma ile ilgili;
"eee bizde aşağılık duygusu tavan yapmış 220 senedir bunla övünürüz..."

bilakis, hiç övünmüyoruz.
okullarda derste bile anlatmıyorlar bu antlaşmayı, çoğu kişi habersiz.
bu antlaşma türk tarihi için sıradan bir antlaşma, 220 yıldır övündüğümüz falan yok.

asıl bu antlaşma amerikan tarihi için çok önemli, adamlar bu antlaşmayı ve bu antlaşmada uğradıkları aşağılanmayı hiç unutmadılar hevalcim.

neden biliyor musun?
senin "3-5 gemi" diyerek küçümsediğin bu antlaşma, abd'nin tarihi boyunca yabancı bir dilde imzaladığı tek antlaşmadır...

birkaç sene önceydi...
hatırlayan çıkacaktır.
abd donanmasının 241. yılını kutladığı sene sosyal medyada şunu paylaştı;
görsel

bu paylaşım işte senin küçümsediğin o trablus antlaşmasını abd'lilerin unutamadığının belgesiydi.
abd donanması bugün dünyanın en caydırıcı unsuru ise bunu türklere(osmanlıya) borçludur. abd donanmasının denizaşırı hareket kabiliyeti osmanlı sayesindedir.
bir daha trablus antlaşması gibi bir aşağılanmaya maruz kalmamak için amerika bugün savunma sanayisi için her yıl yüzmilyarlarca dolar harcamaktadır.

bütün bunlara sebep olan ne?
senin "3-5 gemi" dediğin ve kendi milletini hakir gördüğün osmanlı'nın batı akdeniz'deki başarısı, denizlerdeki üstünlüğüdür.

ha bugün biz abd'nin kuklasıyız yazmışsın, o konuda haklısın. benim itirazım sadece tarihimizi küçük görmene ve bizi tarihimiz üzerinden aşağılamanadır.

zahmet olmazsa yazının o kısımlarını düzeltip yiğidin hakkını yiğide vermen gerekir.
----------------------------
---------------------------
not: ayrıca sağda solda şahsımın yalanlarını ortaya çıkarıp beni rezil ettiğini yazıyorsun utanmadan.
yahu delikanlı adam şunu yapar;
"bak tengir ben seni şurda rezil ettim, şu yalanını ortaya çıkardım" deyip belge koy da görelim bakalım neden bahsediyorsun.
olmayan şeyleri oldu gibi görmek ve göstermeye çalışmak şizofreni belirtisidir. dikkat et kendine.
----------------------------
----------------------------
not-2: evet ben girit kökenliyim. babamın babası giritli, babamın ana tarafıda selanik-vardar ovalı.
anne tarafım öz türkmen (karesi türklerinden) dodurga boyundanız. ana tarafımda dedelerimden biri 9 eylül günü izmir'e ilk güren süvari alayının komutanıdır, cumhuriyet yıllarında da orgeneral olmuştur. bir başka dedem de ankara'daki gülhane askeri tıp akademisi'nin kurucu komutanıdır.
girit göçmenlerine, selanik göçmenlerine rum dönmesi demek de ancak senin gibi bir cahile yakışır.
-------------------------------
-------------------------------
not-3: ben bununla kavga falan da etmem, lütfen beni bu arkadaşla aynı kategoriye koymayınız, gerek eğitimim, gerek sosyal statüm ve donanımım ile bu arkadaşla kıyaslanmayı, kavga içinde bulunmayı kabul etmem. herkes haddini bilecek. ben haddimi bilirim ve hiçbir zaman bunun gibilerin seviyesine inmem.
bu arkadaşımız bir gün 21 yıl boyunca vergi mükellefi olup bu memlekete vergi ve sgk primi ödeyip onlarca kişiye istihdam sağlayıp, memlekete ekonomisine katkıda bulunursa o zaman kendisini muhatap alabilirim, hatta kavga da edebiliriz. ama kendi seviyemde olmayan biri ile fazla muhatap olmak istemiyorum.
kendisi tatmin olmak istiyorsa bu ay sonu zeytin hasadımız var, gelsin de zeytin hasadımıza katılsın, bu arada şantiyelerimi de gezeriz beraber kaç kişi çalıştırıyormuşum, ne işler yapıyormuşum kendi gözleriyle görsün.
bizde her şey açık ve şeffaf yani, kendisi gibi bir rumuz arkasına saklanıp kin kusan biri değiliz, alnımız açık, başımız dik, kimseye eyvallahımız minnetimiz yok evelallah...