bugün

puanımız silinirse kendimizi küme düşürürüz

Olayı sadece fenerbahçe'nin üstüne yıkılması ve diğer takımların görmezden gelinmesi gerçekten tiksindirici.

Öncelikle, rakip takım taraftarları şunu anlasın: Hiç bir fenerbahçeli eğer yaptıysak, şikenin affedilmesini istemiyor. Bilakis, pfdk savunmalarımızı aldıktan sonra karar versin diyoruz. Olay bu kadar basit ve net. 3. Dünya ülkelerinde bile kimse savunması alınmadan mahkum edilemez. Ama ülkemizde 2002'nin 3 kasım'ından beri alışılagelmiş olan bu durum, sırf alıştığımız için doğru kabul edilemez. Yanlış her zaman yanlıştır.

26 ağustos'ta fenerbahçe kulübü asbaşkanı ali koç, federasyon'a tedbiren küme düşürülme talebinde bulunmasına rağmen, federasyon olası bir tazminatı ödememek için "çekilecekseniz kendiniz çekilin." demiştir ve bu yolla fenerbahçe'nin tazminat yollarını tıkamıştır.

Marka değeri, havuz, aman anadolu kulüpleri iflas etmesin, yok efendim digitürk kârdan zarar etmesin gibi bahanelerle fenerbahöe küme düşürülmemiş ama şampiyonlar ligini de gönderilmemişti. Yerine gönderilen trabzonspor'un ve türkiye kupası'nı kazandığından dolayı uefa avrupa ligi'ne giden beşiktaş'ın şaibeli gözüken maçları, ek iddianameden çıkarılıverdi. Neden? Beşiktaş ve trabzonspor eğer ceza alırsa, uefa türkiye'ye yaptırım uygulayamasın diye. Aslında sadece ve sadece ek iddianame ile ilk iddianame arasındaki dağlar kadar farklar ve bunların yayınlanma tarihine bakarsak, aslında ne kadar da amatörce plânlanmış bir senaryoyu izlediğimizi daha iyi anlarız.

Ek iddianame ne zaman yayınlandı? Ts ve bjk'nin avrupa kupalarında yollarına devam ettikleri kesinleştikten sonra...

Ne oldu bu sefer? Fenerbahçe ile başlayan şike soruşturması, daha sonra pek çok gazetecinin "e kardeşim sadece fenerbahçe mi bu işin içinde?" diye sormasıyla ve kararlılıkla üstüne gitmesi sonrası 2. Dalga operasyonları ile birlikte genişlemiş, 6 ay boyunca 8 takım zanlı durumda kalmış ama ek iddianame ile yeniden fenerbahçe yanlızlaştırılmış. Yani başladığımız yere geri dönmüşüz.

Fenerbahçe yönetiminin şimdiki tavrını ise doğru buluyorum ve blöf yaptıklarına inanmıyorum.

Şöyleki, olası bir puan silmede zaten fenerbahçe avrupa kupalarına gidemeyecek sıraya düşecektir. Polemikleri engellemek için de fenerbahçe'yi ilk 8'de tutmayacaklarına eminim. Bu durumda fenerbahçe play off maçları da oynayamayacağı için, üst üste iki maç sahaya çıkmamazlık yapamayacak. Bu durumda da, yetersiz mali yapılanma gibi bir bahane öne sürerek iflas ettiğini açıklar ve bir alt lige düşer.

6222 aziz için değişecek dedik, bakınız kim içerde kim dışarda.

58 fenerbahçe'yi kurtarmak için uygulanmayacak dediniz, bakınız uygulanmasını kim istiyor kim istemiyor.

Size göre blöf yapıyor olması normaldir. Zaten şikeyi de blöften yaptık.

Velhasıl-ı kelam, fenerbahçe burada doğru bir politika izliyor. Ya küme düşürün, ya da elleşmeyin diyor. Mevcut yasanın uygulanmasını istiyor diye bu kadar eleştiriliyor ya, demek değişmesini istese linç edilecek vallahi.

Hayatınızda bir kez olsun at gözlüğünüzü çıkarın. Fenerbahçe "allah birdir" dese dinden çıkacak kıvama gelmişsiniz. Her şeye muhalefet olmak, cahillerin işidir.

Fenerbahçe sk, olası bir puan silme kararından sonra sözünün arkasında duracak kadar merttir. Olası bir caymasında ise zaten ben ve benim gibi düşünen taraftarların fenerbahçelilik'ini donduracağına şüphem yok.

Peki ya sizler, küme düşme kaldırılırsa ligden çekilirim diyenler, fenerbahçe'ye puan silme cezası verilirse ligden çekilecek kadar şerefli misiniz?

Bunun cevabı için, bekleyelim ve görelim. Zaman her şeyin ilacıdır. Ancak verilecek karar ne olursa olsun, tek kaybeden var: türk futbolu.