bugün

kawhi leonard

savunması o kadar iyi ki spurs'e zarar veriyor.



ingilizce bilmeyenlere özet:

kawhi leonard'ın defensive rating'i çok kötü ama bunun nedeni leonard'ın savunması değil. rakipler leonard'ın savunduğu adamı weak side'da köşeye yollayıp yardım yardım savunmasını devreden çıkartıp set hücumunu dörde dört oynamayı tercih ediyorlar.

adam öyle bir kâbus ki rakipler en iyi kısa hücumcularına top vermemeyi seçiyorlar. eh, spurs'ün ilk beşinde de savunması yüksek bir tek danny green kalıyor ki o da lockdown sayılmaz. gasol ve parker zaten berbat savunmacılar. aldridge deseniz kendini anca kurtarıyor, rim protection falan hak getire.

alan savunması desek, nba'de bu yıl alan savunmasını en çok kullanan ikinci takım spurs ama savunmaları daha da düşüyor.

9 aralık'ta bulls gibi sıradan bir rakip karşısında bile denize döküldüler. bunun da nedeni fred hoiberg'ün kawhi leonard'ın savunduğu jimmy butler'dan tümüyle vazgeçmesi oldu. aynı şeyi Minnesota Timberwolves karşılaşmasında tom thibodeau andrew wiggins'e yaptı ve spurs son çeyrekte ancak alabildi maçı.

bunun bir de golden state warriors ve cleveland cavaliers gibi elinde birden fazla süper yıldır olan takımları var.

haydi cavs'te lebron'ın egosu köşede beklemeye izin vermez, verse de 7 maçlık serinin anca birinde düzgün bir yüzdeyle üç sayılık şut atar ki bu da leonard'ın yardım getirmesini pek engelleyemez. kaldı ki kyrie irving'in de başına patty mills, kevin love'a da lamarcus aldridge'i musallat edersiniz...

ya gsw? kawhi leonard'ı mecburen kevin durant'in üstüne vereceksiniz. durant'in egosu aya varmadığından uslu uslu köşede bekler. leonard yardıma giderse de cart diye keser cezayı. danny green deseniz stephen curry'nin üstüne... klay thompsontony parker mı savunacak?

hâl böyleyken pop'un yapabileceği şeyler sınırlı. pau gasol - tony parker ikilisinden en az birinden vazgeçip patty mills - dewayne dedmon ikilisinden en az birini ilk beşe yerleştirecek. dedmon bu konuda bir adım önde görünüyor çünkü elde zaten savunmacı bir guard olan green var. bence parker da tıpkı manu gibi zamanı gelmişken yedeğe çekilmeli artık ama pop bunu yapar mı, emin değilim.