bugün

odtü de 2338 tane ağacı 1 gecede kesmek

ağaçların kesilmediği, sökülüp başka yerlere dikildiği söylenen olay.
ağaçların sökülerek taşınmasının başarı oranı yani taşınan ağacın taşındığı yerde yeşil kalma oranı türkiye için % 20-30 civarındadır. taşınan ağaçlar büyük oranda kurur. çünkü taşıma sırasına gerekli budama yapılmaz, taşınan ağaçlar sabitlenmez ve daha da önemlisi taşıma olayı sadece göz boyamak için yapılır. bu yüzden bu taşıma kısmını geçelim. bir gece de zaten bu kadar ağacı taşıyamazsın.
önceleri insanlar geceleri gecekondu yapardı. yasal olmadığı için. bugünlerde devlet geceleri ağaçları yıkar, keser oldu. bu da yasal olmamalı.
bu ülkede yasa yok, adalet yok. bu ülkede güçlüler ve güçsüzler var. güçlülerin yaptıkları yasaldır. güçlülerin adalet terazisi hep ağır basar.
bu ülkede bir şeyler yapılırken hep başka bir şeyler bozulur. yol yapılırken ağaçlar kesilir, yeşil bozulur.
türkiye de ağaç ile hafriyat toprağı hemen hemen aynı değerdedir. ikisi de rant alanından hemen uzaklaştırılması gerekir. ikisi de önemsenmez.
bu ülkede ağaç olmak çok zor hacı. ağaçları sevdiğini söyleyenlerin bile pencelerine ağaç dalı değince o ağacı kesmeyi düşünürler. bundan dolayı doğa konusunda söylenen sözlerin çok azını samimi buluyorum. ağaçları yolumuza çıkana kadar severiz. çıkınca keseriz.
son olarak islam ın kelime anlamlarından biri de barıştır. insanlarla barış, hayvanlarla barış ve eşya ile barış. ( kur an da insan ve hayvan dışında kalan bütün canlı ve cansızlar dilimize eşya kelimesi olarak çevrildiği için bu kelimeyi kullanmayı uygun gördüm). müslümanım deyip doğayı kirletiyor, kirlenmesine neden oluyor, alternatifler varken ağaçları kesiyor, doğada ki dengeleri bozucu herhangi bir şeyler yapıyorsanız bir kez daha düşünün.