bugün

melih gökçek

beyaz tv'de seçim çalışması kapsamında ankara büyükşehir belediyesi'ne ait bir reklama denk geldim dün gece. izlerken sinirden kendimi sikecektim.

bir büyükşehir belediyesi ulusal bir kanala neden reklam verir?
beyaz tv kimin?
bu reklamın parasını kim ödüyor?
kaçyüzbin tl veriliyor?

ben durumu özetleyeyim: melih paşamız, kamuya ait parayı seçim çalışması kapsamında kendi reklamını yaptırmak için oğluna tonla para vermiş oluyor. bunu yaparken hiç hicap duymuyor. muz cumhuriyeti çünkü burası. yaptığının hesabını soran yok. işte bu zihniyetle yönetiliyor türkiye'nin başkenti 20 senedir. bu nedenle hiç bir işe yarar, dişe dokunur icraat yokken türkiye'nin en borçlu belediyesi ankara. bu nedenle 20 senedir yeni bir metro inşa edilemedi burada.

melih gökçek'in hayırlı tek bir icraatına rastlamadım ben bugüne kadar. bu adam, aşti'den otobüs firmalarına ait şehir içi servisler kaldırmış birisi. doğru dürüst toplu ulaşım olmadığı için de insanlar taksiye mahkum edilmiştir bu şehirde. düşün, 50tl'ye türkiye'nin bilmem neresinden ankaraya gelirsin. sonra da evin metro güzergahında değilse, eve gitmek için 50tl daha bayılırsın. neden? melih paşamız öyle istiyor çünkü. aşti'deki taksilerin kime ait olduğunu ankara'da herkes bilir.

kişi başına düşen araba sayısında ankara türkiye'de 1. sırada. neden? çünkü toplu taşıma yok bu şehirde. herkes rezillik çekmek yerine arabasıyla gidiyor gideceği yere. araba sayısı durmadan artıyor, melih gökçek yeni yollar yapmakla övünse de o yollar hiç bir derde deva olmuyor. bütün şehir otobana döndü, bundan sonra yeni yol yapmak da mümkün değil. 20 sende ankara trafiğini içinden çıkılmaz bir hale getirdi kendisi.

bu adam tamamlayamadığı metro inşaatlarını devlete devreden; başkent'in her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal alan trafik sorununa bir çözüm üretemeyen birisi.

bu adam, kızılay'ı yaya trafiğine kapatmıştı bir dönem. insanlar kızılay meydanında karşıdan karşıya geçemesin diye beton bloklar koydurmuş. sonra da bu yaptığını haklı çıkarmak için referandum yapıp, çoluk çocuğa oy kullandırmış birisi.

bu adam, şehri alışveriş merkezi çöplüğüne çevirdi verdiği izinlerle. yanyana 3 tane avm görmeniz mümkün artık. yeşil alan hak getire. odtü'den geçirilen yol bile yeni bir avm için.

bu adam, durup dururken su saatlerini değiştirme mecburiyeti getirmiştir bir kaç sene önce. piyasa değerinin çok üzerinde sayaçlar takıldı ev sahiplerinin rızası olmadan. neden? birilerine yeni rant kapısı olsun diye olabilir mi acaba?

bu adam, armada'nın karşısındaki ucube yapıyı belediye bütçesinden milyonlarca lira harcayarak yapmış, eskişehir yolu trafiğini berbat etmiş, ne işe yarayacağı ne için yapıldığı belli olmayan o yapıyı söktürmek için de yeniden milyonlarca lira para harcamış birisi. kimse de bunun hesabını sormamıştır henüz kendisine.

bu adam, bilmem kaç yüz tane taksi durağını yenilemiş son dönemde. bununla da gurur duyuyor. kimin parasıyla yaptın o durakları? kimin ne derdine deva olacak? kamu parası böyle çarçur edilirken kimse müdahale edemiyor bu duruma. bu adam sırtını taksicilere dolmuşçulara dayamış birisi. bir önceki seçimde verdiği vaatlerden biri, dolmuşçulara ayakta yolcu alma izni verilmesi. vizyona bak.

bu adam şehrin çok ciddi sorunları varken, kentin değişik yerlerine saat dikmekle, şehrin girişlerine kapılar dikmekle övünen birisi.

bu adam sırf kendisine oy çıkmıyor diye, kimi semtlere doğru dürüst otobüs bile göndermeyen birisi. gidin bakın, yaz/kış, gece/gündüz farketmez, kızılay'da bazı semtlerin duraklarının önünde yüzlerce kişi sıra bekler her zaman.

bu adam, kızılırmak suyunu şehre getirmeyi, yapılacak milyonlarca liralık harcamayı haklı kılmak için şehri haftalarca susuz bırakmış, sonra da başbakandan talimat gelince de bir gecede suyu geri vermiş bir adam. eskiden buz gibi, lezzetli sular akardı musluklardan bu şehirde. şimdi leş gibi artık musluk suları. herkesi damacana almaya mahkum etmiştir kendisi.

bu adamın oğlunun televizyon kanalı var bu ülkede. nasıl aldığı ne yapıp nasıl bir para kazanıp da aldığı muallak.

bu adam, burhan kuzu ile yaptığı telefon görüşmesinde, kendisi için bir kanun çıkartılmasını istediği, hapis yatmaktan kurtulmaya çalıştığı ses kayıtları çıkmış birisi.

bu adam, sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumu genel müdürlüğü döneminde yolsuzluk yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan ve 12 dosyası başbakanlık teftiş kurulu'nda yıllarca bekliyen sonra da zaman aşımından yırtan birisi.

ve herşey bir kenara; bu adam, ethem sarısülük'ün öldürüldüğü yerde polise teşekkür pankartı astırmış birisi.

bu adam bu şehre kabus gibi çökmüştür. bu çöreklenme şehri yavaş yavaş çürütmüştür. seçimleri kaybedeceği kesin. lakin ben, yaptığı bütün icraatların hesabını tek tek vereceği günü bekliyorum. suratındaki o ifadeyi bir de o zaman görmek istiyorum. yargılanacağı zaman, duruşmalara katılıp ağzımdaki sakızı şapırtadıp gevrek gevrek gülecem karşısında. yeminim var.

ekşi'den nickinin arasina saklanan korkak rumuzlu kişiden alıntı.