bugün

islamda insana mantıklı gelmeyen şeyler

islam da bazı şeylerin mantıksız gelmesi, insanın her zaman derin düşünememesinden kaynaklanmaktadır.
örneğin namaz kılmayı anlayamayan insan, namazın hem yaradana bir şükran hemde bir çeşit spor olduğunu bilmelidir. misalen namaz kılarken yapılan birçok hareket eklemlere yöneliktir, insanın zinde ve sağlıklı olmasına yardım eder.
veyahut kurban kesilmesini anlayamayan insan, kurbanın senede bir sefer kesildiğini hatırlayıp "insanların diğer ihtiyaçları senenin diğer günlerinde de giderilebilir. ama kurban bayramı, hem insanların kaynaşması hemde her insanın bu günde normalinden zengin bir sofraya oturmasını sağlar" diye düşünmelidir.
veyahut sigaranın mekruh içkinin ise haram olmasını anlamayan insan şunu bilmelidir ki, içki insana normalde yapmayacağı şeyler yaptırabilitesi olan birşey olduğu için haramdır. sigara öyle olmadığı için mekruhtur. ama şu da unutulmamalıdır ki mekruhu tekrarlamakta haramdır.

kuran-ı kerim'in düz bir şekilde okunması halinde böyle birçok şeyin anlaşılamayıp kötülenmesi normaldir. o yüzden ki; "okuyup yorumlayacak dereceye gelmeden yorum da bulunmayalım, önce o dereceye gelmeye çalışalım".
yoksa o ünlü "oku" emrini alfabeyi öğrenmek olarak da anlayabiliriz, yabancı dil öğrenmek olarak da.