bugün

intikam

izleyiciyi fazla kasan dizi.
öncelikle şu zengin, soğuk kanlı, orta yaşın üstünde kadın karakteri (şahika) insana pek inandırıcı gelmiyor. dizi çekiyoz biz, tarzındaki replikleri karakteri gerçeklik dışına sürüklüyor. her konuşmanın da illa derin anlamlara sahipmiş gibi süslü cümleler imalı bakışlar içermesi insanı sıkıyor.
karakterin evde her daim baloya katılacakmışcasına süslenip bir karış topuklu ayakkabıyla evde dolanan, ev hanımı imajı insanın gözünden kaçmıyor. napıyor bu kadın bütün gün evde diye de düşündürüyor hatta.

nejat işler rolüne yakışmamış gibi ama bu o kadar saçmalığın arasında çok da göze batmıyor.

aynı şey beren saat için de geçerli. role küçük gelen bir durumu var. bu rol için daha kadınsı daha kararlı bir duruşa sahip, yüzünden tam olarak duyguları okunmayan fakat sahte mimikleri ustalıkla yapan birine ihtiyaç varmış kanımca.
aşk-ı memnu dan da hatırlanan beren saat in sahte içten gülümsemesi insanın kendi suratını tırnaklamasıyla aynı hissiyatı veriyor. bu kız ufak tefek sevimli hoş bir kız. dizinin adı da intikam gibi böyle sağlam bir isim değil de süper kız falan olsaydı daha anlamlı olurdu.

en rahatsız edici durum da oraya buraya gizlice girebilen, her kamera kaydına ulaşabilen, her kapıyı açabilen ve bunlar için tek ihtiyacın siyah kapişonlu bir sivit şört olması mesajı.
tamam ablamız bulaşmış bu pis işlere bir kere uğraşmış öğrenmiş bunların yolunu fakat bu kadar da değil be kardeşim. madem ısrar ediyorsun bari arada göster bir ikisini nasıl yaptığını da seyirci de kendini aptal yerine konmuş hissetmesin değil mi?
o sivit şört numarasından bir vazgeçsinler artık mümkünse.

son söz: dandik bir yapım güzel bir konuyla ve reyting sahibi oyuncularla gelişi güzel sunuluyor televizyona. gerisi önemli değil adamlar için.