bugün

sadaeke

fundamental sözcüğünün sözlükteki karşılığına bakan fanboy'ların sonunda bir şeyler öğrenmesine neden olan adam. arkadaş çok da iyi biçimde açıklamış fundamental nedir, ne değildir ama niyeyse lebrick'in fundamental özürlülüğünden tek kelime bile bahsetmemiş. ben edeyim.

steps yapmadan driplinge başlamak, bitirmek fundamental ister. lebrick her ikisinde de steps yapar.
steps yapmadan hop step, euro step gibi naneler yapmak fundamental ister. lebrick her ikisinde de steps yapar.
alçak post oynamak fundamental ister. neyse ki pat riley, lebrick'e öğretti bunu miami heat günlerinde ama hâlâ pivot ayağının harekete başlama yeri ile bitiş yeri iki metre oynuyor.

ve hayır, yüzük fundamental ile uzaktan yakından ilgisi olan bir şey değildir. yeterince kayırılan her düve nba'de yüzük kazanabilir.

not: luc longley'nin ikinci red assault'taki görevi ile tamer oyguç'un efes pilsen'deki görevi arasında zerre miskal fark yoktur. üç saniye koridorunda yer kaplamak ve post up çeken rakip uzunlar tarafından itilip kakılmamak. üstüne üstlük bulduğu ortalama 8 sayıyı 2 metrenin üstünde olup da o dönem bulls'ta oynayan herkes atardı. savunmalar jordan, pippen'a yoğunlaşırlar. rebound'larda olanca güçleriyle dennis rodman'ı box out ile uğraşırlarken arada maç başına 8-10 sayı bulmak emin olun hiç de zor değil. yani düşünün, hakem desteği olmadan lebrick bile yapardı bu kadarını.