bugün

osmanlı türk değildir

asıl anlaşılmayan konu sarayda yasananlarla halk arasında yaşananların farklılıgıdır.işte bunu idrak ettiğimiz zaman biz nerden geldik sorusu beyhudeleşiyor.neden mi padişahlar halktan seçilmiyordu öyle değil mi? osmanlı dediğimiz bir hanedanlıktı değil mi? kaç padişahın türkle izdivaçta bulunduğunu duydunuz? tarih kitapları aslında o kadarda gizemli değildir satır aralarından cok sey cıkarmasını bilenler için. örneğin orhan bey in tekfurun kızı yla evlenip ona nilüfer adını verdiği cogu kişi tarafından malumdur. sonrasında gelenek haline gelen bu anlayıs belki de bir perde olmustur gercegin göörülmesini engelleyen. evet osmanlı türk değildir ilk yengemiz olan osman bey in karısı bile mogolken oglunun bir tekfur kızı olan horofira ile evlenmesine karsı cıkmıştır..ali kemal meram ın kaleme aldıgı padişah anaları adlı kitapta mal hatun un osmanlı beyine karsı cıkısı su cümlelerle yer almaktadır:

-cengiz han demiştir ki, şayet türkler çinli kadınalrla, mogol kadınlarla, tunguz ve mançu soylu kadınlarla ve daha sonra da acem ve arap ve rum kadınlarla evlenip cocuk peydahlamasalardı, su koca dünyada türkleri yenecek ve türkleri ezip geçecek, kurdukları devletleri yıkıp ortadan kaldırmaya hiç bir milletin gücü yetmezdi.ben bile hiç bir şey yapamazdım türklere der. ama türkler hep yabancı kadınlar alarak, o kadınlardan kanları bozuk evlatlar peydahlıyarak kendi kanlarını bozdular, bozunca da dirlik ve düzenleri bozuldu, devletleri yıkıldı, tüm türkler cıgıl cıgıl dagılıp yurtlarından oldular. boyle der iste yüce mogol basbugu cengiz han!

bu sözlerin gercekliğinden şüphe etsek dahi saray entrikalarindan cariyelerin ve valide sultanların oyunlarından kimse şüphe etmez sanırım. hangi valide sultan ismi değiştirilip kendisine kelime i sahadet okutturularak müslüman oldu diye (!) kendi vatanının cıkarlarını göz ardı edebilir. ki hepimiz biliriz koskoca bir dönemi perdeler arkasından yönettiklerini.
o günlerden kalma bir toplumsal bilinç altı olabilir mi? türk erkeklerinin yabancı kadınlara duyduğu bu ilgi. bilinmez.*
ama mustafa kemal atatürk ün su sözünü geçmişe dayanarak söylediği muhakkaktır:

" muhterem milletime tavsiyem odur ki, sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki ve vicdanındaki cevheri asliyi cok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an vazgeçmesin!"