bugün

dine saldırının sözlükte popülerleşmesi

ensar vakfını savunmamdan, hırsızları korumama kadar varmış konu. kimisi de saldırana cevap verme kendi içindekileri düzelt diyor. bir kısmı da hakaret ediyor her zamanki gibi.

ulan şu sözlükte yıllardır yazıyorum, insan iftira atmadan önce bir araştırır. ne ensarı savunması, ne hırsız aklaması? öteki en dindarımız en namussuz olanımız diyor, dindar diye kimin peşine takılıyorsunuz birader siz?

adam müslüman değilim çünkü esrar kullanmıyorum diye başlık açmış, ama dinciler çocuklara tecavüz etti onlar tepki koyuyor diyor. ne alakası var birader ne alakası var? demagoji yapmayın, lafı lafa karıp alakalı alakasız şeyler yazıyorsunuz.

ulan dindarım diyen adam çocuk istismar eder mi, hırsızlık yapar mı? buna tepki koymak muhammedin cehennemde olması veya muhammed vs isa başlıklarıyla mı olur? aklımızla alay mı ediyorsunuz?

şu an eleştirdiğiniz şeyin aynısını yapıyorsunuz. nasıl ensardaki adilerin önüne yatanlar varsa, siz de dine saldıranlar sırf size benzer görüşte diye siper oluyorsunuz.

biri de diğer dinleri de katıyor ki etkisi olsun diyor... cahil herif, diğer dinler diye bir şey mi var en başta? hz. adem (a.s) den hz. muhammed (s.a.v.) e kadar hepsi islam üzere idiler. itikad asla değişmemiştir, değişen ahkamdır. nedir bu? bizde domuz eti yasak, tevratta deve eti haramdı. içki bizde haram, eski ümmetlerde içiyorlardı gibi.

--spoiler--
Doğrusu Allah katında din, islam'dır. O kitap verilenlerin ayrılığa düşmesi ise sırf kendilerine ilim geldikten sonra aralarındaki ihtirastandır. Her kim de Allah'ın ayetlerini inkar ederse, şüphe yok ki Allah, hesabı çabuk görendir. ( ali imran: 19)
--spoiler--

--spoiler--
ibrahim, ne yahudi, ne de hıristiyandı; fakat o, Allah'ı bir tanıyan dosdoğru bir müslümandı, müşriklerden de değildi. (ali imran: 67)
--spoiler--

ibrahimi dinler safsatası, dinler arası diyalog belası... yahudilik ve hristiyanlık islam ın o zamanki ahkamının adı. bizim amentümüz ne ise, onlar da ona inanıyorlardı.

islam indiğinde, dinlerinin tahrif edilmemiş haline inanan hristiyan ve yahudi alimleri da vardı. hatta ilimlerinden dolayı çoğu ahir zaman peygamberinin geleceğini önceden bildiler ve iman ettiler. yani kitapları tahrif edildi evet, ama bozulmamış hali de kaldırıldı. üç farklı hak din olsa, doğru itikad üzere olanları islam a çağırmazdı efendimiz değil mi?

yani sadece ahir zaman peygamberine değil diğer peygamberlere de hakaret eden, inanmayan, yalancılıkla suçlayan dinden çıkar. en akıllı geçinen, en araştırdım/ çok süper sorguladım kafasındaki de müslüman ın diğer peygamberlere sahip çıkmasına şaşırır.
güncel Önemli Başlıklar