entry'ler (22)

intihar

Ne yaşamın, ne de ölümün bir amacı var. Alan Watts'ın intihar hakkında bir konuşması vardı, o hatırladım şimdi.

bir içecek olsanız

Pornostarların sanatlarını icra ettikleri sırada içtikleri beyaz sıvımsı madde olurdum galiba. Yaşamı ve ölümü simgeliyor.

yazarların uyku pozisyonu

yüz üstü uyuyorum ve genelde kafamı yastık ile bastırıyorum, uyandığımda da bok gibi kalkıp sabaha başlıyorum.

yabancıya vatandaşlık alması için yardımcı olmak

Muhalafete eleştiri sebebi vermezsen eğer, muhalafet nasıl halkı uyutmak için bahane bulcak? nasıl olsa sıkı dostunuz, halkı kandırmak için düşman gibi laf ebeliği yapıyorsunuz ama günün sonunda birlikte kol kola aynı sofrada ziyafet çekeceğinizi biliyorsunuz. Kemal kılıçdaroğlunu CHP de başa getirmek için AKP yolsuzluk dosyalarını vermek gibi mesela. Halkın isyan çıkarmaması için ve mışıl mışıl uyuması için muhalafete ihtiyacı var.

gücünü doğru yönlendir

master yi de az değil demek ki. youtube'a habertürk radyo Taocu felsefe ve cinsellik yazın, görceğniz.

uludağ sözlük

Madde madde:
Tema geliştirilmeli.
* Temadaki hatalar giderilmeli
* Tema, rakip sitenin veya sitelerin kullandığı temalara benzememeli, özgün ve kullanışlı olmalı

Reklam
* Youtube gibi mecralarda reklamı yapılmalı, ancak reklam olduğu belli olmadan... Üstü kapalı reklamcılık.

Bence sitenin temasını değiştirmek önemli bir yer arz ediyor sitenin büyümesi açısından, rakip sitelerden farklı gözükmez isen kullanıcılar da seni bir alternatif olarak görür ve ancak sadece diğer site ile bir bozukluk çıktığı zaman buraya gelirler. Ancak özgün bir site teması, görünümü, özgün bir site politikası ve özgün site fonksiyonları, özellikleri olursa insanlar siteyi bir alternatif olarak düşünmeyip merak edebilirler. Sanırım, tam emin değilim.

üstteki yazarın ismini tahmin etmek

usualsuspects olabilir yada The Usual Suspects (1995).

geğiren bayan

bayan değil amca.

(çaylaklar ne karakterli olduklarını göstermeliler, minimum karakter kuralı T_T )

türkiyede kadına verilen değer

"Türkiyede kadına verilen değer" bu siyasi propagandalarda sıkça kullanan bir cümledir. erkeğe çok değer veriliyor da, kadınlara özgü bir ayrımcılık var gibi davranıp, oy emcüklemek. istanbul sözleşmesi ile kadınlara özel ayrımcılık yapıp erkeğin ağzına oturup sıçmak.

Genel olarak insana ve insanlığa verilmeyen bir değer söz konusu diyebiliriz. Erkeği, kadını yok bu işin. Ancak bunu biri dediği anda kulakları kapatıp dildo üzerine oturuyoruz... niye? Kadınlara özel pozitif ayrımcılık gibi sikim sonik şeyleri bırakıp, insana değer verseler keşke.

insanlar üçe ayrılır

insanlar üçe ayrılır ve kan kaybından ölürler. -testere

şişeyi boşaltınca içine rüzgar girer

hiçlik veya boşluk, somut kavramlar değil, soyut kavramlardır. bu tür ikilimler, hep bu kavramları somut zannetmekten kaynaklanıyor... oysa somut olan zaten "var" olandır, "var" olanda "yok" luk aranmaz.

hiçlik ve boşluğu somut bir şeymiş gibi anlatan ve birde bilimsever takılan bazı youtube kanallarına uyuz oluyorum. yorumda asıl mevzuyu belirtmeme rağmen, boş yorumları okuyup, benim yorumumu okumuyor ibne.
onu hatırladım bu entry'i görünce...

yetenek vs çok çalışmak

Saçma bir başlık ancak biliyorum bir çok kişinin kafasına takılmış bir konu. Öncelikle çaba ile yetenek birbirlerine karşıt kavramlar değildir, bu yüzden karşılaştırmak saçmadır. Yetenek, zihinsel ve fiziksel doğuştan yeterliliklerdir. Çaba ise bir hedefe ulaşmak için sarf edilen enerjidir. Karşılaştırılabilecek kavramlar değillerdir. Her ikisi de başarı için gereklidir. istediğin kadar çaba sarf et, ayakların yoksa yürüyemezsin. Veya istediğin kadar yetenekli ol, yürümeye hevesin yoksa yürümezsin.

Yani yetenek eşittir potansiyel, çaba eşittir enerji diyebiliriz. Eğer potansiyelini uyandıracak enerjiye sahip değilsen, başaramazsın. Ancak şöyle bir şey var, herhangi bir konuda ufak bile olsa bir çaba sarf edebiliyorsan, bu potensiyelinin, yani yeteneğinin olduğu anlamına gelir.

A kişisinin 10 potensiyeli(yetenek) ve 2 enerjisi(şaba) var diyelim, B kişisinin de 5 potensiyeli (yetenek) ve 5 enerjisi (çaba) var diyelim.

Sonuç şu şekilde olacaktır; A=10x2=20, B=5x5=25
Daha fazla çaba ile açığı kapatabilirsin.

Ancak burada unutulmaması gereken şudur; çaba ve yetenek karşıtlıklar değildir, onlar aynı denklemin, aynı düzeneğin parçalarıdır, biri bile olmaz ise söz konusu hedefe, başarıya ulaşamazsın.

Ve eğer bir konuda çaba sarf edebiliyorsan, az veya çok yatkınlığın, yeteneğin vardır. Ancak gereken çaba aşırı fazla da olabilir, orta da olabilir, kişiye göre değişir. Mesele söz konusu başarı için o kadar enerjiyi harcayıp harcamayacağını seçmektir.

edit: ve bazı diğer kullanıcılarında dediği gibi, başarıya ulaşma denkleminde sadece yetenek ve çaba yoktur, ayrıca şans, zaman, mekan, kültür, bilgi ve benzeri bir sürü başka faktörde vardır, ve her bir hedefe göre gerekliliklerde değişecektir, yani denklem her zaman aynı değişkenler üzerinden ilerlemez.

soda şişesi neden yeşildir

damacanalar niye mavidir genelde? işte aynı sebepten.

kendi kendine dertleşmek

+ ben napıyorum
- nerden bilim
+ sen ben değil misin
- ben sensem eğer, sen nesin?
+ eğer ben sensem, sende bensin
- tamam da eğer sen bensen ve bende sensen... o kim?
● he, ben mi? ben mahmut.

üstteki yazarın ismini tahmin etmek

faruk olabülü.

(çaylak daha uzun yazmalı, hünerlerini göstermeli kanunu uyarınca bir kaç karakter daha ekliyorum.)

doktorların dayağı hak ettiği gerçeği

kurbağa kızartmasının tadı nasıl acaba? bir ara denemek lazım.

üzülmek

ağlayınca burnundan sümük çıkması ve daha sonra ise kuruyup tüm solunum sistemini durdururcasına burnu tıkaması çok manidardır. sanki yaratıcı beğenmiyorsan yaşama diyormuş gibi bir düzenek kurmuş mübarek.

tiktokta karı kılığında dans edip para kazanmak

tiktok halk sağlığını tehdit etme sebebiyle ne zaman kapatılacak, kapatılması lazım.

üstteki yazarın sevdiceğinin adı

Donald Trump olabilir diye düşünüyorum çünkü neden olmasın.

arap devletlerinin cahil cühela ile dolu olması

Meclis yapısı bir çok insanın ortak çıkarı için birlikte halkı emcüklediği bir yapıdır, ancak monarşik yapılar ise sadece bir ailenin veya bir bireyin halkı emcüklediği bir yapıdır, bundan dolayı monarşilerde güç paylaşımı olmadığından isyan çıkma potansiyeli daha fazladır. çocukların oyuncakları paylaşamadığında kavga etmeleri gibi.

Mesele burada halktan ziyade, yönetim sistemidir. Eğer yönetimdeysen ve halkı emcüklemek isteyen diğer kişileri yönetime dahil etmezsen, o kişilerde ya seni tahtan indirmeye çalışır yada halktan alabildikleri kadar kitleyi almaya çalışırlar, dolayısıyla bu tür sistemlerde sık sık rejim değişikliği ve bölünmeler gerçekleşir.

Eğer koyunları emcükleyeceksen, diğer vahşi kurtları da hesap edeceksin, diğer kurtlara hiç pay vermezsen seni parçalara ayırıp öldürürler, sofranı diğer kurtlarla da paylaşman lazım hayatta kalman için, meclis işte bu kadar önemli bir şey.

Ve eğer adaletsizlik yapmak istersen meclis daha iyidir çünkü senin arkanda, yanında seni koruyup kollayacak bir sürü kurt vardır, bu kurtların kardeşliğidir, monarşide ise en ufak bir kötücül eylem yaptığında diğer hiç bir şey paylaşmadığın kurtlar hemen bunu fırsat bilip senin aleyhine harekete geçerler.

Meclis sistemlerinde inan bana çok daha fazla adaletsizlik ve kötülük vardır ama en azından ülke parçalara ayrılmaz.

edit: Bazıları olayı dine yormuşlar, ancak dinden ziyade yönetim sistemi ile alakalı bir durum. mesela iran da müslüman rejim ancak cumhuriyet, meclis var, ve kendilerini epey iyi bir şekilde koruyup, güçlerini korumaya ve büyümeye devam ediyorlar. Bende herhangi bir dine inanmıyorum mesela ama bir dinden nefret ediyorsunuz diye her negatif şeyi dine bağlamayın.