bugün

stephen king

yazdıkları belirli bir yaşı geçince çok da anlam ifade etmeyen hayal gücünün sınırları atmosfer kadar geniş kişi. 12-16(bilemedin 17) yaşları için biçilmiş kaftan olan kitapları vardır. çoğu hikayesi maine'de geçer. gerçekten de ilk 100-150 sayfası kitaplarda karakter tahlilleri, kim nerde yaşıyo vs detaylarla dolu olmakla beraber, son 200-250 sayfa soluksuz okunabilmektedir. o baştan sona soluksuz okunabilen kitaplarındandır. diğer kitaplarının çoğu böyle bir 100-200 oranına sahiptir. konuların büyük bir kısmı doğa üstü olmakla beraber, cinnet geçiren, ruh hastası tipleri de mevcuttur. ayrıca, doğa üstü içerikli hikayelerinin büyük bir kısmının beyazperdede iş yapmaması da ilginç bir anekdottur. (bkz: yeşil yol) (bkz: istisnalar kaideyi bozmaz)
esaretin bedeli çok başarılı uyarlamalardan biridir.
"bir de hayatımın projesi diye" adlandırdığı kara kule serisi vardır ki, geçirdiği trafik kazası bile bitirmesine engel olmamıştır, iyileşip ayaklanınca bitirmiştir 2001 yılında.
seri 7 kitaptan oluşur ve bitirmesi yaklaşık 30 yıl sürmüştür, döne döne arada bi uğrayarak yazdığı için. işin üzücü kısmı, steve'in bu serinin bitiminde yazın hayatına uzun bir ara vermiş olmasıdır.