bugün

entry'ler (1)

friends vs how i met your mother

beyler bence neden hımym daha iyi:

1- "barneyi çıkarın dizi biter" demişsiniz: barney'in çıkması demek dizinin başrol oyuncusunun çıkarılması demek. her ne kadar hımym'da başrol ted gibi gözükse de barney'dir. bir diziyi sadece bir karakteri muhteşem diğerlerini gölgede bırakıyor diye kötüle yemezsiniz hadi bunu geçtim dizilerde ikon karakter(ler) bulunmak zorunda dır bu diziye hayran olmanızı sağlar. en basitinden filmlerin hepsinde bir hayran bırakan karakter(ler); illa diziden örnek ver diyorsanız: House, Dexter, Braiking Bad ve benzeri efsane dizilerin hepsinde bir hayran bırakan karakter(ler) vardır dizi buna ihtiyaç duyar. yani özetlersek dediğiniz şey Sherlock'dan Sherlock'u çıkarsak dizi batardı demektir ve yanlıştır. şimdi "FAKAT"ımıza gelelim;
bu demek değildir ki her dizide illa bir ikon karakter bulunmak zorunda. dizi diyorsa ki "ben kendime güveniyorum kardeşim 10 karakter yaparım hepsi bir şekilde (mizahıyla, takıntısıyla, hüznüyle) başrol karakteri gibi olur" o zaman diyecek laf kalmaz. dizi bir baş rol karakterini parçalayıp 6 başrol karakteri oluşturmuştur. ÖRNEK: friends, Game Of Thrones, South Park gibi gibi.

2- "hımym friend'sin çakmasıdır" demişsiniz. Beyler geliştirmek çalmak demek değildir.
Not: ve evet çakmasıdır demekle çalmıştır demek aynı şey!!!!

3-bu bölüm sadece senin için blesci forvet: şimdi sen hüznüyle, komedisiyle, takıntısıyla, tavrıyla, şekliyle, şemailiyle mükemmel; mükemmel olduğu kadar zeki; zeki olduğu kadar kendini beğenmiş ve kendini beğenmiş olduğu kadar dibe batmış fakat çıkmaya çalışan bir karakteri geçmişleri bu karakterle karşılaştırılamayacak bile olan onun kadar zeki ve (chandler hariç) onun kadar trajikomik olmayan 2 karakterle mi karşılaştırıyorsun!!!!!

4-friends dizisinin esprilerine gelmememin nedeni:
abi dizinin yapacağı espriyi dizi başlamadan anlıyordum yapmayın gözünüzü seveyim. esprileri daha çok "şok" üzerine kuruluydu fakat "şok" olduğum falan yoktu yani.

NOT: aslında aklımda daha vardı ama kapı çaldı hepsini unuttum. dahada bulursam editlerim.
NOT2: friends'e laf attığım falan yok kendisi harika ötesi bir dizidir. ilk 10'umda yer almaktadır izlemeyen varsa tavsiye ederim fakat hımym'ın daha iyi olduğunu düşünmekteyim.