islamla bagdasan kotulukler

insan hakları, medeniyet, insanlık onuru gibi şeylerden habersiz insanlarla karşılaşmama vesile olmuş kötülüklerdir bunlar.

bir insan ne kadar cahil olursa olsun ya da hangi dogmatik düşünceyi savunuyor olursa olsun, bir insanı hapsetmekle, kolunu kesmek arasındaki farkı alıgılayabilmelidir.

bu çarpık dimağlara göre idam cezası kaldırılsın diyen aydınlarımız da tecavüzcü, sapık, katillerdi. yok olaya mağdur açısından bakmak, yok katil açısından bakmak diye gevelenecek bir şey yok ortada. karşınızda suçlu da olsa bir insan vardır, ve ona göre ceza alır.

insanlık bunları aşalı 200 seneden fazla oldu. açın bir tarih kitabı, magna carta bildirisini okuyun. insan hakları sözleşmesini okuyun. 1000 sene geriden takip ederek dünyayı bir yere varamazsınız.

siz insanları katletmenin yanlış olduğunu onları katlederek gösterebileceğinize inanıyorsanız gerçekten acınacak haldesiniz demektir. toplumu düzenlemek adına, devlet eliyle vahşet uygulamak neyle açıklanabilir ki başka?

zira ben burada bir rehabilite amacı göremiyorum, hem toplumu korumaktan, hem katili eğitmekten uzak, basit insan duygularına dayalı ilkel cezalandırma şekli. ha neyi amaçlar, neyi elde eder söyleyeyim. intikamı, kini, nefreti.

ben kendi aileme de tecavüz edilse, en değerli eşyam da çalınsa, öldürülsem de, katilimin böyle hayvanca muamelelere, böyle ilkel tavırlara muhatap olmasını istemem. çünkü asıl insan olmayan, karşısındakini insan yerine koymayandır.

ayıptır, insan kendi insanlığından utanır, böyle bir şeyi savunmadan önce.