bugün

hayır çıkarsa hükümet düşer

tümüyle götten uydurma iddia. asıl evet çıkartılırsa olur. aha da yazıyorum;

1- başbakan ve hükümetsiz bir sistemdir istenen. yani her şey, resmi olarak tek adamın iki dudağı arasına kalır.
2- böyle bir ortamda bakanlar sekreter durumuna düşerler. hâliyle bakanlıklarını kendi iradeleriyle değil, emirle yönetirler.
3- cumhurbaşkanı adıyla anılan tek adama, eyalet kurma ve khk yetkisi veriliyor.
4- hâliyle herkesin kandırdığı adam sorumsuz ve savaş çıkartma da dahil tam yetkili olduğundan ülkeyi her an ateşe atabilme pozisyonuna geliyor.
5- tek adama khk ile "gerekli gördüğü durumlar"da özel ya da tüzel kişilerin tüm mal varlıklarına el koyabilme yetkisine de haiz.
6- hâliyle aklı başında hiçkimse tek imzayla elinden alınabilecek işe girmeyeceği için yapabilen herkes tüm mallarını yurtdışına kaçıracaklar. iş kurabilecek noktadakiler iş kurmaktan vazgeçecekler.
7- 6. madde nedeniyle döviz fırlayacak, işsizlik tavan yapacak.
8- mhp'nin durumu ise bambaşka. mhp seçmeninin şu an yalnızca %7'si devlet bahçeli'yi mhp genelbaşkanı olarak görmek istiyor. zaten mhp'nin oylarının giderek erimesinin tek nedeni de devlet bahçeli.
9- devlet bahçeli'nin koltuğunda kalması için tek umudu referandumdan çıkartılacak olan evet ve recep tayyip erdoğan'ın kontrolündeki yargı.
10- referandumdan tek adam çıkartılamazsa mhp kurultayında devlet bahçeli düşecek. bu da mhp oylarını bir anda %20-25 bandına çıkartacak.

hâl böyleyken kimse yurttaşlarımızı korkutmaya çalışmasın. ülkeyi diktatörlüğe çevirmek ne ülkeye ne ekonomiye ne de yurttaşa bir şey kazandırır ama kaybettirecekleri koca bir ülkedir.